Euroliga: Az oroszok elrendezik

Nagy Bence
2019 okt 15. 11:18
Szólj hozzá!

Kosárlabda Euroliga Khimki Moscow CSZKA Moszkva

Mindkét moszkvai klub komolyan gondolja az idei Euroligát, ami a CSZKA részéről nem meglepetés, míg a Khimki szeretne végre négyesdöntőt játszani!

CSZKA Moszkva - Khimki Moszkva

Alapos átalakuláson ment keresztül mindkét gárda, nem vicceltek a tulajdonosok. A CSZKA a címvédő, míg a Khimki próbál végre Final Fourba kerülni. Ehhez mérten erősítették meg a keretüket, ami az első két forduló alapján kifizetődő volt. Timofey Mozgov sérüléssel bajlódik, de Shvedéket ez nem akasztotta meg, két magabiztos győzelmet arattak, még akkor is, ha az eredmények nem ezt tükrözik. A Baskonia végig csak loholt Moszkvában az eredmény után, ahogyan a Maccabi is a nyitófordulóban. 

Shved továbbra is vezére a csapatnak, de most már egyre többen felnőnek hozzá, támadásban sok opcióval rendelkezik Rimas Kurtianitis együttese. Jannis Timma hatalmas erősítés volt, ülnek a triplái (43,8%), képes széthúzni a pályát, ezzel megkönyítve Shved dolgát a betöréseknél. Palánk alatt is nagyon rendben vannak, egyelőre kiválóan működik a Jerebko - Gill - Booker - Evans kvartett. Szedik a lepattanókat, Booker és Evans pedig támadóoldalon is hatékony. Látványosan játszanak, egyelőre nincsen gond, de az igazi erőfelmérő most következik. 

Alexey Shved (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

A CSZKA kontrollálta az első két találkozóját, hiába alakult át teljesen a keret, ez sem törte meg őket. Itoudis mester jól forgatja a csapatot, mindenkinek jut elég játékidő, kiválóan sikerült a távozók pótlása. Több játékostól lehet várni a pontokat, nincsen egy kiemelt vezér, hanem szépen megoszlanak a feladatok. Will Clyburn továbbra is jó formának örvend, de az újonnan érkezők közül Voigtmann, Hilliard és Mike James is elkapta a fonalat. Utóbbi nagyon jól felvette a címvédő ritmusát, egyelőre kiválóan pótolja Nando de Colót. 

Az irodák egy sima CSZKA sikert várnak, de ez a Khimki alkalmas lehet rá, hogy végre megszorongassa őket. Legutóbb 2003-ban tudtak nyerni a CSZKA otthonában, de intő jel lehet Itoudisék számára, hogy a Zenit is legyőzte bajnoki meccsen az orosz sztárcsapatot (sőt, rögtön az első fordulóban is vereséget szenvedtek). A CSZKA-nak is ez lesz idén az első komoly erőpróbája, az látszik, hogy a Khimki nagyon motivált, szoros mérkőzésre kényszeríthetik a "hazaikat".

Borítókép: Will Clyburn (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

Európai kosárlabda bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -7.15 %

november

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Európai kosárlabda bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kosár Euroliga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
2019 nov 6. 16:23
Euroliga: Nem mehetsz biztosra!

Melyik arcát mutatja a görög sztárcsapat? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 okt 31. 11:23
Euroliga: Hibátlanok maradnak?

Milánóban is nyerni fog a Barca? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 okt 28. 20:04
Euroliga: Kiütéses siker?

Fel kéne pörögnie az Olympiacos játékosainak, mert az eddigi teljesítményükkel egy csúnya vereségbe szaladhatnak bele Moszkvában. Segítettek az új igazolások és az edzőváltás? Olvasd továb

Kapcsolódó cikkek