A magyar foci világában alighanem a mögöttünk álló hét vezető hírét a MOL Fehérvár szolgáltatta. Előbb Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester kifakadásáról cikkezett a sajtó, majd menesztették Huszti Szabolcsot, s helyére szerdán kinevezték Bartosz Grzelakot. A svéd szakember rögtön hazai pályán debütál a Honvéd együttese ellen.

Robbantott a székesfehérvári polgármester?

A hét elején számos médium közölt cikket Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester Facebook-bejegyzése kapcsán. A politikus hosszasan kritizálta a mostanra kiesési pozícióba süllyedő Fehérvár együttesét, majd három drasztikus lépést javasolt az áldatlan állapot megszüntetésére. Ezen három pontból egyet szinte azonnal foganatosított a Videoton klubvezetése és menesztette a Huszti-Toldi edzőpárost, akikkel hétvégén ismét kikaptak a piros-kékek. Ezúttal a Paks győzte le Fiola Attiláékat 2:1-re.

Juhász Rolandék nem is vártak sokat az új tréner bejelentésével. Szerdán hivatalosan bemutatták azt a Bartosz Grzelakot, aki a svéd bajnokságban az AIK Solna gárdájával egész szép eredményeket ért el nem is olyan régen. A lengyel felmenőkkel rendelkező skandináv edző elmondása szerint tudatában van annak, hogy nagy a baj Fehérváron és képesnek tartja magát arra, hogy vezetésével elkerülje a csapat azt a szégyent, hogy kiessenek a másodosztályba.

Egyébiránt a Videoton 2018 óta rekordmennyiségben fogyasztja az edzőket, ám olyan mértékű jövés-menésre eddig nem volt példa, mint a mostani idényben, amikor már a harmadik szakember dirigál egy szezon alatt a partvonal mellett.

Feltámadóban lévő Honvéd ellen kellene begyűjtenie a Videotonnak a három pontot

Úgy tűnik, hogy kezd megtörni a mentális gát a Honvéd alakulatánál. Korábban már írtunk arról, hogy hiába nem tud nyerni meccset a Kispest, azért mégsem tűnik kutyaütő alakulatnak ez a csapat. Az utóbbi két hétben pedig most már az eredmények is kezdik alátámasztani véleményünket, hiszen Dean Klafuric legénysége zsinórban hozott két győzelmet, aminek köszönhetően elkerültek a kiesőhelyről.

Előbb a Puskás Akadémiát tudták mattolni Tamás Krisztiánék (3:1), majd a ZTE ellen is fontos győzelmet arattak múlt hétvégén (1:0). A soron következő Fehérvárral szembeni párharc legfőbb kérdése, hogy vajon a kispestiek lendülete a Sóstói stadionban is kitart, avagy beletörik a bicskájuk a hazai pályán egyébként egész jól szereplő Videotonba?

Labdarúgó NBI - Budapest Honvéd - Mezőkövesd Zsóry FC 006
Hosszú idő után zsinórban két bajnoki meccset is sikerrel zárt a Honvéd együttese. (Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Hatpontos kiesési rangadónak számít ez a szombat esti ütközet

Bartosz Grzelak kinevezésén túl a mérkőzés pikantériáját a kiesési rangadó titulus adja. Jelen pillanatban mindössze egyetlen egység a különbség a két fél között a Honvéd javára, így a kispestiek egy bravúrgyőzelem esetén még komolyabb gödörbe taszíthatják a Fehérvár gárdáját.

Óriási kérdés tehát, hogy az újonnan kinevezett svéd szakember tud-e lendületet hozni a piros-kékek háza táján? Mindazonáltal fogadási szempontból érdemes óvatosan kezelni a párharcot. Számos alkalommal láthattuk már, hogy egy hosszú idő óta vergődő együttes edzőváltás követően hirtelen elkezdte szállítani a győzelmeket. Legutóbbi példaként az Everton gárdája jut eszünkbe, amikor a liverpooli kékek Frank Lampard menesztését követő első tétmeccsükön hirtelen legyőzték 1:0-ra a listavezető Arsenalt. 

Ebből a szempontból tehát a kimenetelek piacát nem igen forszíroznánk a mérkőzés fogadási kínálatában, pláne azért sem, mert időközben a Honvéd is olyan szinten lendületet kaphatott, hogy akár lenullázhatja az október óta otthon veretlen Videotont. Akárhogy nézzük, nálunk totálisan háromesélyes ez a mostani ütközet.

Amennyiben nagyon fogadnunk kellene, abban az esetben mindenképpen a gólok piaca felé vennénk az irányt. Annyi bizonyos, hogy a Fehérvár hazai pályán teperni fog a győzelemért. A játékosok most kellően motiváltak lehetnek, hogy bizonyítsanak az új edzőnek. Mindemellett a Honvéd jelenlegi formája is rejtegethet magában legalább egy találatot. Ennek okán legerősebb megérzésünk a mindkét csapat gól szerez (1.75).

Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre

A Fehérvár kapcsán nagyon érdekel bennünket, hogyan látjátok a csapat jövőjének alakulását az edzőváltás tükrében. Ennek okán szavazást írtunk ki és örömmel vennénk, ha minél többen voksolnátok, illetve kommentben kifejtenétek meglátásaitokat.

Szavazás

Az új trénerrel vajon elkerüli a kiesést a MOL Fehérvár együttese?


Igen, a svéd edzővel feltámad a Fehérvár a bajnokság hátralévő szakaszában.13 (65%)

Nem, a piros-kékek meglepetésre kiesnek idén az élvonalból.7 (35%)


Összes szavazó: 20

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez és máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

betfair regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Fotó: Nick Livyi/Shutterstock