Törökországban mindent megtesznek a Fenerbahce továbbjutásáért, de lehet ez is kevés lesz, mert a Sevilla rutinból megoldja a visszavágót is? Volt azonban egy komoly balhé az első meccsen, ami akár még fel is pangálhatja a törököket a mindent eldöntő második mérkőzésre. 

márc 16. 18:45
Tipp: Büntető lapok 4,5 felett
Unibet
1.81

Sevilla az Európa-liga specialistája

Egészen brutális az Európa-liga mérlege az andalúz csapatnak, hiszen 2005 óta, hat alkalommal nyerték meg a sorozatot (11 részvételből, ami 55%-os arányt jelent). Mindössze egyetlen alkalommal fordult elő, hogy az odavágót győzelemmel abszolválták, majd kiestek a visszavágón. Ez épp a 2021/22-es szezonban a West Ham ellenében a nyolcaddöntőben, de akkor csak egygólos előnyben voltak. 

Minden más esetben továbbjutott a Sevilla, megállíthatatlan a csapat ebben a sorozatban, anyagilag viszont mégsem tudtak ezekből a sikerekből profitálni. Most ahhoz, hogy a klub a víz felett maradjon, szinte muszáj lenne megint a döntőig eljutni, hiszen a bajnokságban nagyon küszködnek. A hétvégén ugyan nyertek és a 13. helyre jöttek fel, de így is mindössze 3 pontra vannak a 19. helytől és a biztos kieséstől. 

A Fenerbahce rápihent a visszavágóra

A Sevillában rendezett első mérkőzést tehát a spanyolok 2-0-ra nyerték, de mégsem erről maradt emlékezetes, hanem a mérkőzés utáni balhéról. A spanyol rendőrök ugyanis megbotozták a török szurkolókat, kissé érthetetlen volt a reakciójuk, amit a Fenerbahce vezetése is megkérdőjelezett:

"Mindenekelőtt a legjobbakat kívánjuk minden rajongónknak, akiket ok nélkül megtámadtak a folyamat során! A spanyol rendőrség negatív hozzáállása szurkolóinkhoz elfogadhatatlan" - nyilatkozta a Fenerbahce képviselete. 

Ezek után jogos a kérdés, hogy mégis mi volt az első mérkőzésen? A klubok a játékkal foglalkoztak, a Fenerbahce kezdett jobban, veszélyes helyzeteket dolgoztak ki, ennek ellenére mégis a spanyol kerültek közelebb a gólhoz. Rakitic a 23. percben majdnem becsavart egy távoli szabadrúgást, résen kellett lennie a török kapusnak. Ennek ellenére az első félidő legveszélyesebb helyzete a törökök előtt adódott, amikor Dimitrovic egy az egyben vihette a kapusra, de nem tudta begurítani a kapuba. 

Fenerbahce Sevilla
Joan Jordan Foyth (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

A második félidőre úgy jött ki a Sevilla, hogy gólt kell szerezniük. Nagy nyomás alá helyezték a Fenerbahce kapuját, aminek meglett az eredménye, ugyanis egy megpattanó lövés után megszerezék a vezetést. A törökök elfáradtak, hajrában pedig egy kiváló Rakitic meglátás hozta el a sikert, a horvát okosan kivárt a középre centerezéssel a második hullámban érkező Lameláig, aki beállította a végeredményt. 

Mi várható Törökországban?

A meccs utáni balhé miatt leginkább arra gondolunk, hogy a spanyolokat nem látják majd szívesen, feszült meccsre van kilátás. Nem gondolnánk, hogy a Sevilla kieshet - hiába pihent rá maximálisan a mérkőzésre a Fenerbahce, akik nem léptek pályára a hétvégi fordulóban -, viszont egy gólváltás megtörténhet (1.77), mi viszont inkább a büntető lapok irányába indulnánk el. A szurkolók is hergelhetik majd a játékosokat, nem lenne meglepő egy kiállítás sem (4.60), de inkább maradunk a szimpla büntető lap overnél. 

  • Fenerbahçe - Sevilla Tipp

    Büntető lapok 4,5 felett
    Unibet
    1.81

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Rafa Mir (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)