Az előző fordulóban választ kaptunk arra, hogy melyik csapat búcsúzhat el a csoportkör érdemi részétől. A moszkvai együttes nagy meglepetésre kikapott, így pedig vajmi kevés esélye maradt arra, hogy megelőzze a Ludogorets - Espanyol kettős valamelyikét ahhoz, hogy továbbjusson az egyenes kiesés rendszerbe. Ehhez képest a bukik továbbra is őket favorizálják, így mindenképpen érdemes megvizsgálni a meccset a Fradi ellen! Ennek következtében podcastot is készítettünk a találkozóról!

Akiknek idegenben jobban megy

Kezdjük is egy érdekes ténnyel, amely szerint a Fradi (3.30) a nemzetközi kupa idei szezonjában még nem kapott ki idegenben. Sajnos ez hazai pályára már nem igaz, miután a Zágráb (0-4) és a Ludogorets (0-3) is győzni tudott Budapesten. Ettől függetlenül a zöld-fehér alakulatnál bizakodhatnak a formát illetően, miután a CSZKA leszállóágban van, míg a hazaiak szépen gyűjtögetik a pontokat. Az egy hónappal ezelőtt történt Európa Liga zakó óta hat tétmeccset játszott a Fradi és ebből négyet be is húzott két döntetlen mellett. Ez azért is imponáló, mivel egy héten belül például meg tudta verni az Újpest - CSZKA - Fehérvár hármast, amire kevesen gondoltak volna előzetesen. Ettől függetlenül azért láthatjuk, hogy a játékosok fáradnak és ezt Rebrov is beismerte a Mezőkövesd ellen lejátszott döntetlen után.

A CSZKA elleni első meccshez képest annyi változás biztosan lesz a Ferencváros keretében, hogy Sigér Dávid kiesett sérülés miatt, míg Lasa Dvali visszatért. Utóbbi talán nem is volt olyan nagy hiány, mivel Botka meglepően jól pótolta a grúz válogatott futballistát. Más kérdés viszont, hogy kivel pótolhatják Sigér Dávidot, aki kulcsszereplővé nőtte ki magát a csapatban. Alapjában véve négyen állnak rendelkezésre ezen a poszton és közülük Ihnatenko és Kharatin biztos kezdő lehet, míg Leandro az egyetlen opció a pótlásra. A másik variáció, hogy formációt vált Rebrov és egy támadóközéppályás (Skvarka vagy Isael) játszik majd középen - azonban ez a stratégia a legutóbb szépen befuccsolt a Ludogorets ellen, így mindenképpen nehéz helyzetben van az ukrán mester.

Labdarúgás gyűjtő bónusz


Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A győzelem is kevés lehet

Nehezen tudom elképzelni azt a forgatókönyvet, hogy a CSZKA Moszkva (2.20) innen továbbjut. Ehhez mindenkit meg kellene vernie, míg a Ferencvárosnak is pontokat kellene csennie a többi riválistól - úgy, hogy eddig egy pontot sem szereztek a moszkvaiak. Ezzel Viktor Goncharenko is tisztában lehet, aki könnyen lehet, hogy a hangsúlyt a bajnokságra fogja fektetni innentől. Ezt is kell tennie, miután az elmúlt négy fordulóban nem tudtak nyerni Oroszországban és így kezdenek lemaradni az élbolytól. Tavaly egyébként ez a csapat még a BL-csoportkörben szerepelt és gyűjtött ott 7 pontot, ami viszont az Európa Ligára sem volt elegendő. Ezek után nem tudom mekkora motiváló tényező lehet számukra egy esetleges EL-továbbjutás - kevesebb pénzért, kevesebb koefficiens pontért. Egy felforgatott kezdőt várok innentől az oroszoktól, amire nem lesz érdemes nagy összegben fogadni.

Fogadás terén mindenképpen két irányba indulnék el. Az egyikkel a Fradi pontszerzését támogatnám, miután az érték mindenképpen náluk van és nem az ellenfeleiknél. Azonban a piac is így mozog, aminek következtében a jelenlegi 3.3-as oddsuk még lejjebb eshet. Ha te is egyetértesz ezzel, akkor érdemes őket most megfogadni, majd a meccs előtt kivenni a tétet egy visszafogadással. Számomra ez tűnik a legkevésbé kockázatos fogadásnak, így leginkább ezt ajánlanám. A gólok terén az under felé mennék el, ami jelenleg 1.90-ért kapható a legtöbb fogadóirodánál. Egyik csapat sem ontja mostanában a gólokat, miután a CSZKA a legutóbbi öt meccse mindegyikén hozta az undert, míg a Fradi ugyanezt tette háromszor. Egyikük se ronthat a falnak, mivel a kontrákból mindkét csapat veszélyes lehet, így könnyen lehet, hogy egy taktikus összecsapásba fog torkollni ez a mérkőzés, ahol az első gól megszerzője nagy előnyre tehet szert.

Borítókép: Varga Roland. MTI/Illyés Tibor