Óriási bajban van a MOL Fehérvár együttese az OTP Bank Liga idei szezonjának véghajrája során. A magyar honi foci második legnagyobb büdzséjével rendelkező székesfehérvári gárda szégyenszemre még mindig a kiesőzónában tanyázik, két pontos lemaradással a Honvéd mögött. A mostani pontvadászat utolsó hazai meccsén a Zalaegerszeget fogadják Dárdai Palkóék, ami könnyen válhat egy időre akár az utolsó élvonalbeli meccsé a Sóstói stadionban.

A forró talaj enyhe kifejezés a Fehérvár helyzetére

Annyi bizonyos, hogy jelen pillanatban nem szívesen dolgoznánk a Videoton csapatának székházában. Az évről évre egyre inkább mélyrepülést folytató székesfehérvári együttes több milliárdos költségvetése ellenére az élvonalból való kiesés peremén táncol. Ugyan a gárda körül tapasztalható válságos helyzet hónapok óta tart, a másodosztályba való számüzetés réme igazán két fordulóval ezelőtt öltött testet. Minden bizonnyal Bartosz Grzelak számolt azzal, hogy hazai pályán legyőzik majd a közvetlen rivális Mezőkövesdet, ám Kenan Kodro hathatós segítségével a Matyók egy pontot elcsentek a Dunántúlról (1:1).

Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC 007
Egyre inkább padlót fog a MOL Fehérvár gárdája ebben a szezonban. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ezt követően a fél ország azzal számolt, hogy a valamennyire "testvérklubnak" számító Puskás Akadémia majd segít esetleg a szomszédvár együttesén, ehhez képest Hornyák Zsolt fiai még emberhátrányban is otthon tudták tartani mindhárom egységet (2:1). Véleményünk szerint a piros-kékeknél a fentebb részletezett két játéknap kapcsán legalább négy pontot reméltek, ehhez képest jött egyetlen pontocska. Tovább rontja Negoék amúgy sem irigylésreméltó helyzetét, hogy a Mezőkövesd múlt hétvégén kiütötte a Paksot (6:1), ráadásul a Honvéd is ponttal gazdagodott Debrecenben (0:0). A jelen helyzetben tehát a Videotonnak mindenképpen nyernie kell ahhoz a szezon utolsó hazai meccsén, hogy jelentősen javítsa bennmaradási esélyeit a 33. fordulóra. A legrosszabb forgatókönyv szerint pedig akár már most hétvégére a másodosztályba pottyanhat a fehérvári alakulat.

Ennek elkerülése végett a klub vezetősége minden tőle telhetőt megtesz, hogy támogassa a csapatot. Ebből kifolyólag a szurkolók számára ingyenessé tették részben a belépést, melyre előzetesen kellett online regisztrálni az egyesület különböző felületein. Kérdés, vajon a nagyobb számú közönség előtt még inkább ránehezedik majd a nyomás a piros-kékekre, avagy jól sül el ez a rendhagyó akció?

Vajon mennyire lesz motivált a Zalaegerszeg?

Zalában jórészt véget ért az idei szezon. Összességében nézve úgy véljük a kék-fehérek háza táján végül happy enddel zárul a mostani pontvadászat. Gergényi Bencéék biztosították élvonalbeli tagságukat a jövő évre, továbbá megnyerték a Magyar Kupát, aminek köszönhetően nemzetközi porondon indul a csapat. Ugyan tavasszal a vártnál jóval gyengébben muzsikált a gárda, aminek következménye Ricardo Moniz menesztése lett pár hete. A holland edző leváltásakor azt éreztük, hogy nagyon rosszkor lépte meg ezt a klub vezetősége, ám Boér Gábor kinevezése végül a lehető legjobban sült el, s a visszatérő fiatal trénerrel új lendületet kapott a ZTE.

Labdarúgás - MOL Magyar Kupa - Döntő - Budafoki MTE-ZTE FC 020
A Zalaegerszeg csapata a Magyar Kupa megnyerésével sikeresen szezont tudhat a háta mögött. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Boér mérlege eddig a Zalaegerszeg kispadján három győzelem, és egy döntetlen. Irányítása alatt még nem szenvedtek vereséget tehát Demjén Patrikék. Viszont kérdés, hogy a számukra jóformán már tét nélküli utolsó két bajnokin mennyire lesznek motiváltak? Ha a régi-új klubigazgató személyét, Sallói Istvánt vesszük alapul, akkor benne biztosan ég a revans, hiszen előző munkaadója áll a tönk szélén, s egy esetleges egerszegi győzelemmel a pokolba is taszíthatná a Fehérvár együttesét.

Az irodák várják a fehérvári feltámadást

Amennyiben megnézzük a szombat délután kezdődő összecsapás fogadási kínálatát, akkor láthatjuk, hogy a mérkőzés oddsai némiképp eltérnek a realitástól. A bukik a Fehérvár jelenlegi formájához képest a vártnál alacsonyabb szorzót kínálnak a hazai sikerre (1.82). Úgy véljük, hogy a mostani oddspárok sokkal inkább szólnak a ZTE esetleges motiválatlanságának.

Természetesen közrejátszik még, hogy a Videoton azért hazai pályán nem szerepelt olyan botrányosan rosszul a szezonban, ám lehetséges, hogy ezt az 1.80 körüli fehérvári szorzót jobb lenne hagyni, kiindulva a két héttel ezelőtti, Mezőkövesd elleni pontosztozkodásból. Ugyanakkor a Zalaegerszeg oldalán sem érezzük kétséget kizáróan az értéket, hiszen az is megeshet, hogy mentálisan a srácok már a nyári szünidőt tervezgetik.

Ebben titkon reménykedhet a Videoton, mert ha a ZTE komolyan veszi az összecsapást, akkor ott nagyon nehéz dolga lehet még hazai környezetben is a Fehérvárnak, tekintve, hogy a közelmúltbeli egymás elleni meccseikből rendre a vendégek jöttek ki jobban.

Mire fogadjunk? Szavazz!

Úgy véljük, hogy az OTP Bank Liga utolsó előtti játéknapjának egyértelműen ez a párharca a legérdekfeszítőbb a Fehérvár helyzetéből adódóan, ezért nem szeretnénk elmenni mellette fogadás nélkül. Ennek kapcsán pedig szeretnénk a segítségeteket kérni. A meccs kínálatában több fogadási opciót is kinéztünk, mely véleményünk szerint zöldülhet az összecsapás során, viszont nem tudunk dönteni melyikre helyezzük ténylegesen a tétet. Így az az ötletünk támadt, hogy a szavazáson legtöbb voksot kapó opciót játsszuk meg, bízva abban, hogy a többség megérzése profithoz juttathat minket.

Amennyiben olyan megérzésed van, mely nem szerepel a választható lehetőségek között, köszönettel vesszük, ha indoklással kifejtenéd kommentben a tippedet! A viszonylag sok fogadási lehetőség miatt, ezúttal egy szavazó két, általa legerősebbnek vélt opcióra is voksolhat.

Szavazás

Mire fogadjunk a MOL Fehérvár - Zalaegerszeg mérkőzés kapcsán?


Nyer a Fehérvár Unibet @1.824 (40%)

Döntetlen vagy Zalaegerszeg Unibet @1.982 (20%)

Mindkét csapat gólt szerez Unibet @1.652 (20%)

Gólok száma 2.5 alatt Unibet @2.081 (10%)

Büntetőlapok száma 5.5 felett Unibet @1.571 (10%)


Összes szavazó: 10

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Fotó: Drazbedel/Shutterstock