Euroliga: Jó formában vannak

Nagy Bence
2019 okt 9. 16:09
Szólj hozzá!

Kosárlabda Euroliga Panathinaikos Lyon

MIndkét klub jól kezdte az Euroliga idei kiírását, de valamelyikük elveszíti a veretlenségét. A görögök csapat jobb játékosokból áll, de a franciák épp az első fordulóban verték a Panathinaikos nagy riválisát magabiztosan. 

Lyon-Villeurbane - Panathinaikos

Tony Parker csapata kiválóan kezdte a szezont. Az ASVEL (Lyon-Villeurbane) okkal fejlődött ennyit az évek alatt. Az egykori NBA-játékos 2014-ben vette át a klub irányítását, grandíózus tervekkel, amikből eléggé sok megvalósult. Az egyik sarkallatos pont az Euroliga indulás volt, amit erre az évre sikerült is megszerezni. Ehhez mérten erősítették meg a keretet, amivel az első fordulóban komoly meglepetést okoztak. Az Olympiacost verték magabiztosan, második negyedtől domináltak. 

Közel 20 ponttal nyertek a görög sztárcsapat ellen, jól védekeztek periméteren (23%-on tartották a triplavonalról a pireuszi játékosokat), palánk alatt pedig a nigériai Jekiri dominált, akivel nem tudtak mit kezdeni a rivális magasemberei. Periméteren a rutinos francia, Antoine Diot remekelt, de a csapatból egyértelműen Jorda Taylor emelkedett ki. Betöréseit, labdavezetéseit képtelenek voltak lekövetni, szinte csak szabálytalanul tudták megállítani. A magabiztos győzelemhez az alaphangot a félidei dudaszó előtt Lighty visszatett duplája adta meg!

Georgios Papagiannis (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

A szezont megelőző beharangozóban már írtunk a Panathinaikosról, akkor kiemeltük, hogy érdekes csapatuk lehet, mert az edző mentalitása (defenzív játék) nem éppen kompatibilis a keretben szereplő játékosok erősségeivel. Jimmer Fredette, Wesley Johnson vagy épp Nick Calathes mind inkább offenzív játékban produkál kiemelkedőt, védekezésben azért vannak hiányosságaik. A szerbek elleni nyitómeccset mindezek ellenére magabiztosan nyerték. 

A végeredmény nem ezt tükrözi, de az érdemi dolgok a harmadik negyed végére eldőltek. Ahol gondban lehet a Pana, azok az offenzív lepattanók, már a Zvezda ellen sem ment nekik, de Jekiri szétkaphatja őket, ha nem dobnak pontosan. A Lyon nagyon lelkesen játszott az első találkozón hazai közönség előtt, most is belelovalják majd magukat a találkozóba. Veszélyes lehet ez a görögök számára, nem elképzelhetetlen egy hazai győzelem, de mi inkább egy hendivel biztosítanánk. 

Borítókép: Panathinaikos két játékosa, Georgios Papagiannis és Ioannis Papapetrou (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 34.89 %

január

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

  • A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kosár Euroliga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 21:52
Euroliga: Az igazi rangadó

Nem sikerült az oroszországi túra a madridi sztárcsapatnak! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 jan 16. 09:59
Euroliga: Remek alkalom

Kiváló lehetőség a törököknek a felzárkózásra! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 jan 13. 23:20
Euroliga: Fokozódhatnak a gondok

Rövid időn belül harmadik vereségét szenvedi el a Barcelona? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek