Az előttünk álló hétvégén befejeződik az OTP Bank Liga 2022-2023-as szezonja. A 33. fordulóra két kérdés maradt nyitott: ki lesz a Vasas mellett a másik kieső, illetve a Puskás Akadémia-Debrecen-Paks trióból melyik gárda végez dobogós helyen, ezáltal kivívva magának a nemzetközi porondon való indulást?

A Fehérvár saját kezébe vette a sorsát

Azzal, hogy Dárdai Palkóék múlt szombaton magabiztos győzelmet arattak hazai pályán a Zalaegerszeg együttese felett (3:0), jelentős lépést tettek az NB1-es tagságuk megőrzése érdekében. Bár magával a sikerrel még nem került nyeregbe rögtön a Videoton, ám azzal, hogy a Mezőkövesd legyőzte a Honvédot (2:3), helycsere történt a két együttes között, s immáron lépéselőnybe kerültek a piros-kékek a fővárosi gárdával szemben.

Labdarúgó NB I - MOL Fehérvár FC-ZTE FC 004
Kenan Kodro vezérletével létfontosságú győzelmet aratott a MOL Fehérvár múlt héten. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Az utolsó játéknapon pedig ahhoz a Vasashoz látogatnak, akiknek kiesését már hetekkel ezelőtt tényként lehetett kezelni. Az angyalföldi gárda mentálisan megrogyott, a játékosok önbizalma elszállt, s minden valószínűség szerint a 13. kerületben legfőbb vágya mindenkinek, hogy véget érjen ez a szezon, s minden erejüket a megtisztulásra, újjáépítésre fordíthassák. Kérdés azonban, hogy a jelenlegi keretben van-e annyi tartás még, hogy jó ideig utolsó élvonalbeli hazai meccsükön igyekezzenek majd szép eredményt elérni, némi vigaszt adva a szimpatizánsok számára?

Pechükre az életbenmaradásért küzdő Fehérvár érkezik hozzájuk az Illovszky Rudolf stadionba, így könnyen lehet, hogy a mérkőzés végén a vendég piros-kékek fognak inkább örömünnepet ülni. A mérkőzés fogadási kínálatában értelemszerűen az oddsmesterek sima Fehérvár sikert várnak. Hozzánk hasonlóan ők sem tudják elképzelni, hogy meglepetésre kulcsfontosságú pontokat bukjon a Videoton, megkockáztatva az esetleges kiesés realizálódását.

Tavaly örömünnepet ült a Honvéd a Puskás otthonában, most lehet sírás lesz a vége

A sors fintora, hogy tavalyhoz hasonlóan a mostani szezont ismét a Puskás Akadémia vendégeként zárja le a Honvéd gárdája. A múlt évben kísértetiesen hasonló szituációban találkozott a két egyesület. A fővárosi patinás klub akkor is a kiesés ellen menekült igen szorongatott helyzetéből. A Puskás oldalán volt némiképp más a helyzet, ugyanis Hornyák Zsolt legénysége tavaly ilyenkor már biztosította dobogós helyezését. 

Egyértelműen tehát ez a derbi tartogatja a legtöbb izgalmat így a szezon utolsó fordulójában, hiszen mindkét gárda szempontjából komoly tétje van a szombati 90 percnek. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Puskás álmának van inkább realitása, hiszen ha a felcsútiak nyernek, s az Újpest akárcsak egyetlen pontot rabol Debrecenből, akkor a sárga-kékek érnek oda dobogóra.

A Honvédnál azonban már a csodában is bízni kell, hiszen a Kispest múlt heti hazai pályás vereségével kiengedte kezéből az irányítást. Dean Klafuric legénysége minden megtett azért, hogy a közvetlen rivális Mezőkövesdet két vállra fektesse, ám a Matyók Drazic és elsősorban Besirovic révén a szakadék peremére sodorták a piros-feketéket (2:3). Jelen helyzetükben az sem lenne elég, hogy megverik Felcsúton a Puskást, mint egy éve ilyenkor (1:2), hiszen mindképpen kellene a bennmaradáshoz hogy a kissé szétesett Vasas legalább döntetlent elérjen a Fehérvár ellen. Nagyon csekély tehát arra a sansz, hogy a Honvéd ismét örömünnepet üljön Felcsúton.

Labdarúgó NB I - Budapest Honvéd- Mezőkövesd Zsóry FC 004
Szinte már kisebb csodára lenne szükség ahhoz, hogy a Honvéd maradjon az élvonalban. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Egyelőre szűkített piaccal szolgálnak a bukik

Bő 48 órával a kezdősípszó előtt nagyon óvatosak az oddsmesterek az NB1-es fogadási kínálat nyilvánosságra hozatalával. Ez némiképp érthető, hiszen egy ilyen szoros végjátékban minden egyes információmorzsának óriási jelentősége lehet, ami nagyban befolyásolhatja a szorzókat.

Ahogy fentebb is megjegyeztük, a kimeneteles oddsokból kiindulva komoly mértékben favorizálják a Fehérvár Vasas elleni sikerét (1.40), míg a Puskás-Honvéd meccset némiképp döntetlenszagúnak ítélik. Nagyjából egy gólos felcsúti sikert várhatnak végeredményben. Mindazonáltal nem igazán látjuk, hogy szemernyi esélyt is adnának a Honvéd bennmaradására. Ez nem meglepő, hiszen már magánál a klubnál is egyes intézkedések arra utalnak, hogy házon belül valahol apránként készítik fel magukat arra, hogy 2003 után, története során másodjára kiesik az élvonalból a nagymúltú klub. Példának okáért a héten menesztették Chris Doherty sportigazgatót, valamint Ivan Kepcija szakmai tanácsadót.

Ismét szavazásra buzdítunk benneteket!

Végezetül a szezon utolsó fordulója kapcsán feltesszük a kérdést, mely a cikk főcímében is olvasható. Szerintetek melyik csapat esik ki szombat este az élvonalból a Vasas mellett? Véleményetek szerint benne van a pakliban, hogy forint-milliárdokból gazdálkodó Fehérvár nem él a lehetőséggel, és hatalmas meglepetésre kizúg, avagy a tavalyi utolsó fordulós bennmaradás után ezúttal már utoléri a végzet a Honvéd gárdáját? Osszátok meg velünk véleményeteket!

Szavazás

Melyik csapat esik szombat este az élvonalból?


MOL Fehérvár6 (30%)

Honvéd FC14 (70%)


Összes szavazó: 20

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: A fehérvári Deiby Flores és Holender Filip, a Vasas játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában. Fotó: MTI/Vasvári Tamás