Adi Hütter jól kezdte frankfurti karrierjét, de a sikerek után újból fel kellett építeni a csapatát. A kisebb megingások után, feltámadnak végre?

Buta védelmi hibák

Győzelmekkel kezdte a német bajnokságot a Frankfurt, majd jött egy kisebb hullámvölgy, négy mérkőzés óta nyeretlenek. Bayern München ellen csúnya zakóba futottak bele, de azon a meccsen kalkulálható volt egy kiütéses vereség. A Werder Bremen elleni döntetlen csalódás, ahogyan a Stuttgartban elért 2-2 is. A Bréma ellen hiába szereztek vezetést, videóbíró érvénytelenítette, majd a brémaiak kerültek előnybe. A Frankfurtnak úgy kellett küzdenie az egyenlítésért, hogy ők játszottak fölényben a meccsen. 

Stuttgart otthonában megint egy védelmi hiba miatt kerültek hátrányba, Touré buta szabálytalansága tizenegyest ért, majd gyakorlatilag 20 perccel később egy ugyanolyan gólt kaptak, mint a Bréma ellen. Megint beragadt egy belső védő, mintha nem lennének szinkronban a hátvédek. A kétgólos hátrány ellenére, talpra tudott állni a Frankfurt, amiből lehet építkezni a Leipzig elleni mérkőzésre. 

Makoto Hasebe (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

A lipcsei csapat több játékosa is szerepelt a válogatottban, Gulácsi Péter és Willi Orban részese volt az Izland elleni sikernek, ugyanakkor a magyar válogatott kapusa óriási hibázott. Nem lehet tudni, hogy ez milyen hatással lesz rá a következő hetekben - az is lehet, hogy semmilyen -, ugyanakkor a Frankfurt előtt ott az esély, hogy gólt (vagy épp gólokat) szerezzenek, mert idegenben a Leipzig védelme nem remekel. 

Nem árt pihentetnie a Lipcsének

A gólokból és helyzetekből idegenben sincs hiány lipcsei részről, ami annak köszönhető, hogy Werner távozása után, Nagelsmann átalakította a támadójátékot. Az ellenfél védőivel szemben próbálnak létszámfölényes helyzeteket kialakítani úgy, hogy a három támadó mellé rendre fellép a 2-3 középpályás. Befutnak a védelem mögött keletkezett üres területekre, ahol vagy lövéssel, vagy középre passzolással fejezik be az akciót. 

Nagelsmann az ellenfélhez mérten változtatja az offenzív taktikát, próbálják keresni az üres területeket, réseket, nem korlátozódnak egyetlen támadó klasszis megoldásaira (mint Werner idejében). Eddig 9 játékos szerzett gólt a Lipcsében bajnoki meccsen, egészen elképesztő! Adi Hütternek fel van adva a lecke, kire összpontosít a védelme, de annyi előnyük azért lehet, hogy a második félidőben idegenben olykor gyengébb a Leipzig (Frankfurt épp ilyenkor erős), ráadásul akadnak most is hiányzók a vendégeknél. 

Angelino (Fotó: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com)

Improvizálni kell a Lipcsének védekezésben, mert Mukiele, Halstenberg sérüléssel bajlódik, Orban sem egészséges. Upamecano esetében Nagelsmann azt mondta, hogy nem akar kockáztatni a túlterhelésével - nincsen 100%-os állapotban a francia védő -, ezért lehet nem fog kezdeni. Az sem segít Gulácsiékon, hogy következő héten fontos meccset játszanak Párizsban, ahol a továbbjutás a cél a BL-ben.

Mindezek fényében azt gondolom: Nagelsmann nem fog feltétlenül kockáztatni. Lehet megérné arra fogadni 1.75-ért, hogy a Frankfurt gólt szerez és a Leipzig nem rúg kettőnél többet, de akkor már jobban megéri 1.91-ért a hazai dupla esély véleményem szerint. Kockázatos? Igen, jobb a Leipzig jelenleg, de a következő heti Bajnokok Ligája meccs bekavarhat, elmúlt években több fontos BL-meccs előtt is gyengébb volt idegenben Nagelsmann együttese (Wolsfburg 0:0, 'Gladbach 0:1, Düsseldorf 1:3, Hertha 2:2). 

Borítókép: Adi Hütter (Fotó: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com)

Fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel

Kövesd élőben az Unibet TV-n az izgalmas sporteseményeket és légy résen, mivel minden héten kijelölt meccsekre 25%-os élő nyereménynövelővel köthetsz fogadást.  

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Eintracht Frankfurt - RB Leipzig Tipp

    Frankfurt vagy döntetlen
    1.91 Unibet