Küzdelmesen alakult az idei év a hazaiak számára, de úgy néz ki, a legfőbb céljukat tudják teljesíteni. Bennmaradnak az élvonalban, pedig voltak pillanatok az idény során, mikor ez közel sem volt biztos. Nem túl izgalmas a Bournemouth szezonja, valószínűleg nem készül róla emlékkönyv.

Sean Dyche benntartotta az Evertont

Amikor megérkezett Dyche, nem volt túl jó állapotban az Everton. Keretük alapján nem kellene a kiesés ellen küzdeniük, de a kohézió nem volt meg korábban. Talán ezen a téren ért sokat Sean Dyche érkezése, aki egységet próbált kovácsolni, és emelni a munkamorált. Nehéz helyzete volt, mert eredménykényszerben kellett alakítani a taktikán, a védelemmel kezdeni valamit, megtalálni a gólszerzőket, az olyan játékosokat, akik képesek meccseket nyerni.

Habár stabilizálta a helyzetet, azért egy kiesés ellen küzdő klub eredménysora mindig hullámzó. Ha nem így lenne, nem lenne kiesési gondja. Jelen esetben rúgtak egy rakást gólt az Evertonnak, miközben leginkább gólszerzési problémáik vannak. Aztán az egyik legfontosabb meccsen, legutóbb a Wolves elleni találkozón, a 99. percben szerezték meg az egyenlítő találatot. Nehezen megtippelhető előzetesen, mi is várható tőlük, én legalábbis néha mellényúltam velük kapcsolatban a fogadásoknál.

Nem túl izgalmas a Bournemouth szezonja

Mivel nem vagyok a csapat szurkolója, ezért nekem úgy tűnhet, hogy igazán sok érdekesség nem történt a Bournemouth együttesével ebben az idényben. Tavaly augusztusban váltottak edzőt, aztán decemberben igazgatócsere is történt. A teljesítményt nézve az FA-kupában a harmadik kör jelentette a véget, a ligakupában pedig a negyedik kör. Volt nagy győzelmük, az Everton ellen 4:1-es eredmény a ligakupában, ugyanakkor a Leedstől meg kikaptak 4:1-re, tehát nagy zakóhoz is volt szerencséjük.

Ha viszont szurkoló lennék, elképzelhető hogy a sima bennmaradásnak is örülnék. Még azért élhet a fejekben a Championship, hiszen tavaly jutottak fel. Nagy kérdés mik a céljaik a következő idényre, milyen posztokat akarnak megerősíteni az átigazolási szezonban. Egy hatékony és megbízható csatár jól jönne, illetve a középpályán a labda megtartása problémás számukra, oda meg jó lenne egy játékmester. Nehéz ügy, mert szűkös a költségvetés, szűkös az elérhető játékosok köre.

Everton - Bournemouth fogadási lehetőségek

A két csapat egymás elleni eredményei alapján, vendégsiker várható, mert bizony elég simán veri az Evertont az utóbbi években a Bournemouth. Ha ettől eltekintünk, amiben lehet taktikai rész, és úgy gondoljuk hogy Sean Dyche változást hozott, akkor más dominál. Ez pedig a kiesés elleni harc, amit egy győzelemmel lezárna az Everton. Én inkább az utóbbi vonatra ülök fel, hazai győzelem 1.44-es oddsért, de mivel nincs ebben a fogadásban érték, nagy összeget nem tennék rá.

május 28., vasárnap

A cikkben közölt oddsok a(z) Bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 24. 14:24 UTC.

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Kelvin Stuttard/Flickr