Euroliga: Komolyan kell őket venni?

Nagy Bence
2020 jan 30. 15:28
Szólj hozzá!

Kosárlabda Euroliga Valencia Panathinaikos

Egy fontos rangadó a pénteki játéknapról, amely meghatározó lehet a két csapat számára, hogy melyik úton indulnak el a továbbiakban!

Valencia - Panathinaikos

Ahogyan indította az évet a Valencia, azok alapján nem sok jót remélhettek a szurkolóik. Sorra jöttek a vereségek, játék sem volt meggyőző, Euroliga mellett a bajnokságban is szenvedtek. Aztán a puzzle darabkái szép lassan a helyükre kerültek, Abalde a szezon első meccseivel ellentétben, most már nem a kezdőben kap helyet, hanem a cserepadról ad új lendületet a gárdának, ahogyan Marinkovic is. Motum szintén hasznosabb manapság csereként, míg a kezdőben a rutinos játékosok láthatjuk: Van Rossom, Doornekamp, Dubljevic és San Emeterio. 

A változások meghozták a sikert, fegyelmezettek, egyik legkevesebb labdát szórják el a mérkőzések alatt, Dubljevic nélkül is képesek jól játszani, érdemes lesz rájuk figyelni a szezon második felében. Jár a labda náluk, hatékonyan működnek a labda nélküli mozgások, okosan fárasztják az ellenfeleket, míg védekezésben lekettőzik a labdás játékost, ezzel dördelve a riválisok játékát. Tényleg csapatként funkcionálnak, ami a legfontosabb ezen a szinten (is). 

Nick Calathes (Fotó: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com)

Hiába az élmezőny tagjai sok mutatóban a Panathinaikos (blokk, defenzív lepattanó, gólpassz és még lehetne sorolni), valahogy mégsem akar működni a dolog. Nehezebb helyzetekben akadnak játékosok, akik kihúzzák őket a bajból, hiszen rengeteg tehetséges és rutinos kosárlabdázóval rendelkeznek, ugyanakkor csapat szinten mégsem olyan egységesek, mint a Valencia. Az egyéni teljesítményt nézve, klasszis megmozdulásokat figyelembe véve, ez országos kettes kéne, hogy legyen. 

Ott van azonban a csapatszintű védekezés, fegyelmezett játék, ami nem feltétlenül a vendégek erénye, ellentétben a Valenciával. Idén mindössze három vereség hazai pályán az Euroligában, de az a három Van Rossoméknak az Olympiacos - CSZKA - Anadolu hármastól jött. A kötelezőket képesek hozni, viszont az igazi erőfelmérőkön elbuknak (még, ha idén a pireuszi klub nem is tartozik a legjobbak közé..). A görögök viszont nagyon hektikusak, képesek szoros nagyobb meccseket nyerni, de mennyit érthet ez a Valenciával szemben? Mi nem a győztesre fogadunk, hanem a pontokra, amikből az irodákkal ellentétben, kevesebbet várunk. Tudják a hazaiak, csak úgy nyerhetnek, ha limitálják a görögök periméterét. 

Borítókép: Louis Labeyrie (Fotó: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com)

Unibet Bingó: Nyerj extra készpénzt a minijátékokkal

Játssz bármilyen minijátékot péntektől hétfőig és ha tiéd a legjobb 20 súlyozott pörgetés, akkor 100 ezer Ft fődíjat vághatsz zsebre.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 478.50 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet Bingó: Nyerj extra készpénzt a minijátékokkal

  • Játssz bármilyen minijátékot péntektől hétfőig és ha tiéd a legjobb 20 súlyozott pörgetés, akkor 100 ezer Ft fődíjat vághatsz zsebre.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kosár Euroliga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
2020 márc 10. 15:47
Euroliga: A rájátszás a tét

Fontos mérkőzés következik a Fenerbahce és a Panathinaikos számára.  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 márc 8. 17:31
SPF Előzetes hozzászólt
2020 márc 5. 18:10
Euroliga: Ki kell használni a lehetőséget

Talpra tud állni az Anadolu, vagy jöhet egy újabb vereség? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek