Kis túlzással állíthatjuk, hogy a három magyar Európa Liga induló csapatunk, három különböző kontinensről kapott ellenfelet. Ez talán azért is érdekes, mivel területi elveket is figyelembe vettek az első kör sorsolásánál, de az Újpest így is Azerbajdzsánban kezd, míg a Fradinak izraeli, a Honvédnak macedón ellenfél jutott. A magyar csapatokban nem csak az a közös, hogy budapestiek, hanem az is, hogy egyikük sem élvez kiemelést már az első fordulóban sem. A meccseket podcast sorozatunkban (lentebb található) is átbeszéltük részletesebben. Hallgassátok. Szeressétek.

Meglepetést okozhatnak a zöld-fehérek

Érdekes módon a Ferencvárost a Maccabi Tel-Aviv ellen még otthon sem tartják esélyesnek. Ez a tavalyi évben még állta is volna a helyét, azonban a Midtjylland ellen Doll megmutatta, hogy olykor-olykor elég harcias Fradit is a pályára tud küldeni. Talán az egyik legjobban várt első körös mérkőzés lesz ez a magyar csapatok meccsei közül. Nem gondolnám, hogy az izraeli csapat háza táján örülnek a magyar rekordbajnoknak, akik a nyáron úgy tünik, hogy tovább erősödtek. Böde mellé jött még egy erőcsatár (Kjartan Finnbogasson), Davide Lanzafamét senkinek sem kell bemutatnunk, míg a Rodriguez - Frimpong -Petryak - Heister négyes közül egyedül utóbbi volt szabadon igazolható. Abban biztosak lehetünk, hogyha a Fradi szeretné abszolválni az első kört, akkor odahaz előnyt kell kiépíteniük, mivel most meglephető az ellenfél. Az izraeli bajnokság erejéről tavaly már ízelítőt kaphattunk, miután a Honvédot és a Vasast is ebből az országból érkező gárda búcsúztatta. Erre azért lehet építeni, miután a Vasas Oenninggel nagyon gyengén szerepelt tavaly, míg Van der Meer dicstelenül tavázott a bajnokcsapat éléről. Ott is érezhettük az első meccseken, hogy kicsit lebecsülik a magyar együtteseket és ott lett volna lehetőség a jó eredmény elérése. Ha ez idén is megtörténik – és egyik zöld-fehér védő se szabálytalankodik a 16-oson belül piros lapot érően -, akkor könnyen lehet hogy egy gól gazdag mérkőzésen Fradi sikernek örülhetünk. Gólokat mindenképpen várunk (2,5 over 2.08), mivel attraktiv támadó focit nyújthat a Ferencváros, míg a védelme a tavalyi évben elég ingatag lábakon állt és az új embereknek még idő kell a beépüléshez. Nagy odds vadászoknak pedig kihagyhatatlan a hazai csapat nyer és mindkét együttes gólt ló opció (6.25).

Kinek kellett ez a macedón túra?

Teheti fel a kérdést George F. Hemingway. Supka Attilával elérték a negyedik helyet, azonban a csapat legjobb játékosai elhagyták a csapatot a nyáron. Lanzafame, Eppel, Ikenne-King és Bobál is távozott, míg a helyükre érkezettek közül Batikról és Vadóczról tudjuk, hogy minőségi játékosok. Probléma, hogy egyikük sem csatár. Abban biztosak lehetünk, hogy Supka Attila jól összerakja majd a védelmet és a Rabotnickinek nem lesz könnyű dolga ezt feltörni. Azonban fogalmunk sincs, hogy ki fogja majd a magyar gólokat szállítani. Ennek következtében a 2,5 under nagyon adja magát (1.75), illetve a hazai győzelmi szorzó egy DNB/1-gyel megfűszerezve (2.10). Láthatjuk, hogy közel sincsen készen ez a Honvéd, míg a Rabotnicki egy, a nemzetközi szinten is tapasztalt gárdával lép pályára. Tény, hogy nem a legerősebb csapat a macedón a magyar ellenfeleket nézve, viszont a Honvéd nagyon nincs egyelőre készen. Ezért is furcsa, hogy a vendég, tehát a magyar csapatot tartják a mérkőzés esélyesének (2.25). A Rabotnicki egyébként hét nemzetközi mérkőzés óta veretlen otthon és azt gondoljuk, hogy ez nem a Honvéd ellen fog megszakadni.

Ahol elszállt a tudományunk

Bakuba utazhat az Újpest, ahol a Neftchi látja őket vendégül. Tény, hogy az azeri csapat az esélyes, azonban először a bukik is elmérték a győzelmi oddsukat (2.35). A szombati (amikor a podcastot vettük fel) 1,53 vasárnap már 2.00 felett volt és úgy tűnik ez már nem is fog nagyon változni a mérkőzés kezdetéig. Itt is a külföldi csapat az esélyesebb, azonban az Újpestet és - a kupa specialista - Vignjevicset kár lenne lebecsülni. A szerb mesterrel már korábban kétszer is indulhattak volna a nemzetközi kupában, azonban a kizárások miatt erre csak idén fog először sor kerülni. Probléma - vagy éppen előny- az igazolások hiánya. A tavalyi évben rengetegen érkeztek, míg 2018 nyarán eddig gyakorlatilag senki (Filipovics Márkót szerződtették, aki amúgy sérült). Tehát a játékosoknak nem kell összeszoknia, viszont tudjuk, hogy vannak hiányposztok a lila-fehéreknél és ide eddig nem érkeztek új játékosok. Ettől függetlenül az Újpest jelenleg is a harmadik legerősebb magyar csapatnak tűnik így bizakodva várhatják a párharcot, ahol azért a bakuiak lesznek az esélyesek.

Az oddsok július 10-én, 18 órakor voltak validak.

Borítókép: Ferencváros szurkolók (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Rabotnicki - Honvéd; DNB/1
    2.10 Bet365
  • FTC - Maccabi Tel-Aviv; over 2,5 gól
    2.08 Unibet