Férfi kézi-vb: kezdenek a franciák, oktatnák a lengyeleket a norvégok

Szerdán kezdetét veszi a férfi kézilabda világbajnokság. A nyitómérkőzésen Franciaország Brazíliát fogadja, a másnapi találkozók közül pedig a Tunézia-Macedónia, a Norvégia-Lengyelország és a Spanyolország-Izland érdemes arra, hogy fogadásilag foglalkozzunk velük.

Góleső várható a nyitányon

A házigazda franciák Párizsban nyitják a világbajnokságot a brazilok ellen. Az olimpia negyeddöntőjében találkozott legutóbb egymással a két gárda, akkor gólzáporos 60 perc után 34-27-re nyertek a gallok. Most is hasonló gólváltás várható, a világversenyek első szakaszát legendásan könnyelműen kezelő „kékek”, ilyenkor nem fektetnek akkora hangsúlyt a védekezésre. A brazilok pedig rendelkeznek, olyan szintű támadójátékosokkal –Lángaro, Toledo, Joao Silva-, hogy ezt kihasználják. A dél-amerikaiak 5+1-es zavaró védekezése remek terep lesz a franciák jól cselező játékosainak –Porte, Mahé, Abalo-, így könnyedén hatolnak majd át a réseken. A fizikailag egyébként kiváló brazilok itt nem fognak dominálni ilyen téren, hiszen ebben talán a franciák a legjobbak a világon. A végjátékra ki is fulladhatnak majd Thiagus Petrusék, ekkor pedig a hosszú kispaddal rendelkező Dinart-legénység friss emberei bebiztosíthatják over tippünket. Nehéz elképzelni, hogy ne lépjék át a felek az 55,5 gólos határt. 

Kentin-Mahe-kezilabda-001

Kentin Mahe. Fotó: MediaPictures.pl/Shutterstock.com 

A komoly lövők dönthetnek az afrikaiak javára

A nyári olimpiai kvalifikáción Tunézia lesimázta Macedóniát, ennek fényében meglepő a rájuk adott magas odds. Érdemes kiválasztanunk az afrikaiakra szabott +3,5 gólos határt. Tunéziának olyan klasszis lövői vannak, mint Wael Jallouz és Amine Bannour, de a kispadról érkező Sanai is minőséget képviseli. Igaz, hogy a védekezésük nem a legjobb, de azért fel tudják magukat szívni Tej vezetésével a hátsó frakcióban is. Maggaiez kapus sérülése adhat még aggodalomra okot, de a túloldalon sincs a korábbi elsőszámú portás, Borko Ristovski. Tunézia fő feladata az lesz, hogy ne szórják el a labdákat támadásban, így nem tudnak majd indulni Manaskovék. Felállt fal ellen pedig nem mindig működik a lassú macedón támadósor, ilyenkor Kiril Lazarov vállán nyugszik minden. Róla pedig lehet tudni, hogyha nem megy neki, akkor is tüzel. Nincs tehát nagy különbség a két együttes között, sőt! Szoros, ki-ki meccset várok, amelyen 1-2 gól dönthet majd a győztes kilétéről.

Roboghatnak a norvégok

A lengyel „ligaválogatott” mérkőzik majd Norvégia ellen, ami nem sok jót sejtett a Dujshebaev-csapat számára. A dinamikus, fiatal norvég válogatott az Eb-n mutatott ellenállhatatlan játékával ízekre szedheti majd a lengyeleket. Azt a lengyel gárdát, amelyből olyan nevek hiányoznak majd, mint Karol Bielecki, Slavomir Szmal, Krzysztof Lijewski és Michal Jurecki. A maradék minőségi játékos is kidőlt a felkészülés során: Wyszomirski, Szyba, Jurkiewicz, Syprzak. Ez meg is mutatkozott a játékukon, rossz volt nézni a szenvedésüket a katari és az argentin válogatottak ellen január elején. Semmi kreativitás és átütőerő nincs bennük, egy sablont tudnak majd lejátszani, ami a továbbjutáshoz is kevés lesz ebben a hatosban. A norvégok ezzel szemben Reinkinden kívül a legjobb sorukkal utaztak a vb-re. Ez ellen az alkalmilag összetákolt lengyel védelem ellen kedvére fickándozhat majd a Sagosen, Lie Hansen és Tönnesen fémjelezte belső hármas. Védekezésben is sok labdaszerzés várható tőlük, mivel a norvég fal ellen nehéz lesz befejeznie a támadásokat Lengyelországnak. Ebből sokat indulhatnak majd Björnsenék, amiből nagyobb különbség is kialakulhat a végére. Nem is érdemes tovább ragozni, ha a norvégok hozzák, amit tudnak, akkor minimum 4-5 góllal jobbak Daszekéknál.

