A hétvégén Bakuban rendezik meg a női röplabda Bajnokok Ligája Final Fourját, ahol az elődöntőben csap össze a sorozat toronymagas favoritjának számító Fenerbahce és az orosz Dinamo Kazan. Kár is lenne ezt szépíteni, minden a bivalyerős török csapat sikere mellett szól, ha nem ők emelik magasba vasárnap délután a BL serleget, az mindenképpen meglepetésnek fog számítani. Már tavaly is ők voltak az 1. számú esélyesek, ráadásul Isztambulban volt a Final Four, de akkor a szintén isztambuli Vakif Günes megverte őket az elődöntőben, így csak a bronz jutott neki. Azóta csak tovább erősödtek a sárga-kékek. A kispadon a brazil válogatott szövetségi kapitánya, José Guimares ül, aki a dél-amerikaikkal már számos világversenyt nyert, a világ egyik legeredményesebb edzője. A légiós sor is igen impozáns, az orosz Sashkova, a koreai Kim, az amerikai Logan, valamint a brazil Fabiana egyaránt alapembere hazája válogatottjának, márpedig a koreai kivételével ezek a válogatottak a világelitet képviselik. Mégis a koreai Kimet emelném ki a leginkább, ő itt vált sztárrá, sőt a gárda legeredményesebb játékosává, pedig a többi sztárral ellentétben a fiatal játékos nem számított nagy névnek mikor leigazolták, itt vált a BL mezőny egyik csillagává. Azonban ne csak a légiósokról essen szó, a nyáron EB döntőt játszó török válogatott számos játékosa is a Fenert erősíti, Erdem, Seda vagy Ege szintén klasszis szintet képviselnek. A legfontosabb azonban, hogy a sok nagy név képes csapatot alkotni, remekül kiegészítik egymást, ez pedig szinte legyőzhetetlenné teszi őket. Az eredménysorukról annyit elég megemlíteni, hogy az igen erős török bajnokság alapszakaszát 22-0-val abszolválták, pedig olyan gárdák vannak a mezőnyben, mint a tavalyi BL-győztes Vakif Günes, a szintén FF szintű Eczacibasi vagy a nagyon megerősödött Galatasaray. Mégis mindenkit oda-vissza vertek. Emellett a BL-ben is mindössze egyetlen vereséget szenvedtek, a szintén bombaerős Rabita Baku otthonában. A klubvilágbajnok Rabita számított a sorozat 2. legnagyobb favoritjának, azonban a negyeddöntőben a Fenerbahce oda-vissza 3-0-ra verte őket. (Úgy gondolom ez volt az előrehozott döntő...) Ez szerintem mindent elmond róluk, nem is kell tovább ragozni, ezt a BL serleget csak ők veszthetik el.

A Dinamo Kazan próbálja majd útjukat állni, még úgy sincsenek irigylésre méltó helyzetben, hogy egyébként erős együttes az orosz is. Tőlük az orosz felhőkarcolót, a 204 cm-es Gamovát emelném ki, ő Európa egyik legjobb játékosa, az orosz válogatott és a Kazan alfája és omegája. Mellette Makhno, és az amerikai válogatott Larson számít még kiemelkedőnek, a többiek vagy rutintalanok még az ilyen meccsekhez vagy pedig nem ütik meg ezt a szintet. Az oroszok nagyon könnyen jutottak el a legjobb 8-ig, de tegyük hozzá, hogy mindezt a leggyengébb csoportból tették, ráadásul a nyolcaddöntőben is megkapták a lehető leggyengébbet. A FF-ba jutásuk azonban csak egy hajszálon múlott, mivel a 2. számú azeri gárdának számító Azerrail Bakut csak aranyszettben tudták felülmúlni (Kazanyban 3-1-re nyertek Gamováék, Bakuban 3-0-ra kikaptak). Tehát amég éppenhogy továbbmentek a 2. számú bakui csapat ellen, addig a Fener az 1. számút oda-vissza kiütötte... Gamovával a törököknek is meggyűlik majd a baja, de egyedül ő ide már kevés lesz, kellene még 2-3 Makhno-Larsson szintű játékos ebbe a csapatba, de nincs, a többiekbe meg nincs meg az a plussz, amivel a topfavoritot verhetnék, vagy 5 szettes mérkőzésre késztethetnék. A kispadjuk is jóval rövidebb, na és persze náluk nem ül egy olyan klasszis edző a padon, mint a másikon oldalon Guimares mágus. Max. 1 szettet adok az oroszoknak, de egy 3-0-ban sem lenne semmi meglepő. 

A Kazanynak az 1. komoly ellenfél (Azerrail Baku) ellen már rögtön rezgett a léc, most a legerősebb ellen le is fog esni...

A Fnerbahce nyeri a kupát (1,60-ért) is jó tippnek tartom, a döntőben sem a Cannes, sem a Cortese nem fogja tudni megállítani őket.

 

Tipp: Fenerbahce  -1,5 szett

Odds: 1,60

Iroda: Unibet

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org