Kizárt dolognak tartjuk, hogy fogadás nélkül menjünk el az OTP Bank Liga két élmenőjének vasárnap délutáni mérkőzése mellett. Jelen pillanatban a Ferencváros öt egységgel megy a Paks előtt úgy, hogy közben egy bajnokival kevesebbet játszott legfőbb riválisánál. Amennyiben az FTC nyerni tudna, úgy igen nagy mértékben megágyazna újabb címvédésének.

ápr 7. 14:45

Duplázásra hajt idén a Ferencváros

Mindamellett, hogy a tavasz folyamán az NB1-ben fokozatosan visszaszerezte listavezetős pozícióját a Ferencváros, szerdán a Magyar Kupa küzdelmeiben is bejutottak a legjobb négy közé. Dejan Stankovic legénysége egymás után húzza be a tétmeccseit, s a Paks sorozatos botlásainak köszönhetően még az olyan megingások is beleférnek, mint a két héttel ezelőtti Puskás Akadémia elleni pontosztozkodás.

Labdarúgó NB I - Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 007
Hétközben a Magyar Kupában is győzelmet aratott a Ferencváros gárdája. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Hatványozottan igaz a Fradi idei szereplésére is, hogy ha nincs a nemzetközi fronton lekötve az együttes, lazán uralják a hazai foci világát. Legutóbbi öt tétmeccsükön tíz gólt gurítottak, miközben csupán egyetlen találatot nyeltek be Dibusz Dénesék. Valószínűsíthetően a zöld-fehérek vasárnap délután a legerősebb összeállításban lépnek pályára, hiszen sorsdöntő jelentőséggel bír a mostani legnagyobb bajnoki rivális Paks elleni ütközet.

A Paks beleszaladhat a késbe

Egyáltalán nincs jó passzban a Paks gárdája. Bár a csapat ott van a Magyar Kupa elődöntőjében, csak kínkeservesen tudták két vállra fektetni  hosszabbításban a másodosztályú Vasas együttesét. Sokat elmond Bognár György legénységének megzuhant formájáról, hogy az utóbbi hetekben nem először a veterán Böde Dániel húzta ki őket a csávából. Szokták mondani, hogy jól jön az öreg a háznál, ám nagy kérdés, vajon a Ferencváros ellen képes lesz-e megvillanni a madocsai Messi?

Véleményünk szerint a meccset megelőzően baljós előjelek sorakoznak a Paks előtt. Mindamellett, hogy ők jelentik mostanra az egyetlen potenciális veszélyt a Ferencváros újabb bajnoki elsőségére, a fővárosiaknak akad törleszteni valójuk a Tolna megyei kiscsapat felé. Decemberben ugyanis hazai pályán emlékezetes meccsen megnyerte az akkori csúcsrangadót a Paks (3:2). Mivel akkoriban Varga Barnabásék számára a Konferencia Liga csoportkörből való továbbjutás volt a legfőbb cél, nem igazán koncentráltak az ominózus összecsapásra. Most viszont nagyon kemény 90 percre számíthatnak Windecker Józsefék a Groupama Arénában.

Legutóbb hatot lőtt a fővárosban a Paksnak a Ferencváros

Bevalljuk őszintén, érzésünk szerint ebben a csörtében sokkal inkább benne látunk egy komolyabb különbségű ferencvárosi győzelmet, mint egy paksi pontszerzést. Nem egy alkalommal nagy verésbe futottak már bele Bognárék a Ferencváros ellen, pusztán azért mert a Paks akart focizni a sokkalta jobb erőkből álló zöld-fehérek ellen. Ugyan idén már jócskán visszavett a totális offenzív taktikából a szakmai stáb, mégis az alapjáraton jól teljesítő defenzív szekció ősszel hat alkalommal kapitulált az FTC-vel szemben (6:1).

Ázsiai piacon favorizáljuk a Ferencváros győzelmét

Amennyiben tüzetesebben megnézzük a mérkőzés fogadási kínálatát, kissé meglepve tapasztaljuk, hogy az általunk vártnál némileg magasabb szorzón adják a hazai győzelmet. Úgy véljük, hogy az előzmények tudatában 1.40 körül lenne a reális oddsa a Fradinak. A Paks gödörben van a bajnokságban, idegenben kell pályára lépniük, ráadásul a Magyar Kupában is extrán kellett melózniuk. Nem mellesleg pedig a meccs tétje is óriási, s ilyen esetekben hazai porondon a Ferencváros nagyon komolyan bele szokott taposni a gázpedálba.

Dejan Stankovic és kerete pontosan tisztában van azzal, hogy ha most nyernek, akkor nagyon nagy valószínűséggel összejön már a címvédés. A szerb tréner pedig egyértelműen a duplázásra hajt magyarországi edzőkarrierje első évében. Ennek okán a meccs elejétől kezdve támadólag fellépő FTC-vel számolunk, s idő kérdése lesz csupán, hogy mikor veszik be Simon kapuját. Bognár Gyuriék szerintünk már a bajnokságot elengedték, s sokkal inkább majd a Kupában igyekeznek nagyot robbantani.

Mindezen érvek következtében alaphangon számolunk a Ferencváros győzelmével, s hogy egész korrekt szorzót is kapjunk megérzésünkre, a mínuszos ázsiai hendikepek piacán -1.0-lás biztosított határon fogadjuk meg a fővárosiak sikerét. Véleményünk szerint az őszi meccshez hasonlóan legalább két gólos differencia lazán összejöhet a lefújás pillanatára a hazaiak javára. Számunkra óriási meglepetéssel érne fel, ha ezúttal akárcsak egy pontot is tető alá hozna Paks.

  • Ferencváros - Paksi SE tipp

    Ferencváros -1.0 (AH)
    Unibet
    1.92

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Sportfogadas.org