Csütörtökön megkezdi a nemzetközi kupaszereplést a Loki, a Fehérvár és a Honvéd is. Az első két csapatnál csak kisebb változások voltak a keretben, azonban a Honvédnál már lassan rendszerváltásról is beszélhetünk az előző hónapok eseményei után. Megnézzük, hogy a bajnoki dobogósoknak előzetesen mennyi esélye van a továbbjutásra a második körbe!

Gyenge kezdők

A Fehérvár kellemes ellenfelet kapott kiemeltként és a csapatainkat tekintve tőlük várható el leginkább a továbbjutás. A montenegrói Zeta (6.00) nem tett le túl sokat az asztalra az utóbbi években. 2012-ben volt egy három körös menetelésük, míg azóta csak 2017-ben indultak az Európa Ligában. Két éve egy hazai 2-2-re, illetve egy idegenbeli vereségre voltak jók a Zeljeznicar ellen az első körben. Viszont az észrevehető, hogy otthon általában jól szerepel a csapat. A PSV ütötte ki őket egyedül, azonban többségében jött az 1X Montenegróban.  Ezzel szemben idegenben általában vereséget szenvedtek, így a fehérváriak akár a visszavágóra is apellálhatnak. A múlt mellett a játékos transzferek se sikerültek hiba nélkül a nyári szezonban: a Rudartól két afrikai légióst is vettek, viszont a játékengedélyük nem érkezett meg, így pedig nem tudták őket időben benevezni.

Futács Márkó és társai harcos meccsre számíthatnak Montenegróban
(Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

A Zeta jó otthon, míg a Vidi (1.50) rosszul szokott rajtolni a nemzetközi kupákban. Ez annak tudható be, hogy Nikolić mester az egész szezonra tervez és nem július közepén kell a játékosoknak elérniük a csúcsformát. Ha megnézzük az szerb mester irányításával a csapatot, akkor látható, hogy tavaly a Dudelange (1-1 idegenben, majd 2-1-es siker), míg két éve a máltai Balzan (2-0 otthon, majd 3-3) ellen sem sziporkázott a csapat. Az első körben jóval gyengébb teljesítményt nyújtottak, mint az azt következőkben. Hasonlót várok most is, mivel papíron klasszisokkal jobb a magyar gárda, ráadásul a második fordulóban sem verhetetlen ellenfél fog érkezni. A fehérvári keret egyben maradt, Petryak még érkezett is, így pedig gyengülésről semmiképpen sem beszélhetünk. Viszont a többi magyar csapattal szemben (kivéve Honvéd) rövidebb volt a pihenőjük a játékosoknak, ráadásul többen még a válogatottakban szerepeltek júniusban. Minden arra utal, hogy ez egy könnyű párharcnak tűnik, azonban az első meccsen a Zeta mindenképpen okozhat meglepetéseket a vendégeknek. Bátor játékot várok a hazaiaktól és az idény kezdetén nem várok annyira szilárd védekezést a magyaroktól, így pedig egy Zeta gól könnyedén összejöhet és emellett még jól is fizet (1.66).

Labdarúgás gyűjtő bónusz


Válogatott ligáknál és bajnokságoknál érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Győzni kell

A Vidivel ellentétben a Lokinak (1.50) már az első meccsen győznie kell, ha túl akar jutni az albán Kukësin. A sorsolás - nem kiemeltként - egyáltalán nem mondható rossznak, ráadásul a továbbjutás egy Torino elleni párharcot eredményezne. Az albánok (6.00) rendszeres résztvevői valamelyik európai sorozatnak, miután a legutóbbi hat idény (két BL, négy EL) mindegyikében ott voltak. A Zetához hasonlóan idegenben tűnnek főleg elkaphatónak (2-4-8) és ezzel a lehetőséggel élnie kell a Debrecennek. Ettől függetlenül egy nyílt párharcot várok, miután mostanában az albán csapatokat nem sima zakóval szoktuk hazaküldeni, illetve a két csapat keretértéke is hasonló. A bukik amúgy egyértelmű debreceni továbbjutást várnak (1.40)

Herczeg András újra a nemzetközi kupában bizonyíthat
(Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Ami segítheti a DVSC-t, az Herczeg András rutinja, aki korábban BL- és EL csoportkörbe is vezette a hajdúságiakat, illetve a keretben történő változások. Főleg perememberek távoztak (Cikos, Jovanovic, Tabakovic) és a helyi kötődésűek maradtak a gárdánál. Az érkezőkről egyelőre nehéz véleményt alkotni, mivel Bévárdi csak alacsonyabb osztályban szerepelt eddig, míg a külföldiek közül senki sem ismert. Az viszont jó jel, hogy immáron évek óta építheti Herczeg András a csapatát és az eredményességen látszik a keze munkája. Mivel a Kukësi körülbelül magyar bajnokság színvonalú csapat, így érdemes ránézni a Loki tavalyi hazai szereplésére. 17 meccs alatt mindössze kétszer kaptak ki, 11 győzelem mellett. Ennek és főleg a Debrecennél való tudatos építkezésnek köszönhetően a hazai, vagy a DNB/1 mellett tenném le a voksomat. Viszont az oddsokat megnézve túlságosan alacsonyan húzták meg a határt a hajdúságiaknak. Így nem éri meg őket erőltetni, míg a Kukësi van annyira ismeretlen, hogy a rá való fogadásba inkább nem mennék bele. Mindenesetre joggal bízhatunk abban, hogy a második körben összejön a Torino elleni párharc a magyar csapatnak és a tavalyi év után újra topligás csapat kirándul Magyarországra!

A cikkben szereplő oddsok kedden 16:45-kor voltak érvényben a Bet365 és az Unibet oldalán.

Borítókép: A debreceni játékosok gólöröme (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)