Csütörtökön az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulóját rendezik. Négy mérkőzéssel foglalkozunk alaposabban, ahol a továbbjutás kérdése kiemelt szerepet kap. Két párosításban egymás ellen döntik el a klubok, hogy melyikük jut be az egyenes kiesés szakaszba. 

Slavia Prague - Astana

Kleinheisler László csapata a kazah Astana a továbbjutás küszöbén volt a Villarreal ellen, aztán fordított a spanyol csapat, így nehéz helyzetbe került a magyar válogatott labdarúgó klubja. Le kéne győzni a cseheket idegenben, mindezt úgy, hogy a bajnokság már véget ért (bajnok lett az Astana), így kevésbé vannak meccsben, mint a heti terhelésnek kitett Slavia Prague. A hazaiak másodikok a cseh bajnokságban, elmúlt hetekben hozták a győzelmeket is. Náluk elsősorban a védelem az, ami erősebb, de elől ott van a 191 centiméteres Necid, akit nehéz lesz tartania a kazahoknak. A vendégek a jobbszélső Patrick Twusamiban bízhatnak. A ghánai szélső kiválóan játszott az eddigi csoportmeccseken (kinéz neki egy top ligás szerződés jövőre, vagy akár már télen), rendkívül gyors, agilis, jól cselez és nagy a lövőereje. Képzett játékos, felfelé lóg ki a csapatból, rajta múlik majd az Astana sikere. A csehek jóval egységesebb csapat képét keltik, lehet kipihentebbek a vendégek, de a hazai szorzóban van az érték (1.75).

Marseille - Salzburg

A franciák számára fontos már csak ez a találkozó, mivel az osztrákok biztos csoportelsőként mennek tovább. Marco Rose nyáron átvette a Salzburg irányítását és tartottak tőle, hogy elődje sikereit nem tudja majd továbbvinni. Erre alaposan rácáfolt a német tréner. Jobban védekeznek, mint Óscar Garcia ténykedése alatt, igaz a látványos és gólerős játék a múlté. A Marseille elleni első meccsen végig jobbak voltak, Thauvin révén voltak néha fellángolásai a franciáknak, de teljesen megérdemelten nyertek 1-0-ra Rose-ék. Dinamikusak voltak, jó kontrákat vezettek. 

Ettől jóval több kell Rudi Garciától az utolsó csoportmeccsre. A védekezés rendben volt mostanság, viszont a támadásoknál akadtak problémák. Nincsen igazán jó formában lévő középcsatára a franciáknak. Amiben most is bízhatnak, azok a gyors és agresszív szélsőik (Thauvin, Ocampos), illetve Payet pontrúgásai. A hazaiak oddsát 1.62-ért adják, nem sok, de lehet benne fantázia. 

Hoffenheim - Ludogorets

A németek szépen leadták az Európa Ligát és inkább a Bundesligával foglalkoznak. A Braga elleni 3-1-es zakó volt az utolsó szög a koporsójukban, így számukra ez a mérkőzés teljesen irreleváns a szezon szempontjából. Hétvégén Hannoverbe látogatnak, ahol szükség lenne a három pontra, így jó eséllyel dobni fogják a Ludogorets elleni találkozót. Mi szólhat a bolgárok ellen? Az elmúlt hetek érthetetlen túlterhelése, amit a bajnokságban kaptak a szövetségtől. Míg a németeknek öt napjuk van pihenni, addig a Ludogorets 11 nap alatt 4 mérkőzést játszik, így érdemes alaposan átgondolni azt a 2.75-ös szorzót (4.40-ről esett le), amit a vendégekre kínálnak. Elsősorban ők is a védekezésre építhetnek, míg a Hoffenheimnél, ha játszik, akkor Gnabry komoly veszélyt jelenthet a bolgár kapura. Elsőre tehát csábító a vendég szorzó, de érdemes rajta alaposan elgondolkodni. 

Zorya - Athletic Bilbao

Az Östersunds már továbbjutott a J-csoportból, a spanyol Bilbao és az ukrán Zorya egymás ellen dönti majd el a másik továbbjutó kilétét. Hiába az elvileg hazai pálya a Zoryának, de nem a Slavutych stadionban játszanak, hanem Lvivben, ami nem tekinthető éppenséggel hazai környezetben a klub számára. Ez az Östersunds elleni első csoportmeccsen meg is látszódott (0-2). Szerencséjükre a Bilbao nagyon gyenge idegenben, cserében masszívan védekeznek (hétvégi Real Madrid elleni 0-0-ás végeredmény is erre utal). A csapat Achilles-sarka a gólerősség. A Hertha ellen otthon kiszakadt a zsák, de nem ez jellemző rájuk, hanem a végletekig defenzív játék. Most is elég lenne ez, hiszen egy döntetlennel már tovább is mentek a csoportból. Ellentétben a vendégekkel (Aduriz), a hazaiaknál nincsenek klasszikus góllövők, ez meg is látszik az eredményeken. Jó ötletnek tűnhet tehát egy vendég siker (1.80), a gólok piacában viszont nagyobb érték lehet (2,5 under: 1.74).

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Zorya - Bilbao: 2,5 gól alatt
    1.74 Unibet