Sander Sagosen norvég 001

Sander Sagosen. Fotó: Wenflou/Wikipédia

Pálmarsson a mérleg nyelve

Az izlandiak a lengyelekhez hasonló gondokkal küszködnek, visszavonult pár klasszis: Petersson, Róbert Gunnarsson, Snorri Gudjónsson. Mellettük pedig többen is sérüléssel küzdenek. A legfőbb kérdés, hogy lesz-e Aron Pálmarsson, hiszen ez alapjaiban határozza meg a szigetlakók játékát. A Veszprém sztárjának pályára lépése aznap este fog eldőlni, ami jó altatása is az ellenfélnek. Az orvosok pihenést javasolnak még az izlandi sztárnak, és injekciós kezelést is kap. Tetézi még a bajokat, hogy a védelem egyik alapeleme, Vignir Svavarsson influenza miatt nem lesz bevethető valószínűleg. A beálló haza is utazott Izlandra, hogy a társai ne kapják el a betegséget, vélhetően a spanyolok elleni találkozó után utazik majd Franciaországba. Nem is beszéltünk még arról, hogy Atlason és Hallgrímsson is kisebb sérüléssel bajlódik, de azért ők ott lesznek majd a nyitómeccsen. A spanyoloknál is van ilyen gond, de ott csupán Raúl Entrerríos játéka kérdéses. Ez viszont nem akkora probléma, mivel irányítóban Dani Sarmiento simán le tudja hozni a mérkőzést, de Joan Canellas is, ha nem átlövőben vetik be. A felkészülés során látszott, hogy nincs sok finesz az izlandi támadásokban, Smárason próbálkozott színezni a dolgot, de ez nagyon kevés lehet a világ egyik legjobb védelem ellen. Hiába vannak viszonylag jó lövőik, de Kárason sem véletlenül csere Hannoverben, és Gudmundsson sem véletlenül igazolt Svédországba a német bajnokságból. Az igazán komoly átlövők nélkül pedig a Viran Morros, Gedeon Guardiola falat nehéz lesz megbontani, mögöttük pedig elitkapusok, Rodrigo Corrales és Pérez de Vargas állnak majd. Ezen a játékelemen el is dőlhet a találkozó, támadásban pedig hozzá tudnak annyi tenni elől, illetve lerohanásokból a hispánok, hogy magabiztos győzelmet arassanak. Az izlandiak is jól tudják, hogy nekik nem ezt a meccset kell megfogniuk, jobban járnak, ha a január 14-i Szlovénia elleni találkozóra tartalékolják az erejüket. Ezek fényében sima győzelmet várok az immár Jordi Ribera által trenírozott spanyoloktól.

Tipp: Franciaország - Brazília, 55,5 gól felett @ 1.58 Bet365 teves

Tipp: Macedónia - Tunézia, Tunézia +3,5 gól @ 1.48 Bet365 teves

Tipp: Lengyelország - Norvégia, Norvégia -3,5 gól @ 1.72 Bet365 teves

Tipp: Spanyolország - Izland, Spanyolország -3,5 gól @ 1.40 Bet365 helyes

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősen!


Hozzászólások

 1. Alibi szerint
  szerda, 2017 január 11. 22:19:09

  Közelébe nem voltak az 55 nek lol

 2. Pippen33 szerint
  csütörtök, 2017 január 12. 07:31:32

  És ennek örülsz Te szerencsétlen?Ha bejön a tipp akkor meg otthon kussolsz.Miért kell ebben az országban ennyi fotelban ülve észt osztó, kárörvendő, gusztustalan embernek élni?

 3. lazanyja szerint
  csütörtök, 2017 január 12. 17:32:51

  -6,5 hendi a franciákra jobban fizetett, a többi tipp remélem jön!

 4. palomino szerint
  péntek, 2017 január 13. 07:19:06

  Az első körre mindig pokoli nehéz tippelni, a brazilok 16 gólja az mindennek az alja, ezt nincs ember, aki be tudja kalkulálni...

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!