Euroliga: Ennél jóval több kell!

Bence
1 tipp
2019 ápr 25. 10:27
Szólj hozzá!

Kosárlabda fc barcelona Euroliga Anadolu Efes

Sokkal többet vártak a katalán csapattól idén, de úgy tűnik, hogy megint nem lesz meg a Final Four, zsinórban ötödik éve. 

Barcelona - Anadolu Efes

Komolyak az elvárások Katalóniában, hiszen már nagyon rég jártak a legjobb négy között, pedig a játékoskeret erőssége megvan hozzá, de egyelőre a mutatott játék és a motiváltság is hagy kívánni valót maga után. Amit az elmúlt hetekben a Barcelona csinál, az kevés. Ez csúcsosodott ki az Efes elleni harmadik mérkőzésen. A Palau Blaugranában 7000 ember előtt úgy mentek fel a pályára, mintha nem is a továbbjutás lenne a tét, hanem egy sima bajnoki az utolsó helyezettel szemben. 

Egyáltalán nem pörögtek a játékosok, hiányzott az akarat és a tűz. Thomas Heurtel például hiába dobott 50%-kal mezőnyből, öt eladott labdája rengeteg volt, bátortalanul játszott, nem először a szezonban egy fontos találkozón. Svetislav Pesic pedig a mérkőzés elején újból bevetette a párharcban már megszokott elemet: Hanga Ádám a padról érkezett, hogy új lendületet adjon a csapatnak. Ez csak rövid ideig működött.

Victor Claver (Fotó: kcube / Shutterstock.com)

Kicsit korábban kellett beállnia a magyar légiósnak, mert a Barca kezdője az öltözőben maradt. Shane Larkin vezetésével már a mérkőzés kezdetén maximális hőfokon égett a török csapat, hiába volt még meg kezdetben a lelkes letámadás a katalánok részéről, ez semmit sem ért. Könnyű kosarakat kaptak, míg támadóoldalon egy merő szenvedés volt a játékuk. Hanga ugyan egy kis lökést adott a kosaraival, de amint leült, egyből megint visszaesett a csapat. 

Utána már Ádám is beleszürkült a hazaiak teljesítményébe. Ante Tomic próbált még olykor egy az egyben megoldani szituációkat, de ez is kevésnek bizonyult. Két adat mutatja meg, hogy mennyire nem volt ott fejben a hazai csapat: értékesített büntetők (38%) és eladott labdák. Félideig még egészen jól tartották magukat, majd jött egy 3-4 perces rövidzárlat, rengeteg rossz döntés a támadások során, Larkin pedig ezeket jól olvasta és gyorsan végig robogott a pályán a labdaszerzések után. 

Két napja van a motivációs problémákat megoldani Pesicnek. Egyelőre nem igazán látszik, hogyan is sikerülhet ez neki. Nagyon érződik, hogy 1-2 játékos kivételével olyan, mintha a többieket nem is érdekelné a sorozat. Ribas, Singleton vagy épp Pangos is használhatatlan, míg a törököknél ülnek a dobások, elzárás-leválások, jár a labda, ami a Barca erőlködő támadásaihoz képest felüdülés. 

A mérkőzések kezdésével vannak komoly problémái a hazaiaknak. Már az alapszakasz végén is észrevehető volt, hogy mind a Buducnost, mind Khimki ellen beragadtak az elején. Utána azzal telt el a meccs, hogy ezt a hátrányt valahogy ledolgozzák. Ha Pesic nyerni akar, akkor rögtön Hangával kell kezdenie és az elejétől fogva kontrollálni a mérkőzést. Ez működött a második meccsen is. Erre talán érdemes lehet fogadni, végén pedig esetleg egy Efes hendire. 

Borítókép: Hanga Ádám (Fotó: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com)

Európai kosárlabda korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 18 pontos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • FC Barcelona - Anadolu Efes Tipp

    1. negyed: Barcelona nyer
    1.66 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Bence

ROI 53.44 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Európai kosárlabda korai kifizetés ajánlat

  • Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 18 pontos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kosár Euroliga 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 19. 12:31
Euroliga: Folytatódik tovább a csoda?

Mire megy Shane Larkin az oroszokkal szemben? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 17. 10:18
Euroliga: Az igazság pillanata

Egy török döntős már biztosan lesz, de vajon sikerül-e a címvédés a spanyol sztárcsapatnak? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 25. 10:27
Euroliga: Ennél jóval több kell!

A Barcelona a kiesés szélére sodródott, győzniük kell hazai pályán! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek