Három Európa Ligás csapatunkból kettő továbbra is versenyben van és mindketten motiválva várhatják a következő fordulót. A motivációt azonban különböző okok jelentik: a Budapest Honvédnak minden esélye meg van, hogy bejusson a harmadik körbe a luxemburgi Niederkorn ellen, míg az Újpest egy igazi sztárhoz, a Sevillához látogathat! A sportfogadas.orgnál a mi érdeklődésünket is felcsigázta annyira ez a második forduló, hogy podcastot is készítsünk róla!

Hirtelen a harmadik körre is esélyes a Kispest!

Kevesen gondolták volna, hogy négyet tud hinteni a Supka-csapat a nemzetközi kupában, azonban ilyen aránnyal verték otthon a Rabotnicskit. Félelmetes támadóból maximum egy van a teljes keretben (a brazil Danilo), azonban a középpálya úgy tűnik be tudja tömni az űrt Lanzafame és Eppel távozása után. Ráadásul nem is kaptak verhetetlen ellenfelet, miután a luxemburgi Niederkorn kiejtette a koefficiens alapján jóval esélyesebb azeri Gabalát az első körben. Ettől függetlenül a bukik nem értékelik túl a vendégeket és egy viszonylag konszolidált 1,5-ös oddson tehetjük meg a kispestiek győzelmét. Ami az odds mellett szól, hogy a hazaiak már 8 gólt rúgtak az eddig három tétmeccsükön, ami tényleg nagy bravúrnak számít tőlük a nyári transzfer időszakban elvesztett játékosok távozása után. Viszont kalkuláljuk bele azt is a fogadásunkba, hogy bizony a luxemburgi csapat védelme elég kellemetlen lesz a Honvédnak. Láthattuk már a Vidi - Dudelange meccsen is, hogy hiába kis állam, a csapataik egyre jobbak és jól mutatja ezt a Gabala elleni mérkőzésük is. Az azeri csapat mindösszesen egy gólt tudott nekik rúgni 180 perc alatt, így nem tudták ledolgozni az első meccsen összeszedett hátrányukat. Ne számítunk sok gólra, így a 2,5 under 1.82-ért jó opció lehet - bár én személy szerint nem szeretek a gólok számára fogadni kettes odds alatt. Aki hisz abban, hogy a luxemburgi együttes Azerbajdzsán után Magyarországról sem távozik vereséggel, az 2.43-as szorzón teheti meg az X2-t. Minden más infót hallgassatok meg a podcastunkban!

Bréking! Szerdán jött ki a hír, hogy Danilo, azaz a Honvéd egyetlen támadója megsérült és nem játszik a luxemburgi csapat ellen. Ezzel az egyetlen olyan csatár is kiesett, aki már bizonyított a pályán. A fiatal Lukács Dániel, illetve a Rabotnicski ellen brillírozó Holender Filip pótolhatja őt. Más kérdés, hogy a Niederkorn védelme már ennél veretesebb támadósorokat is megállított, így komoly góliszonyra számíthatunk. A 2,5 under továbbra is játszik, illetve számomra még szimpatikusabb a félidei 1.0 under (1.88).

Andalúz kirándulás újpesti módra

13. Ennyi játékos van a Sevilla keretében, akik egymaguk drágábbak, mint a teljes Újpest. Azonban ha az andorrai válogatott is le tudta győzni a magyart, akkor a talán nem teljes fordulatszámon pörgő Sevilla is hibázhat egy kis csapat ellen. Ettől függetlenül így se gondolnám, hogy az Újpest győzne (25.00), azonban az győzelemmel érne fel már, ha a visszavágón lenne még sanszuk a továbbjutásra. Ettől függetlenül a hazai odds folyamatosan csökken (1.10) és így is már az összes aznapi meccs közül a legalacsonyabb győzelmi szorzót kínálja, így nem érdemes vadul pakolni a hazai gárdát.

Véleményem szerint a rendezett Újpest kellemetlen ellenfél lehet az év első tétmérkőzésére készülő andalúzok számára. Az már csak hab a tortán, hogy a hazai kispadon először fog dirigálni Pablo Machín, akit a Gironától szerződtettek a nyáron. A podcast alapján megoszlanak arról a vélemények, hogy ez most jó vagy rossz-e az Újpestnek, azonban hamarosan kiderül. Érdekes lehet a gólok száma is a meccsre. A bukik egyértelműen overt várnak (1,53) a 2,5 gól terén, azonban az odds itt sem tűnik olyannak, hogy kimondjuk rá a boldogító igent. A magyar szurkolók számára ez a meccs mindenképpen felüdülést fog jelenteni csütörtök este és azt hiszem, hogy mindenki egy kicsit Újpest szurkoló lesz arra a két órára. A lilák nem csak a saját klubjukért, hanem az egész országért játszanak és ez látszódott rajtuk a Baku elleni visszavágón is. Szerencsére a kispadon van egy kupaspecialista edzőjük, így azt hiszem jó kezekben van a csapat és a taktikája. A klubvezetőségnek meg üzenem: remélem sikerült minél gyorsabban odaszállítani a játékosokat ezúttal és edzés lehetőséget is biztosítottak nekik a Ramón Sánchez Pizjuan Stadionban.  

Borítókép: A Sevilla csapata. Fotó: Federico Mera/Flickr

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Budapest Honvéd - Niederkorn; első félidő 1.0 under
    1.88 Unibet