Elérkeztünk a Final Four kezdetéhez. Az esetek többségében erre várnak az európai kosárlabda szerelmesei, ahol kiderül majd, ki volt az év legjobb csapata. A helyszín Baszkföld, ahol egy spanyol csapat próbálna címet védeni, egy török döntőssel pedig mindenképpen számolni kell. 

Real Madrid - CSKA Moscow

Azt kell, hogy mondjuk: valami nem változik. Ez a csapat gyakorlatilag bérletes a Final Fourt tekintve, folyamatosan ott vannak, kicsit unalmassá is téve azt. Ez elsősorban a többiek felé kritika, mivel mind a Real Madrid, mind a CSKA egy kiválóan felépített csapat. Lehetne ezt akár egy előrehozott döntőnek is tekinteni, ha nem lenne a másik ágon a Fenerbahce. Akár még a tavalyi finálé is megismétlődhet. Akkor a Luka Doncic által fémjelzett spanyolok jóval erősebbek voltak, de most sem szabad leírni a Real Madridot. 

Masszív gárdáról beszélünk, ahol Facundo Campazzo komoly faktor lehet. Képes szervezni a játékot, megbontani az ellenfél védekezését, üres területeket teremteni és megtalálni a megfelelő megoldásokat a támadások közepette. A kettőzések nála nem használnak, jól találja meg a leváló magasembereket (ez az esetek többségében Gustavo Ayon vagy Walter Tavares). Sergio Llull is felépült a döntőre, Pablo Laso mester ki is emelte, hogy vele új távlatok nyílhatnak majd meg támadásban a spanyolok előtt. 

Facundo Campazzo (Fotó: Rokas Tenys / Shutterstock.com)

Ha Euroliga, akkor minden évben úgy futunk neki a sorozatnak, hogy a legnagyobb favorit a moszkvai sztárcsapat. Mély és erős keret, ahol a sérüléssel küzdők felépültek, Sergio Rodriguez és Kyle Hines is teljesen rendben vannak. A CSKA ráadásul épp abban a csarnokban harcolta ki az elődöntőt, ahol lesz a Final Four. Dimitrios Itoudis személyében egy rutinos edzővel elvileg nem lehetne probléma, de vele bukták el az elmúlt két évben az elődöntőket. Mintha valami átok ülne rajtuk ilyen szempontból. 

Felmerült a CSKA kerete, amely papíron erős és elvileg a kispad is rendben van, de a gyakorlat nem ezt mutatja. Mintha ilyen téren kevesek lennének támadásban és védekezésben is. Miben bízhatnak az oroszok? Will Clyburn lehet a kulcs a sikerhez. Az amerikai kiscsatár képes védekezésben faktor lenni, ahogyan támadásoknál is megbontja az ellenfél védekezését, atletikus, jók az elmozgásai a zárás és leválás után. Emiatt sokan feladják a vele szemben való védekezést, amit ő tiszta triplákkal büntet meg. 

A hárompontosok terén amúgy is erős a moszkvai csapat, dobópárbajból nem biztos, hogy jobban jönnének ki a spanyolok. Miért mégis rájuk fogadunk? A tapasztalat, győztes mentalitás, illetve az, ahogyan a mérkőzéseken koncentrálnak. Látszik, hogy míg az oroszok egyenletesen alakítottak ki előnyt a mérkőzések többségében, ami a negyedeket illeti, addig a Real Madrid az utolsó negyedben volt nagyon erős fejben. Bármilyen hátrányt képesek voltak ledolgozni, de az első negyedben sebezhetőek. Ha ezt megérzi a CSKA, akkor képes lehet szép előnyt kiépíteni, onnantól pedig az a kérdés, hogy megtudják-e tartani (1. negyed: CSKA Moscov 1.95, mérkőzés győztese: Real Madrid 1.91).

Európai kosárlabda bónusz


Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Fenerbahce - Anadolu Efes

Okkal kezdett el rohamos léptekben csökkenni az Anadolu szorzója. A Fenerbahce óriási bajban van, rengeteg a sérült és az épp nem bevethető játékos: Luigi Datome (9 pont / 41%-os triplamutató), Joffrey Lauvergne (cserecenter), Jan Vesely (12,4 pont, ami a legtöbb a csapatból átlagban) és Nikola Kalinic, aki védekezésben erős. Ki válhat egy csapásra a klub egyik legfontosabb játékosává? Ali Muhammed. A hátvéd a Zalgiris elleni negyedik meccsen villant (5/5 tripla), de az alapszakaszban is voltak kiváló mérkőzései. 

Jó eséllyel támadásban az ő hármasaira próbálnak majd Obradovicék gyúrni, neki csinálják majd az üres területeket, hogy tudjon dobni. Egyszerű játéknak tűnik, de beválhat. Ehhez viszont lesz egy-két szava az Anadolunak is, akik nagyon összeszedték magukat a szezon végére. Shane Larkin igazi vezér volt a Barcelona ellen, gyakorlatilag egymaga elintézte a katalánokat. Egy az egyben képtelenség őt megfogni, olyan sebessége van, amivel még Muhammed sem veheti fel a versenyt, de Sloukas rutinja is kevés lehet. 

Ahol az Efes nagyon erős a mérkőzések közben, az a harmadik játékrész. A félidő után rendre úgy jönnek ki a parkettre, mint akik vért ittak. Tudják ezt az irodák is, ezért csak 2.15 a szorzója a győzelmüknek ebben a negyedben. A mérkőzést tekintve már 2.55, ami volt 3.00 felett is. Érdemes rajta elgondolkozni, mert ez az Anadolu képes bárkit elintézni pár perc alatt, utána pedig már csak őrzik az előnyüket. 

Borítókép: Sergio Llull (Fotó: kcube / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Anadolu Efes +3,5 ponttal
    1.94 Unibet
  • 1. negyed: CSKA Moscow
    1.95 10Bet