Az Euroliga duplaforduló második felvonásában a Barcelona elutazik Görögországból, Pireusz után Isztambul lesz a következő helyszín, jöhet egy újabb pofon? A Fenerbahce is egy vereségből érkezik, de hazai pályán bizonyíthatnak. 

2023 márc 10. 18:45 Közvetítés: Unibet
Tipp: Barcelona győzelem
Unibet
2.04

A Barcelona megint leolvadt a végére

Egy újabb elbukott fontos rangadó, amely Jasikevicius mester számlájára is irandó. Az Olympiakos ellen nem kezdett rosszul a katalán csapat, ez köszönhető volt Nikola Mirotic betöréseinek, akinek mozgását nem tudta lekövetni a pireuszi védelem, elsősorban Moustapha Fall hibázott sokat. Bartzokas mester nagyon gyorsan lehozta a francia magasembert, aki a meccs későbbi részében alig kapott szerepet, csak akkor állt vissza, amikor már előnyben voltak a görögök (itt viszont segített stabilizálni azt).  

Miután kikerült a fék a csapatból, alacsonyabb és pörgősebb szerkezetre váltottak a görögök, aminek meglett az eredménye: felzárkóztak a katalánokhoz, míg a Barcelona érezhetően nem tudott mit kezdeni a  helyzettel. Bartzokas korábban dominálta a Jasikeviciusszal közös párharcukat, ez pedig a mostani egymás elleni meccsükön is érezhető volt. A katalánok az egyéni képességekre építettek, amivel támadásban nem volt rosszak, viszont védekezésben rendre szétcsúszott a csapat. Euroligában ilyen hibák nem megengedhetőek, mint amiket ők defenzív játékban elkövettek, rossz váltások, nem értek ki a triplákra, ilyet lassan már középiskolás meccseken sem látni. 

Melyik arcát mutatja a Fenerbahce?

Ha a Maccabi kétarcú csapat, akkor a Fenerbahcéról mi a vélemény? A gárda, amely képes bárkit simán megverni és ugyanígy kikapni is még a legrosszabb csapattól is. Érthetetlen, ahogyan szétcsúsznak, ráadásul ezeket még olyan tapasztalt edző sem tudja megállíani, mint Itoudis. A Maccabi otthonában egy mondhatni kiváló első negyeddel kezdtek, igaz, hogy a triplák nem ültek, de Dyshawn Pierre extrát hozott a palánk alatt, nem tudtak vele mit kezdeni az izraeli csapat magasemberei. 

A második negyedben már pihent Pierre, ennek pedig megvolt az eredménye, hiszen a Maccabi egyre bátrabb volt a palánk alatt. Az izraeli csapat hamar kiegyenlített, így Itoudis kénytelen volt visszaküldeni a kanadai erőcsatárt. Ő azonban most már nem tudta egyedül megfordítani a meccset, mert időközben a Maccabi játékosait annyira elkapta a hangulat és a közönség buzdítása, hogy egyértelműen szintet léptek, innentől tartották a kiharcolt előnyüket. Az utolsó percek még szorosak voltak, de itt is a hazaiak kezében volt a mérkőzés sorsa. Olyan okos játékot, mint a videóban az ASVEL ellen, most nem igazán láthattunk a töröktől. 

Egyéni képességek dönthetnek

Azért veszélyes a Fenerbahce meccse, mert itt nem a csapatjáték fog dönteni, hanem az, hogy melyik sztár lesz csúcsformában, illetve 1-2 játékos képes hozzá felnőni. A két edző, Itoudis és Jasikevicius is képes egy-egy szupersztárra kihegyezett védekezést összerakni, ez látható volt korábban, de most mire mennek majd olyan játékosok ellen, mint Mirotic vagy Pierre?

A két edző párharcát az elmúlt években a litván dominálta, Jasikevicius csapatai rendre legyőzték Itoudis együtteseit, hiába volt korábban olyan klub edzője a görög tréner, mint a CSZKA Moszkva. Amikor uralta az oroszokkal az Euroligát, akkor is jobbnak bizonyult nála Jasikevicius aktuális csapata, ezek alapján hiába a hazai pálya a törököknek, mi bízunk egy katalán sikerben. 

  • Fenerbahçe Beko - FC Barcelona tipp

    Barcelona győzelem
    Unibet
    2.04

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés