Elérkeztünk a Final Four kezdetéhez. Az esetek többségében erre várnak az európai kosárlabda szerelmesei, ahol kiderül majd, ki volt az év legjobb csapata. A helyszín Baszkföld, ahol egy spanyol csapat próbálna címet védeni, egy török döntőssel pedig mindenképpen számolni kell. 

Real Madrid - CSKA Moscow

Azt kell, hogy mondjuk: valami nem változik. Ez a csapat gyakorlatilag bérletes a Final Fourt tekintve, folyamatosan ott vannak, kicsit unalmassá is téve azt. Ez elsősorban a többiek felé kritika, mivel mind a Real Madrid, mind a CSKA egy kiválóan felépített csapat. Lehetne ezt akár egy előrehozott döntőnek is tekinteni, ha nem lenne a másik ágon a Fenerbahce. Akár még a tavalyi finálé is megismétlődhet. Akkor a Luka Doncic által fémjelzett spanyolok jóval erősebbek voltak, de most sem szabad leírni a Real Madridot. 

Masszív gárdáról beszélünk, ahol Facundo Campazzo komoly faktor lehet. Képes szervezni a játékot, megbontani az ellenfél védekezését, üres területeket teremteni és megtalálni a megfelelő megoldásokat a támadások közepette. A kettőzések nála nem használnak, jól találja meg a leváló magasembereket (ez az esetek többségében Gustavo Ayon vagy Walter Tavares). Sergio Llull is felépült a döntőre, Pablo Laso mester ki is emelte, hogy vele új távlatok nyílhatnak majd meg támadásban a spanyolok előtt. 

Facundo Campazzo (Fotó: Rokas Tenys / Shutterstock.com)

Ha Euroliga, akkor minden évben úgy futunk neki a sorozatnak, hogy a legnagyobb favorit a moszkvai sztárcsapat. Mély és erős keret, ahol a sérüléssel küzdők felépültek, Sergio Rodriguez és Kyle Hines is teljesen rendben vannak. A CSKA ráadásul épp abban a csarnokban harcolta ki az elődöntőt, ahol lesz a Final Four. Dimitrios Itoudis személyében egy rutinos edzővel elvileg nem lehetne probléma, de vele bukták el az elmúlt két évben az elődöntőket. Mintha valami átok ülne rajtuk ilyen szempontból. 

Felmerült a CSKA kerete, amely papíron erős és elvileg a kispad is rendben van, de a gyakorlat nem ezt mutatja. Mintha ilyen téren kevesek lennének támadásban és védekezésben is. Miben bízhatnak az oroszok? Will Clyburn lehet a kulcs a sikerhez. Az amerikai kiscsatár képes védekezésben faktor lenni, ahogyan támadásoknál is megbontja az ellenfél védekezését, atletikus, jók az elmozgásai a zárás és leválás után. Emiatt sokan feladják a vele szemben való védekezést, amit ő tiszta triplákkal büntet meg. 

A hárompontosok terén amúgy is erős a moszkvai csapat, dobópárbajból nem biztos, hogy jobban jönnének ki a spanyolok. Miért mégis rájuk fogadunk? A tapasztalat, győztes mentalitás, illetve az, ahogyan a mérkőzéseken koncentrálnak. Látszik, hogy míg az oroszok egyenletesen alakítottak ki előnyt a mérkőzések többségében, ami a negyedeket illeti, addig a Real Madrid az utolsó negyedben volt nagyon erős fejben. Bármilyen hátrányt képesek voltak ledolgozni, de az első negyedben sebezhetőek. Ha ezt megérzi a CSKA, akkor képes lehet szép előnyt kiépíteni, onnantól pedig az a kérdés, hogy megtudják-e tartani (1. negyed: CSKA Moscov 1.95, mérkőzés győztese: Real Madrid 1.91).

Európai kosárlabda bónusz


Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Fenerbahce - Anadolu Efes

Okkal kezdett el rohamos léptekben csökkenni az Anadolu szorzója. A Fenerbahce óriási bajban van, rengeteg a sérült és az épp nem bevethető játékos: Luigi Datome (9 pont / 41%-os triplamutató), Joffrey Lauvergne (cserecenter), Jan Vesely (12,4 pont, ami a legtöbb a csapatból átlagban) és Nikola Kalinic, aki védekezésben erős. Ki válhat egy csapásra a klub egyik legfontosabb játékosává? Ali Muhammed. A hátvéd a Zalgiris elleni negyedik meccsen villant (5/5 tripla), de az alapszakaszban is voltak kiváló mérkőzései. 

Jó eséllyel támadásban az ő hármasaira próbálnak majd Obradovicék gyúrni, neki csinálják majd az üres területeket, hogy tudjon dobni. Egyszerű játéknak tűnik, de beválhat. Ehhez viszont lesz egy-két szava az Anadolunak is, akik nagyon összeszedték magukat a szezon végére. Shane Larkin igazi vezér volt a Barcelona ellen, gyakorlatilag egymaga elintézte a katalánokat. Egy az egyben képtelenség őt megfogni, olyan sebessége van, amivel még Muhammed sem veheti fel a versenyt, de Sloukas rutinja is kevés lehet. 

Ahol az Efes nagyon erős a mérkőzések közben, az a harmadik játékrész. A félidő után rendre úgy jönnek ki a parkettre, mint akik vért ittak. Tudják ezt az irodák is, ezért csak 2.15 a szorzója a győzelmüknek ebben a negyedben. A mérkőzést tekintve már 2.55, ami volt 3.00 felett is. Érdemes rajta elgondolkozni, mert ez az Anadolu képes bárkit elintézni pár perc alatt, utána pedig már csak őrzik az előnyüket. 

Borítókép: Sergio Llull (Fotó: kcube / Shutterstock.com)

Unibet Póker: Nyerj naponta a HexaPro pókerversenyben

Gyűjtsd a ranglistapontokat pusztán azzal, hogy játszol, összesen 27 ezer € értékű nyereményalapbólveheted ki a részed.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Anadolu Efes +3,5 ponttal
    1.94 Unibet
  • 1. negyed: CSKA Moscow
    1.95 10Bet