Csütörtökön az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulóját rendezik. Négy mérkőzéssel foglalkozunk alaposabban, ahol a továbbjutás kérdése kiemelt szerepet kap. Két párosításban egymás ellen döntik el a klubok, hogy melyikük jut be az egyenes kiesés szakaszba. 

Slavia Prague - Astana

Kleinheisler László csapata a kazah Astana a továbbjutás küszöbén volt a Villarreal ellen, aztán fordított a spanyol csapat, így nehéz helyzetbe került a magyar válogatott labdarúgó klubja. Le kéne győzni a cseheket idegenben, mindezt úgy, hogy a bajnokság már véget ért (bajnok lett az Astana), így kevésbé vannak meccsben, mint a heti terhelésnek kitett Slavia Prague. A hazaiak másodikok a cseh bajnokságban, elmúlt hetekben hozták a győzelmeket is. Náluk elsősorban a védelem az, ami erősebb, de elől ott van a 191 centiméteres Necid, akit nehéz lesz tartania a kazahoknak. A vendégek a jobbszélső Patrick Twusamiban bízhatnak. A ghánai szélső kiválóan játszott az eddigi csoportmeccseken (kinéz neki egy top ligás szerződés jövőre, vagy akár már télen), rendkívül gyors, agilis, jól cselez és nagy a lövőereje. Képzett játékos, felfelé lóg ki a csapatból, rajta múlik majd az Astana sikere. A csehek jóval egységesebb csapat képét keltik, lehet kipihentebbek a vendégek, de a hazai szorzóban van az érték (1.75).

Marseille - Salzburg

A franciák számára fontos már csak ez a találkozó, mivel az osztrákok biztos csoportelsőként mennek tovább. Marco Rose nyáron átvette a Salzburg irányítását és tartottak tőle, hogy elődje sikereit nem tudja majd továbbvinni. Erre alaposan rácáfolt a német tréner. Jobban védekeznek, mint Óscar Garcia ténykedése alatt, igaz a látványos és gólerős játék a múlté. A Marseille elleni első meccsen végig jobbak voltak, Thauvin révén voltak néha fellángolásai a franciáknak, de teljesen megérdemelten nyertek 1-0-ra Rose-ék. Dinamikusak voltak, jó kontrákat vezettek. 

Ettől jóval több kell Rudi Garciától az utolsó csoportmeccsre. A védekezés rendben volt mostanság, viszont a támadásoknál akadtak problémák. Nincsen igazán jó formában lévő középcsatára a franciáknak. Amiben most is bízhatnak, azok a gyors és agresszív szélsőik (Thauvin, Ocampos), illetve Payet pontrúgásai. A hazaiak oddsát 1.62-ért adják, nem sok, de lehet benne fantázia. 

Hoffenheim - Ludogorets

A németek szépen leadták az Európa Ligát és inkább a Bundesligával foglalkoznak. A Braga elleni 3-1-es zakó volt az utolsó szög a koporsójukban, így számukra ez a mérkőzés teljesen irreleváns a szezon szempontjából. Hétvégén Hannoverbe látogatnak, ahol szükség lenne a három pontra, így jó eséllyel dobni fogják a Ludogorets elleni találkozót. Mi szólhat a bolgárok ellen? Az elmúlt hetek érthetetlen túlterhelése, amit a bajnokságban kaptak a szövetségtől. Míg a németeknek öt napjuk van pihenni, addig a Ludogorets 11 nap alatt 4 mérkőzést játszik, így érdemes alaposan átgondolni azt a 2.75-ös szorzót (4.40-ről esett le), amit a vendégekre kínálnak. Elsősorban ők is a védekezésre építhetnek, míg a Hoffenheimnél, ha játszik, akkor Gnabry komoly veszélyt jelenthet a bolgár kapura. Elsőre tehát csábító a vendég szorzó, de érdemes rajta alaposan elgondolkodni. 

Zorya - Athletic Bilbao

Az Östersunds már továbbjutott a J-csoportból, a spanyol Bilbao és az ukrán Zorya egymás ellen dönti majd el a másik továbbjutó kilétét. Hiába az elvileg hazai pálya a Zoryának, de nem a Slavutych stadionban játszanak, hanem Lvivben, ami nem tekinthető éppenséggel hazai környezetben a klub számára. Ez az Östersunds elleni első csoportmeccsen meg is látszódott (0-2). Szerencséjükre a Bilbao nagyon gyenge idegenben, cserében masszívan védekeznek (hétvégi Real Madrid elleni 0-0-ás végeredmény is erre utal). A csapat Achilles-sarka a gólerősség. A Hertha ellen otthon kiszakadt a zsák, de nem ez jellemző rájuk, hanem a végletekig defenzív játék. Most is elég lenne ez, hiszen egy döntetlennel már tovább is mentek a csoportból. Ellentétben a vendégekkel (Aduriz), a hazaiaknál nincsenek klasszikus góllövők, ez meg is látszik az eredményeken. Jó ötletnek tűnhet tehát egy vendég siker (1.80), a gólok piacában viszont nagyobb érték lehet (2,5 under: 1.74).

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Zorya - Bilbao: 2,5 gól alatt
    1.74 Unibet