Fed Kupa: A világbajnok Barty vállain egy nemzet reménye

Tenisz Ausztrália Franciaország Fed Kupa

Mielőtt Budapestre költözik a megújult Fed Kupa döntője, a hétvégén az ausztráliai Perthben fog eldőlni, hogy ki lesz az idei bajnokcsapat. A házigazdák nagy önbizalommal várják a francia válogatottat, hiszen esélyesekként indulnak, hogy még toldjanak egy győzelmet az egymás elleni 5-1-es fölényükhöz.

A kulcs Ashleigh, de a páros dönthet

Az idei Roland Garros-bajnok, egyben világelső és immár WTA-világbajnok, Ashleigh Barty az a játékos az ausztrál keretben, akitől a legtöbbet várnak a hazaiak. Sokat is köszönhetnek neki, hiszen az acélos fehéroroszok elleni elődöntőben is sikeresen vállalt oroszlánszerepet. A megnyert egyéni mérkőzései után, a páros mérkőzésen Samantha Stosurral együtt hozták a továbbjutó pontot. Az Alicia Molik által vezette csapat viszont nem sebezhetetlen. Egyéniben, Bartyn kívül, nincs igazán ütős játékos jelen pillanatban a válogatottban. Az említett Stosur (WTA 96.) már rég nem az aki volt (legalábbis egyéniben nem), és Ajla Tomljanovic (WTA 51.) sincsen épp az élvonalban.

Ugyancsak a házigazda keretben van Astra Sharma (WTA 108.) és Priscilla Hon (WTA 126.) is. Ilyen körülmények között, ismét döntő lehet a páros versenyszám. Bár itt jól állnak az ausztrálok, amit Stosur a múlt heti elődöntős menetelésével is bizonyított a WTA Finalson, az vitatható, hogy esélyesebbek lennének a franciáknál, hiszen a Mladenovic/Garcia páros az egyik legnevesebb duó a világon. Mladenovic és Babos Tími nemrég ismét bajnokok lettek az idényzáró világbajnokságon.

Kristina Mladenovic és Caroline Garcia (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Amennyiben Ashleigh pontot veszítene egyéniben Mladenovic vagy Garcia ellen, attól a pillanattól a vendégcsapat válna esélyesebbé. Papírforma szerint, Bartynak nyernie kéne a két egyéni meccsét, de Mladenovic ellen 1-1-re áll az egymás elleni meccseken, Garcia ellen pedig 2-1-re.

A franciák a gyenge pontra mennek

Julien Benneteau csapata nem a legnagyobb sztárnevekből áll, de elég erős és változatos ahhoz, hogy kihasználja a legkisebb rést is az ellenfél pajzsán. Nem a világ legjobb egyéni játékosai, de versenyképesebben tudják fedni a négy egyéni meccset, a páros csapatuk pedig erős pont. A franciák esetében érvényesül talán a legjobban a csapatmunka jellege ennek a tornának.

Tenisz gyűjtő bónusz


Nyerjen akár 70%-kal többet tenisz gyűjtői után.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Azért vannak kételyek a színvonalukkal kapcsolatban, mivel Kristina Mladenovic (WTA 40.) a sztáredző Sascha Bajinnal sem sikerült nagyot lendítenie az elszürkült egyéni teljesítményein. Amúgy nemrég Bajin le is mondta az együttműködésüket, amelynek okát (vagy okait) Kiki nem igazán értette (legalábbis a közösségi médiában közzétett nyilatkozata szerint). Caroline Garcia (WTA 45.) május végétől elkapott egy eredményesebb hónapot, amelyet a nottinghami tornagyőzelemmel koronázta, de azután visszaesett az azelőtti eredménytelenség homályába, amiben azelőtt volt jó ideje. Benneteau csapatát Alize Cornet (WTA 60.), Fiona Ferro (WTA 63.) és Pauline Parmentier (WTA 122.) is erősítik. A franciáknak sem volt könnyű dolguk a döntőbe jutni, a Simona Halep által vezetett román válogatottat győzték le ugyancsak döntő, páros mérkőzéssel.

Bár első pillantásra az ausztrálok esélyesebbek, a helyzetkép kiegyensúlyozottabb mint ahogy azt a szorzók mutatják. A hétszeres Fed Kupa-bajnok házigazda csapat már 1974 óta nem nyert, a kétszeres bajnok franciák pedig 2003-ban ízlelték legutóbb a siker ízét.

Ausztrália - Franciaország  1.45  2.67


Fogadj itt a Fed Kupa döntőjére!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.11.06. (09:54).

Borítókép: Ashleigh Barty (Fotó: katatonia82 / Shutterstock.com)

Unibet Bingó: Szuper szombat

Bingózz az Unibetnél minden szombaton, hiszen 960 ezer Ft nyereményalap vár rád.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet Bingó: Szuper szombat

  • Bingózz az Unibetnél minden szombaton, hiszen 960 ezer Ft nyereményalap vár rád.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Fed Kupa 2019

Kapcsolódó cikkek