Európa Liga: Nincs megállás

Nagy Bence
2019 ápr 17. 11:53
Szólj hozzá!

Foci Európa Liga SL Benfica SSC Napoli Arsenal FC

A Napoli és a Frankfurt hasonló helyzetbe került, kellenek a gólok, de nem lesz egyszerű dolguk, mert két olyan csapattal játszanak, akik a végső győzelemre is esélyesek!

Napoli - Arsenal

Az odavágón alaposan felülmúlta az elvárásokat az Arsenal és túlságosan megbíztam Ancelotti taktikai érzékében. Unai Emery komolyabb változtatásokat eszközölt a kezdőben, elsősorban a rutinra szavazott, illetve a gyors és hatékony támadókra. Ancelotti ellenben maradt a már bevált receptnél és ez lett a veszte. A spanyol szakember elsősorban az olaszok labdafelhozatalára koncentrált, ezt nehezített meg a passzsávok elzárásával, ami hatékonynak bizonyult. 

Ennek volt köszönhető, hogy hiába volt 58%-ban a labda az olaszoknál, ez meddő fölényt mutatott, mert csak 8 kapura lövésig jutottak. Az olasz tréner komoly taktikai hibákat vétett, sok esetben a széleken próbáltak érvényesülni, de középen alacsony támadók voltak (Milik érthetetlen száműzése a padra). Az első játékrészt nagyon megnyomták az angolok, folyamatos presszing alatt tartották a vendégeket, míg a második játékrészben fegyelmezett védekezéssel tartották az előnyt. 

Arkadiusz Milik (Fotó: Gennaro Di Rosa / Shutterstock.com)

Emery kiválóan felkészült az odavágóra, érződik rajta, hogy fontos az Európa Liga, tudatosan felépítette a Napoli elleni taktikát. Az biztos, hogy az olaszoknak a hazai közönség előtt valamit változtatni kell, mert ez így nagyon karcsú. Növeli az angolok esélyeit, hogy rutinos játékosok alkotják a kezdőt, akik már sok csatát megéltek, így nem meglepő a továbbjutásukra adott szorzó (1.25). 

A visszavágóra egy nyíltabb mérkőzést várok, ahol az olaszok kitámadnak, így az angolok kontráira még hatékonyabbá válhatnak. Aubameyang lubickolhat, lehet érték a mindkét csapat gólt szerez opcióban (1.56). Hasonló szorzón fogadhatjuk meg a 2,5 over a góloknál, érdemes elgondolkozni, hogy melyikben van több fantázia. 

Eintracht Frankfurt - Benfica

Az odavágó meglepő volt, mert a Frankfurt az esetek többségében egy bekapott góllal lehozza a mérkőzéseket, erre most Joao Felix rúg nekik hármat, Benfica meg összességében négyet.  Ez köszönhető a korai kiállításnak, labda is alig volt náluk (41%-ban). Az viszont már egy másik kérdés, hogyha nincsen az emberelőny, akkor is ilyen hatékony lett volna a Benfica?

Bruno Lage új taktikai felállást eszközölt a találkozóra, olyan, mintha erre tartogatta volna a 4-2-3-1-et. A két védekező középpályással a frankfurti letámadás ellenére sikerült a labdafelhozatal. Véleményem szerint még így is jól állta a sarat a Frankfurt, pedig 70 percet játszottak emberhátrányban, lőttek két gólt, hazai pályán neki fognak rontani a portugáloknak. 

Jovic - Rebic párosra nincsen megfelelő védője a vendégeknek, Haller játéka ugyan kérdéses, de ez a német csapat nem fog beállni védekezni, míg a portugálok 90 percen át nem is tudnak. A német győzelem megfontolandó, továbbjutásuk már egy másik kérdés. Az irodák sok gólt várnak, szerintem nincs értelme a Jovicéknak a második félidőig "pihenni", szóval az első játékrész góljaiban lehet érték.

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Frankfurt - Benfica: 1,5 gól felett (1. félidő)
    2.25 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 21.47 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Európa Liga Fogadások 2018/19

RedMunchen hozzászólt
2019 máj 10. 07:16
A buntetoparbaj kapcsan most jutott eszembe, hogy ez az ABBA sorrend megbukott v csak elfelejtodott? Elsore is hülyeségnek tűnt, nem bánnám ha a régi rendszer maradna állandóra.
Greipel hozzászólt
2019 máj 10. 05:53
Megvan az Arsenalnak, méghozzá imponáló fölénnyel. Szerintem egyet is érthetünk abban, hogy ha összejönne a legnagyobb londoni derbi végül az UEFA Szuperkupában, az az angol klubfoci csúcsát jelentené.  :beerchug:
SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 9. 13:25
Európa Liga: Fordítások hete?

Egy rövid elmélkedés erejéig térünk ki a csütörtöki Európa Liga elődöntők visszavágóira.  Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek