Euroliga: Döntőnek beillő mérkőzés

Nagy Bence
2019 febr 7. 23:40
Szólj hozzá!

Kosárlabda real madrid Euroliga CSZKA Moszkva

A végső győzelemre is esélyes gárdák közül három lép pályára péntek este, közülük kettő egymás ellen. Mire mennek a spanyolok Moszkvában? Képes a Panathinaikos megnehezíteni a Fenerbahce dolgát?

CSKA Moscow - Real Madrid

Közel sem olyan meggyőző a két klub teljesítménye, mint ahogyan arra számítani lehetett. Bajban lehetnek a vendégek, mert Sergio Llull sérülés miatt nem utazott el Moszkvába, rá nagy szükség lenne periméteren Nando de Colóval szemben. A hazaiaknál Kurbanov nem léphet pályára, aki a Barcelona ellen nagyban hozzájárult a végső sikerhez. Sergio Rodriguez egykori klubja ellen lép pályára, formája fordulóról fordulóra javul, ez bizakodásra adhat okot a hazaiak szempontjából. 

Nikita Kurbanov (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

A CSKA sikerhez az kell, hogy ők diktálják a tempót, ne hagyják futni a spanyolokat, gyorsindításaikat minimalizálniuk kell. Szoros mérkőzésre van kilátás, mivel mindkét csapat hasonló stílusban kosárlabdázik, dobási hatékonyság mellett a palánk alatti területek lezárása dönthet. Ebben a spanyolok jobbak, lepattanók terén is az élen járnak, hiányzójuk sincsen a magasemberek között. Az ilyen dobógépek csatájában sok pont várható, de akkor érték nincsen egy 170 pont körüli overben, mert a CSKA is képes fegyelmezett védekezésre, idén már 70 pont környékén tartotta a Bayern - Barcelona - Olympiakos hármast. A vendég hendi csábítóbb lehet (+7,5 pont 1.66). 

Fenerbahce - Panathinaikos

Mindkét oldalon lesznek hiányzók, hazaiaknál Jan Vesely nem léphet pályára. Münchenben sem tudott játszani, akkor is nehezen viselte a török klub a hiányát. A görögöknél Keith Langford továbbra sem tud pályára lépni, hiánya érzékenyen érinti a vendégeket, de Nikos Pappas távolléte sem jó a rotációnak. Nick Calathes próbálja menteni a menthetőt, ennek volt köszönhető a legutóbbi győzelmük, illetve James Gist remeklésének. Ez azonban nem tartható fenn sokáig egy olyan mély rotációval rendelkező csapattal szemben, mint amilyen a Fenerbahce. Ugyanakkor, ha valamelyik mérkőzésen lehet ebben a fordulóban meglepetés, akkor az bizony ez. Calathes képes egymaga dominálni a perimétert, kontrollálni a saját és a rivális játékát, védekezésben pedig fegyelmezett játékkal okozhat meglepetést a görög egyesület. Mindezek ellenére ez a tipp inkább bátor, mint biztos. A Panathinaikos ugyanis bármikor képes egy 10-15 pontos zakóra, törökök pedig egy kiütésre. 

Borítókép: Sergio Llull (Fotó: kcube / Shutterstock.com)

Unibet Bingó: Nyerj extra készpénzt a minijátékokkal

Játssz bármilyen minijátékot péntektől hétfőig és ha tiéd a legjobb 20 súlyozott pörgetés, akkor 100 ezer Ft fődíjat vághatsz zsebre.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Panathinaikos +9,5 pont
    1.80 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -8.35 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet Bingó: Nyerj extra készpénzt a minijátékokkal

  • Játssz bármilyen minijátékot péntektől hétfőig és ha tiéd a legjobb 20 súlyozott pörgetés, akkor 100 ezer Ft fődíjat vághatsz zsebre.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kosár Euroliga 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 19. 12:31
Euroliga: Folytatódik tovább a csoda?

Mire megy Shane Larkin az oroszokkal szemben? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 17. 10:18
Euroliga: Az igazság pillanata

Egy török döntős már biztosan lesz, de vajon sikerül-e a címvédés a spanyol sztárcsapatnak? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 25. 10:27
Euroliga: Ennél jóval több kell!

A Barcelona a kiesés szélére sodródott, győzniük kell hazai pályán! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek