Nagy népszerűségnek örvend a FIFA 20 videojáték, illetve annak online játékmódja az Ultimate Team (FUT). Ennek kapcsán próbáltuk összekötni a játékot és a sportfogadást. Hogyan szerezhetünk mindkét területen több zsetont (vagy pénzt)?

Piactér

A FUT módban online versenyeznek egymással a játékosok, különböző általuk kreált csapatokkal. A játékmód két fontos eleme a labdarúgók kártyái, illetve a zsetonok. Ezek kéz a kézben járnak, hiszen zsetonok révén tudsz játékosokat (vagy csomagokat) vásárolni, míg zsetont játékosok eladásából vagy csomagok nyitása után tudunk szerezni (természetesen olyan csomagokról beszélünk, ami eladható státuszú). 

A sportfogadásban szintén fontos a zseton (vagyis a pénz), ugyanis ez által tudjuk feladni az általunk biztosnak ítélt szelvényeket, amiből dől majd a profit. Mind a FIFA 20, mind a sportfogadás kapcsolódik egymáshoz, még akkor is, ha elsőre nem is úgy tűnik. A Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga kapcsán pedig ez a kapcsolat kiemelten fontos lehet, ugyanis mindkét területen nagy profitra tehetünk szert, ha figyelmesen követjük a való világ eseményeit. 

Bajnokok Ligája

A FIFA 20-ban idén is helyet kaptak a játékoskártyák között az UCL Live lapok. Mi most azokkal fogunk foglalkozni, amelyek megvásárolhatóak, illetve eladhatóak is ez által. Az UCL Live kártyák különlegessége, hogy a labdarúgók értékei a változnak, amint a csapatuk a való életben a következő körbe kvalifikálja magát. Mindegyik továbbjutás plusz egy (esetleg két) pontot ér az összértékelésben, és a statisztikai mutatói is nőni fognak. Itt egy részletes táblázat, hogy az idei kiírásban miről is van szó, képen pedig a párharcokban szereplő játékoskártyákat láthatjátok. 

Tisztában vagyunk tehát a lapokkal, nézzük meg az esélyeket, hiszen hiába kecsegtető mondjuk Gareth Bale 87-es értékelésű lapja, esetleg N'Golo Kanté 90-es kártyája, ha a csapataik nem jutnak tovább. Mi történik akkor? A lap "megreked" az aktuális szinten, de ami ennél is komolyabb, zsetonok tekintetében óriásit zuhanhat az értékük. Erre példa a tavalyi esztendő, ahol Max Philipp a Dortmund támadója kapott egy UCL Live kártyát, 84-es értékkel, kezdetben szépen növekedett a lap értéke, majd jött a hatalmas pofon a későbbi döntős Tottenhamtől, mely rögtön lefelezte az árát az odavágó után. Hasonlóan járt Nacho Fernández lapja, mely az Ajax elleni párharc első mérkőzése után még 280 ezret ért, míg a kiesés után 75 ezret. 

Max Philipp FIFA 19 FUT UCL Live kártyájának változása, pénzügyi érték szempontjából. Jól látható, hogy a februári odavágó előtt volt a csúcson a lap értéke, rögtön a 3-0-s Tottenham győzelem után a felére esett az ára.

Az idei lapok kapcsán mire figyeljünk? A Tottenham - Leipzig párosításban az angolok két játékosa is eladható kártyát kapott, érdemes kivárni az első mérkőzés után, ugyanis Mourinho csapatai rendre lassabban kezdik a párharcokat, erről itt írtunk! Adott esetben egy kedvezőtlen 0-0 még a visszavágóra jó lehet a Tottenham szempontjából. Hogyan húzhatunk ebből pénzügyileg hasznot a sportfogadásban? A Tottenham továbbjutása jelenleg 2.15-ös szorzót kínálnak, biztosra vehető, hogy egy hazai döntetlen után tovább nőne ez az odds!

Vannak viszont olyan lapok, amiktől lehetséges, hogy jobb még a forduló előtt megválni: Memphis Depay kidőlt a szezonra, legfontosabb láncszeme volt a Lyonnak, vele sem lett volna sok esélyük a Juventusszal szemben, de nélküle szinte semmi. A FUT-ban jelenleg 250 ezer zsetonért adják a lapját, kedvezőtlen odavágó után biztosan lecsökkenne 150-200 ezer környékére (de lehet még tovább is).

Hasonló a vélekedés a meggyengült Atlético Madrid kapcsán (akikről itt írtunk). Simeone csapatától biztos kiesést várnak a Liverpool ellenében. Thomas Partey lapjával rendelkezőknek ez biztos eladás, amíg 100 feletti zsetont ért a lap, akinek pedig erre a kártyára fáj a foga (kiesés után is), annak érdemes várnia pár napot, mert "akciósan" hozzájuthat. A Liverpool idegenbeli győzelmére 2.35-ért fogadhatunk! A Dortmundnál Jadon Sancho, míg a Valenciánál Daniel Wass lapja lehet az, amitől érdemes még a játéknap előtt megválni, az okokról itt és itt tájékozódhattok!

Jadon Sancho (Fotó: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com)

A Real Madrid és a Manchester City párharca érdekes lehet, ugyanis a spanyolok egyre jobbak, míg Guardiola csapata folyamatosan kapja a rosszabbnál rosszabb híreket. Aki bátor, annak érdemes madridi sztárcsapatra fogadni (továbbjutásuk: 2.40), Gareth Bale vagy Eder Militao kártyáival pedig nagyot nyerhet az, aki a végsőkig kivár. Hasonló a helyzet a Napoli - Barcelona párharcban is, ahol a nápolyiak a gyengébb periódus után feltámadtak, míg a Barcelonánál egyre több a botrány, sok a sérüléssel bajlódó játékos. 

Aki figyelmesen követi az elit bajnokságok eseményeit, illetve jártas a FIFA-ban, de kevésbé van előtérbe nála a sportfogadás, az ilyen módon hasznot húzhat a tudásából. Egyik óráról a másikra változnak az értékek, szorzók, érdemes résen lenni, mind a fogadási, mind a FUT eladási piacon. 

Borítókép: Max Philipp FIFA 19 FUT UCL Live kártyájának változása, pénzügyi érték szempontjából. Jól látható, hogy a februári odavágó előtt volt a csúcson a lap értéke, rögtön a 3-0-s Tottenham győzelem után a felére esett az ára.

Amerikai sportok heti nyereménysorsolások

Zsebelj be minden héten 160 ezer forintot NBA-re, NHL-re, NFL-re és MLB-re megtett fogadásaiddal.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org