Pénteken este hazai pályán debütál az újonc Vasas az NB1-ben. Az angyalföldi gárda ellenfele ezúttal az a Waltner Róbert vezette Paks lesz, akik a nyitókörben kisebb meglepetésre könnyedén legyőzték a MOL Fehérvár együttesét. Az aktuális párharcon kiderül, hogy vajon csupán jó napot fogtak-e ki a tolnaiak, avagy ebben az idényben is számolni kell majd a "Magyar Csapattal"?

 Nem muzsikáltak jól múlt héten a piros-kékek

A sorsolás szeszélye folytán rögtön az első fordulóban a másik újonc Kecskeméttel került össze a Vasas gárdája. Mind a fogadóirodák, mind pedig a hazai focit kedvelők többsége a fővárosi együttest tartotta a párharc favoritjának, ám a mérkőzés képe nem igazán azt mutatta, amit általánosságban elvártunk. Ugyan az angyalföldiek eleinte kezdeményezőbbek voltak, ahogy telt az idő a Kecskemét egyre inkább felvette a kesztyűt Radóékkal, s bizony több veszélyes helyzetet is ki tudtak alakítani Jova kapuja előtt. 

 Radó András (fehérben) csapata szenvedett múlt hétvégén a Kecskemét ellen.

A gól nélküli döntetlennel végződő összecsapás inkább a Vasas szempontjából volt kedvezőtlen, ugyanis a piros-kékek úgy sem tudták behúzni a három egységet, hogy az első félidő derekától emberelőnyben játszottak Feczesinék. Mindez nem sok jót vetít előre forma szempontjából. Nem lehetett érezni az átütő erőt Kuttor Attila csapatában, s ahogy mérkőzés riportere is megjegyezte a meccs végén: az élvonalhoz sokkalta nagyobb dinamizmus szükségeltetik majd, mint amihez a másodosztályban szoktak az angyalföldiek. Kérdés, vajon erre ráébredtek-e a Vasas játékosai, avagy a Paks nagyon kellemetlen megleptést okoz majd nekik?

Szép győzelemmel debütált Waltner Róbert

Aligha remélt szebb szezonkezdetet Waltner Róbert, mint hogy új csapatának, a Paksnak az élén legyőzze a MOL Fehérvár együttesét. A zöld-fehér gárda háza táján jelentős változást hozott Bognár György távozása a kispadról, illetve Ádám Martin eligazolása Dél-Koreába. Viszont a sikeres első tétmeccs bizonyítja, hogy van élet a két fontos láncszem távozása után is. A nyitókörben elért győzelem ellenére azonban még mindig kérdéses, hogy hosszabb távon vajon romlik-e a Paks a Bognár-érához képest, avagy a sikeresnek mondható időszak folytatódik-e az új trénerrel?

Egyelőre optimisták lehetnek a tolnai szimpatizánsok, s talán Waltnerrel a támadójáték mellett a védelem is némiképp stabilabbá válhat, mint Bognár regnálása alatt. Az első mérkőzés eddig tökéletesre sikeredett, hiszen kapott gól nélkül hozták le a 90 percet Kádár Tamásék. Mindazonáltal akkor válik igazán értékessé a Fehérvár ellen szerzett győzelem, ha most az újonc Vasas otthonából el tudnák hozni mindhárom egységet. 

Jelenet egy korábbi paksi (feketében) mérkőzésről. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Pontot szerezhet a Paks

Látva a két együttes múlt heti mérkőzését, abszolút úgy tűnik, hogy jelenleg jobb, egységesebb csapatnak számít a Paks. Ugyan a Vasas kerete még NB1-es szinten sem mondható rossznak, mégis valahogy hiányzott a tűz Pátkaiékból a Kecskemét ellen. Úgy tűnt, mintha még a ritmust tekintve a másodosztályban lennének. Ezt pedig kihasználhatja a Waltner vezette vendég tolnai klub. 

Eleve Waltner már a Zalaegerszeggel is jó idényt futott tavaszi távozásáig. Gyakorlatilag a zalai csapat a dobogó környékén tanyázott addig, amíg ő ült a kispadon. Mi most hasonló performanszot várnánk valahol a Pakstól is, hiszen látható, hogy ha jó napot fognak ki a zöld-fehérek, szinte bárkivel partiban lehetnek idén. Ebből kiindulva kissé meglepőnek tartjuk, hogy a bukik elég döntetlenszagú oddsok mellett éppencsak, de inkább a Vasast látják a párharc favoritjának. Úgy véljük, hogy az igencsak elmért paksi oddsokban szép fogadási érték lapul az első forduló tapasztalatai alapján. Ezt kihasználva pedig simán ajánljuk megfontolásra az X2-es opciót. A realitás talaján mozogva, legalább egy pontot rabolhat a Paks a fővárosból.

  • Vasas - Paksi SE Tipp

    Döntetlen vagy Paks
    1.50 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org