Euroliga: Egyoldalú rangadók?

Nagy Bence
2018 okt 23. 12:35
Szólj hozzá!

Kosárlabda fenerbahce Euroliga Olympiakos

Az Olympiakos a jó kezdés után bajban lehet, kicsit megtorpant. A Maccabi lesz a következő ellenfél, de az izraeliek nagyon felszívták magukat. A görög csapat újabb pofont kap? Hasonló lehet a helyzet a Panathinaikosszal is. 

Anadolu Efes - Fenerbahce

Írásunkat a török derbivel kezdjük, mely könnyen kiütéses mérkőzéssé válhat. A Fener eddig bizonyítja, hogy nem hiába tartják őket az idei sorozat egyik legnagyobb esélyesének. Más dimenzióban játszanak, mint a többiek. A Zalgiris otthonában az első két negyed alapján azt lehetett gondolni, hogy megfogják Obradovic csapatát, aztán jött Sloukas és bedarálták litvánokat. Datome és Guduric is belendült a végére, ilyen mély kerettel pedig nem tudnak mit kezdeni az ellenfelek.

Az Efes abból meríthet, hogy a Khimki otthonában egy gyönyörű triplával nyertek a végjátékban, illetve az információk eladták az összes jegyet a csütörtöki rangadóra, teltház vár a Fenerre. Kérdéses lehet, hogy ki uralja majd a palánk alatti területet, ez döntő tényezővé válhat a végkimenetel szempontjából. A vendégek játékosállománya erre jóval alkalmasabb (Vesely és Lauvergne), triplák hatékonyságában nagyjából egálban vannak, az már érdekesebb lesz, hogyha gyorsít a tempón a Fener, mennyire tudják azt tartani a hazaiak (Fenerbahce győzelem: 1.52). 

Olympiakos - Maccabi Tel Aviv

Már majdnem elhittük, hogy idén újból nagyon erős lesz a pireuszi csapat, aztán jött a Milanótól kapott kijózanító pofon. Az eddigi játéknapok eredményei felértékelődnek annak tudatában, hogy a Khimki borzalmasan kezdett, de Baskonia sem meggyőző. Nem azt mondjuk, hogy kevesebbet ér a két idegenbeli siker az Olympiakostól, hanem azt, hogy helyén kell kezelni őket. Ez a csapat továbbra is sebezhető, főleg akkor, ha egy lelkes ellenfelet kapnak. A Maccabi pont ez a kategória. 

Printezis Georgios (Fotó: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com)

Hiába ellentétes a két csapat mérlege, azért "jól mutat" az minimális vereség a CSZKA Moszkvától és a Panától az izraeli csapatnál. Játékuk biztató, Scottie Wilbekin egyre jobb formába kerül. A Maccabi viszonylag sok trojkával próbálkozik, igaz hatékonyságuk még nem jó, de ha sülnek a kezek, akkor a Pireusz gondban lehet. Nekik eléggé séma játékuk van, cserébe viszont csapatként erősek, jól járatják a labdát. Szorosabb mérkőzésre van kilátás, tavalyi 30 pontos zakót feledtetné a Maccabi (+9,5 pont: 1.78). 

Panathinaikos - Zalgiris Kaunas

Nehéz belőni a két csapat pontos erejét, ugyanis ingadozó a formájuk. A Zalgirisról már írtunk, hogy jól kezdtek a Fener ellenében, de a végére teljesen elfáradtak. Lehet sok volt a heti két Euroliga találkozó, mert előtte idegenben nagyon elverték az Anadolut. A helyzet az, hogy egyik mutatóban sem kiemelkedőek csapatszinten, kicsit érthetetlen is, hogyan nyerhettek mérkőzést. A hazaiak szemszögéből sem beszélhetünk elit játékról, mert Calathes szokásos zseniális teljesítményét leszámítva, egyelőre a cserepad az, amely sokszor a különbséget jelenti a riválisokkal szemben. Calathes problémája ugyanúgy megmaradt, hiszen dobni nem tud, viszont jól szervezi a játékot. Ha őt kikapcsolja a Zalgiris, akkor gondban lehetnek a hazaiak (+8,5 pont: 1.63). 

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 20.13 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

  • Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kosár Euroliga 2018/19

Greipel hozzászólt
2019 márc 15. 20:02
Másfél hét stresszes, de maximálisan odafigyelő munkáját egy pillanat előtt rombadönti egy fél perc alatt leadott 7 pontos előny másfél perccel a vége előtt és egy majdnem dudaszós bekapott tripla kb 11 méterről úgy, hogy 0,3 mp marad hátra...
SPF Előzetes hozzászólt
2019 febr 8. 09:40
Euroliga: Döntőnek beillő mérkőzés

Képes lehet a Real Madrid megszorongatni a CSKA csapatát? A Panathinaikos pedig a legutóbbi forduló után újra egy török csapatot szeretne legyőzni.  Olvasd tov
SPF Előzetes hozzászólt
2019 jan 31. 11:22
Euroliga: Nem egyértelmű esélyesek

Az Anadolu folytatná tovább jó sorozatát, ezzel keserítve a Panathinaikos híveket.  Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek