A nehéz Magyar Kupa forduló után a Ferencváros tovább folytatná a Paks üldözését a bajnoki cím érdekében. Ehhez vasárnap egyik mumusát, vagyis a Kecskemétet kellene legyőzniük hazai pályán.

Prioritás a bajnokság a Fradinál

Érdekes volt a hétközben a Magyar Kupa, amiből megtudhattuk, hogy kinek melyik sorozat számít a legfontosabbnak. Miután a Ferencváros több, a peremre szorult játékosnak is esélyt adott (Varga Ádám, Abena, Besic, Sevikyan), így egyértelmű, hogy a bajnokság a legfontosabb. Egyébként a Debrecen hazai pályán sem volt egészen meccsben Abena kiállításáig. A második félidő derekán azonban fordult a játék képe és utólag elmondható, hogy nagy ziccert hagytak ki a hajdúságiak.

Labdarúgó NB I - Újpest FC-Ferencvárosi TC 001
Újabb győzelmet ünnepelhet vajon a Ferencváros? Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Ferencvárosnak elég bő kerete van, így azt gondolom a 120 perc játék nem lesz túlságosan nagy törés nekik. Több meghatározó játékos nem is kezdett és benn volt az is a pakliban, hogy nem mennek tovább a kupában. Azt gondolom, hogy sok minden nem történt volna, ha kiesnek a sorozatból, azonban ezzel szemben a bajnokság nélkülözhetetlen a Bajnokok Ligája induláshoz. Ezeket a tényezőket figyelembevéve nem is olyan rossz a hazaira kapható 1.32.

Üres térben a Kecskemét

Pár hete már említettem, hogy a kecskeméti villámrajtnak köszönhetően a bajnokság érdemi része már lezárult a lilák számára. Se előre, se hátra nincs nagy mozgási lehetőség és ezt a szezon elején szerintem alá is írták volna a vezetők a tavalyi kiváló szereplés után is. A kiskapu azonban nyitva van és a Magyar Kupában a legjobb nyolc között van az együttes. Eléggé kiszámíthatatlan a Kecskemét ebben az évben is, így ha jól jön ki a lépés számukra, akkor ott még alkothat nagyot Szabó István.

Labdarúgó Kl-selejtező - Kecskeméti TE-Riga FC 004
A kecskeméti Kiss Bence és Szuhodovszki Soma, nyárról tavaszra mindketten távoztak a liláktól.
Fotó: MTI/Bús Csaba

A Ferencvároshoz képest jóval szűkebb a keret és nekik is pályára kellett lépniük a hét közepén. Veszprémben meg is szenvedett a "kecsó", pedig többek között Horváth Krisztofer is pályára lépett kezdőként. Pár pihentetés itt is volt, azonban a nem annyira bő keret visszaüthet vasárnap majd. Ettől függetlenül bízhatnak a vendégek az eredményes szereplésben, miután a kettő csapat legutóbbi 5 mérkőzésén összesen egy Fradi győzelem született, egy döntetlen és három kecskeméti siker mellett.

Javítana a Ferencváros

Látnunk kell azért, hogy most a meccsnek teljesen más képe lehet, mint ősszel Kecskeméten, amikor a hazai pályán győztek a lilák 2-1-re. Akkor egy hosszabbításba merülő Puskás meccs és egy kulcsfontosságú Genk elleni találkozó között volt a Fradi. Ráadásul a pályának a talaja is katasztrofális volt, így a harcosabb hazai csapat otthon tartotta a három pontot. Most azonban jöhet a visszavágás a Groupamában, ahova talán a hazai klub tudott többet pihentetni.

A jó formában lévő Fradit továbbra is erőfitogtatásra készül és ez magával hozhatja a hendikeppes győzelmet is akár. A közel duplázó szorzón (1.95) kapható -1,5 gólos hendi jó opciónak tűnik, miután tavasszal átrohant eddig a mezőnyön a Ferencváros. Ellenállást egyedül a Debrecen tudott kifejteni, a többiek mind a hendi határon kívül estek. Emellett pedig hozzá kell tenni, hogy a Kecskemét idén messze nem annyira félelmetes, mint tavaly, így jöhetnek a további zöld-fehér pontok és a Paks üldözése.

  • Ferencváros - Kecskeméti TE tipp

    FTC -1,5 gól
    Unibet
    1.95

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Kristoffer Zachariassen, a Ferencváros játékosának győztes gólja a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Debreceni VSC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 28-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt