Gólnélküli döntetlenről folytatódik a Ferencváros - Sūduva párharc, amelynek tétje az Európa Liga csoportköre. Az első meccs a vártnak megfelelően zajlott: a Fradi nem kockáztatott, viszont így is mezőnyfölényt tudott kialakítani. Nincs más teendője a hazai csapatnak, mint a Groupamában győzni és ezzel az utóbbi évek legnagyobb klubsikerét elérni.

Mester, támadhatunk végre?

Látszik, hogy Rebrov jól kielemezte az ellenfelet és az eredménnyel szerintem elégedett. Nem volt erős a Sūduva, viszont egy nagyon konszolidált taktikát választott az ukrán. Ez legfőképpen a szélső védőknél mutatkozott meg, akik jóval kevesebbet futottak fel a korábbi meccsekhez képest. Heister kényszerűségből játszott, azonban Civic ott volt a Puskás ellen a hétvégén, így a német megőrizheti a tagságát a kezdőben. Ettől függetlenül támadóbb szellemet várok tőle és Lovrencsicstől is, mivel az ellenfél ugyanúgy be fog állni a kapuja elé, mint ahogyan tette ezt Litvániában.

Mind a mérkőzés megnyerése (1.35), mind a továbbjutás terén (1.33) egyértelmű fölényben van továbbra is a Fradi. Nagyon szeretnénk, hogy ott legyen a következő körben, viszont ezeken a szorzókon egyszerűen nem éri meg rájuk fogadni. Ugyanolyan nehéz lesz feltörni az ellenfél védelmét, mintha egy jól szervezett NB1-es csapat állna be védekezni a Groupamában, ebből pedig már voltak problémái a zöld-fehéreknek. Emellett továbbra is figyelniük kell a kontrákra, mivel egy esetleges kapott gól (2.00) esetén csak a győzelemmel juthatnak tovább. Adva van tehát a kérdés, hogy Rebrov mit fog játszatni a csapatával? Mivel eddig elég racionálisan gondolkozott, ezért arra lehet számítani, hogy otthon bevállalják a saját focijukat és nagyobb erőkkel támadnak. Miért? Ha esetleg kapnak egy gólt, akkor van még idő javítani, míg ha kivárásra játszanak, az jelen helyzetben a litvánoknak kedvez. A szurkolók könnyen a hazaiak ellen fordulhatnak; az ellenfél érezheti, hogy meg lehet a mérkőzés; vagy éppen találhatnak egy olyan szerencsés gólt, mint amilyet a Maccabinak is lőttek. Emellett, azért nem feltörhetetlen a litvánok védelme, egy-egy egyéni megmozdulás dönthet a 16-os környékén.

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat


Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Idegenben verhető a gárda

A Sūduva (8.50) továbbra is az esélytelenek nyugalmával készül. Otthon kiváló volt a mérlegük a nemzetközi kupában, azonban ez idegenben azért már közel sem ennyire félelmetes. 2017 óta 12. párharcára készül az aktuális litván bajnok és míg otthon  5-5-2 a mérlegük, addig ez idegenben leromlik 4-2-5-re. Az előző években is azzal véreztek el a playoff-körben, hogy a Celtic ellen Skóciában (0-3), illetve a Ludogorets ellen Bulgáriában (0-2) kaptak ki. Ezzel kalkulálhatott szerintem Rebrov is az első meccsen és ezért nem akart a falnak menni. Egyébként egyik párharc sem volt annyira könnyű az említettek közül: a bolgároknak a 61. percig kellett szenvedniük a vezetés megszerzésével, míg a skótok csak egy góllal mentek a félidőben. A Sūduvánál a jelenleg is regnáló Cheburin ült a kispadon már ezekben az években is, így várhatóan az első gól megszerzése lesz a nehéz dió a Fradinak.

Felmerül a kérdés, hogy meddig húzhatja a Sūduva? Az elmúlt éveket nézve elég sokáig. A 11 idegenbeli párharcból mindössze három alkalommal esett az első félidőben egynél több gól. Egyszer ők ütötték ki a Tre Pennét, míg a Crvena Zvezda mindkét hazai összecsapásán gyorsan eldöntötte a továbbjutás sorsát. A maradék nyolc meccset megnézve négynél volt 0-0 a félidő, míg ugyanennyi esetben esett egy gól. Ennek következtében az a félidő under 1.0 (1.86) nem néz ki rosszul. Emellett még egy fogadási opció fogta meg a fantáziámat, ez pedig a második félidőben esik több gól (2.10). Ennek kedvez a várható meccskép (hazai dominancia, vendég defenzivitás), illetve az első meccsen elért 0-0. Ha valamelyik csapat gólt szerez, akkor másiknak válaszolnia kell rá és ez felboríthatja az addigi játékképet. Ez gólokban is kiteljesedhet a második félidőben, pláne úgy, hogy a Fradinak sem beton biztos védekezése. Egyedül a Litvániában lejátszott meccset húzták ki kapott gól nélkül, illetve láthattuk, hogy a szintén csekélyebb játékerőt képviselő Valletta is meg tudta zavarni a védelmet. Ehhez képest a standardnak minősíthető 2.10-es oddsot kapjuk, ami talán e legjobb opció a mérkőzésre.

Az előzetesben feltüntetett szorzók a bet365 vagy az Unibet fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2019. 08. 27. 11:30

Borítókép: Tokmac Nguen (j2). Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd