A csapatok nevei alapján sima 2-es lenne a Sarpsborg - Besiktas találkozó, azonban az álmoskás norvég kisvárosban nemhogy a pontszerzésről, de akár a tavaszi folytatásról sem kell egyelőre lemondaniuk.

Erős várat kellene bevenniük a törököknek

A sarpsborgi mese kicsit hasonlít a tavalyi östersundihez, amikor is a svéd kiscsapat első európai szereplése során nemhogy a csoportkört elérte, de még a tavaszi szereplést is! Hasonló költségvetéssel vágott neki a sorozatnak a dél-norvég város is és bizony benne van a pakliban, hogy hiába van három nagyobb nevű csapat is a csoportban, valahogy továbblépnek a kvartettből. A bajnokságot beáldozták a nemzetközi kupa miatt és sokáig álltak a dobogó környékén, illetve rajta, azonban a csoportkör elindulása óta mélyrepülésben voltak, így a hazai pontvadászatot a nyolcadik helyen zárták és ezzel nekik csak a nemzetközi kupára kell koncentrálniuk.

Az ötödik fordulóban igazából nyerniük kellene, mivel az utolsó körben a Genkhez utaznak, ami nehezebb feladatnak tűnik, mint a Besiktas legyőzése jelen pillanatban. Hazai pályán egyébként kiválóan szerepelnek eddig a norvégok, miután a sorozatban még nem találtak legyőzőre. Hat mérkőzés után 4-2-0 a mérlegük, pedig volt itt látogatóként a Rijeka, a Maccabi Tel-Aviv, a Genk és a Malmö is. Ehhez képest igen magasan tehetjük meg a hazai sikert (3.6), amire érdemes lecsapni. A csapat nélkülözi a sztárokat, itt sokkal inkább beszélhetünk egységről és a skandinávoktól megszokott hajtós fociról, aminek következtében motiváltságban biztosan felül fogják múlni török ellenfelüket. Nem utolsó sorban érdemes megemlíteni az időjárási körülményeket. A norvég kisvárosba már beköszöntött a tél és a hétvégén már havas körülmények között bonyolították le az utolsó bajnoki fordulót, miközben Törökországban még 10 fok felett járunk. Lehet, hogy nem lesz sorsdöntő az időjárás, azonban abban biztosak lehetünk, hogy egy hideg csütörtök este nem a török csapat játékosait fogja segíteni.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Megoldják?

A csoport kiegyensúlyozottsága miatt hiába áll utolsó helyen a Besiktas (2.1), könnyen továbbjuthat még. Az első körben otthon verték meg a Sarpsborgot, azóta azonban csak egy pontot gyűjtöttek és ezzel visszacsúsztak az utolsó pozícióba. Hasonlóan állnak a hazai bajnokságban is: közel vannak az első helyezetthez, azonban az elfoglalt helyezésükhöz képest (4.) többet várnánk tőlük. Az utolsó fordulóban egyébként a Malmö látogat hozzájuk és ha mindkét skandináv együttest legyőzik, akkor a többi eredménytől függetlenül, biztosan továbbjutnak a csoportból. Más kérdés: képesek lesznek megugrani az első akadályt?

Ricardo Quaresma. Fotó: photo-oxser/Shutterstock.com

Játékosállomány terén nem lehet problémájuk, miután hemzseg a Senol Günes által irányított társaság a nagy nevektől. Jól mutatja ezt a csatársor: Ryan Babel és a 26-szoros török válogatott Gökhan Töre sérült, azonban Vágner Love így is csak a kispadra fér oda, miután a 19 éves Yalcin élvezi a mester bizalmát. Őt támogatja a szélről Ricardo Quaresma, míg középen játszik Ljajic, a keret legértékesebb futballistája. Ismerős arcokból hátrébb sincs hiány: a horvátokkal vb menetelő Domagoj Vida a védelemben, míg a Liverpoolból dicstelenül távozó Karius a kapuban kap szerepet. Hiába a bő keret, a jelenlegi sok sérült miatt Günes mesternek kevés a variációs lehetősége. A Sarpsborgot legyőző együttesből többen is az oldalvonalon kívül lesznek csütörtökön, köztük az összes gólszerző (Babel, Roco, Lens) az őszi összecsapásról. Mellettük Gary Medel és Pepe is sérült, míg Tolgay Arslan eltiltott lesz. Az említett hat játékosban az a közös, hogy mindannyian játszottak a két csapat szeptemberi meccsén, most viszont biztosan nem fognak. Jól jelzi azért ez azt, hogy a Besiktast eléggé megszórták a sérülések és ez messze lesz a lehető legerősebb kezdő 11-től az esetükben. Másrészről több játékos motivációja is kérdéses számomra a vendégoldalon. Kíváncsi vagyok, egy Ricardo Quaresma mennyire tud például felpörögni erre a találkozóra úgy, hogy a hétvégén Besiktas - Galatasaray, amely találkozónak „kicsit” nagyobb a presztízsértéke, mint a csütörtökinek.

Folytassa, Sarpsborg!

Minden körülmény a norvég oldalt segíti és eddig otthon nem találtak legyőzőre, így mindenképpen feléjük mennék el fogadás terén. Megtehetjük ezt egy 1X-szel is (1.75), miután a hazai győzelmi odds (3.6) igen magasan van továbbra is. Az Európa Liga az a sorozat, ahol a kisebb költségvetésű csapatoknak van lehetőségük a kiteljesedésre, ha a körülmények kedveznek nekik és ez most egy ilyen alkalom. Egyik csapat sem a védekezéséről híres, így az 1.91-es határnál meghúzott under/overből inkább az utóbbit választanám. A hazai győzelmet és az overt lehet kombinálni is, a végeredmény pedig egy szép nagy odds lesz: hazai és 2,5 over bizony 6.00.  

Borítókép: Sarpsborg 08 FF. Fotó: Kevin Jung Thorp/Flickr

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Sarpsborg 08 - Besiktas; 1X
    1.75 Unibet