Euroliga: Az igazi rangadó

Nagy Bence
2020 jan 20. 21:52
Szólj hozzá!

Kosárlabda real madrid Euroliga Anadolu Efes

Újabb pofon a madridi sztárcsapatnak? Most már komolyan kell venni az Anadolut, bejelentkeztek a végső győzelemre!

Real Madrid - Anadolu Efes

Shane Larkin a játékosok és csapatok felett áll, gyakorlatilag egymaga elveri az ellenfeleket. Azt lehetett gondolni, hogy a dupla fordulóban majd hibázik, de nem, begyűjtött két MVP-címet, két meccsen összesen 52 pontot termelt, hárompontos hatékonysága 59% volt, egészen elképesztő teljesítményt nyújtott. Ahogyan dominálta az ellenfelek periméterit, ahogyan szétszedte a védekezésüket, egyszerűen nem tudnak vele mit kezdeni. Idén mindössze három gyengébb meccse volt, ráadásul a többiek sem hibáznak a keretből. 

Az Anadolu feltámadása tavaly nem a véletlen műve volt, egyre jobb a csapat, idén Euroligát akarnak nyerni. Shane Larkin valószínűleg kapni fog egy újabb NBA szerződést a következő 1-2 év során, de addig az európai csapatokat riogatja. Mitől ennyire jó az Anadolu sztárja? Tökéletesen ötvözi az amerikai "lazább" stílust az európai fegyelmezett játékkal, rendkívül pontos, 50% felett szórja a triplákat, képes igazi "megőrülésekre", amilyen a 49 pontja volt a Bayern München ellen, amit 19 (!!) rádobásból ért el. 

Ahogyan látható, képes catch and shoot játékra, de másoknak és saját magának is képes helyzeteket teremteni. Rendkívül dinamikus, egy az egyben életveszélyes vele maradni, mert szinte biztosan megveri a védőjét. A Real Madrid perimétere kiváló, hátvédei remekeltek idén, de az amerikaival meggyűlik majd a bajuk. Idén három meccsen nyújtott gyengébb teljesítményt Larkin, ebből az egyik épp a Real ellen volt, de még így is 16 pontttal nyertek a törökök hazai pályán. 

A védekezés ugyanis elit idegenben is, harmadik legkevesebb pontot kapják átlagban, labdaszerzések terén szintén kiemelkedőek, jól zárják le a passzsávokat. Ami még a sikerekhez hozzájárul, hogy a második legkevesebb labdát adják el, fegyelmezettek, hiába Larkin megőrülései, nem megy a játékuk rovására. A Real Madridnak alig volt ideje kipihenni az oroszországi túrát és a két kijózanító vereséget. Azért ennyi sérüléssel bajlódó játékost már nem bír az együttes. 

Miben bízhatnak a hazaiak? Anthony Randolph és Rudy Fernandez elvileg bevethető a pénteki derbin. Ez adhat egy akkora lökést a csapatnak, hogy behúzzák a mérkőzést és visszavágjanak az őszi pofonért. Annál is inkább, mert egy újabb győzelemmel valószínűleg eldőlne az alapszakasz első helyezése is, hiába van még hátra majd a fele a mérkőzéseknek. A vendégeknél Micic visszatérhet, de Dunston továbbra sem bevethető. Mindezek ellenére, mi bízunk a vendégek jó játékában és egy szorosabb találkozóban!

Borítókép: Vasilije Micic (Fotó: kcube / Shutterstock.com)

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Anadolu Efes +5,5 ponttal
    1.71 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 20.63 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

1. gólszerző győztesre/helyre

  • Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kosár Euroliga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 22. 21:37
Euroliga: Szokatlan időpont

Hétfőn Euroliga, Madridba látogat a Panathinaikos! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 21. 11:24
Euroliga: Ingadozó szorzók

Miért változik folyamatosan a Valencia - Maccabi találkozó szorzója? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 20. 09:33
Euroliga: Most bizonyíthatnak!

A borzalmas kezdés után bejut végül a rájátszásba a Fenerbahce? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek