Darude egyetlen számmal lett világhírű, fogadnál a finn zenész sikerére?

Ha igen, nincs más dolgod, mint az Unibetnél az Egyéb - Nem sport - Globális - Euróvízió részen pénzt feltenni a DJ-re. Két lehetőség közül választhatsz: megnyeri az Eurovíziós Dalfesztivált (15.00), vagy nem jár sikerrel (1.01). Utóbbira adják a nagyobb esélyt, tehát előzetesen úgy tűnik, hogy finnugor nyelvcsalád ide vagy oda, egy trance előadónak nincs sok esélye európai szinten. Darude az európai dalviadalon Sebastian Rejmannal közösen alkotott számával indul, a Release Me-vel (itt meghallgathatod).

De ki az a Darude?

Ville Virtanen néven látta meg a finn napvilágot, és már nagyon fiatalon elkezdett zenéket készíteni. 1999-ben robbant be a világ köztudatába, Sandstorm című számával. Persze utána is csinált albumokat, illetve lemezkiadót is alapított, de lényegében mondhatjuk, hogy egyetlen számos előadó, amiből valószínűleg nagyon jól meg is élhet. Jól jött számára később egy mémes hullám, ami újra előtérbe helyezte a Sandstormot. Ha meghallgatnád ezt a fantasztikus muzsikát, most megteheted:

Hogyan lett mém Darude?

2007 nyarán felkerült egy Call of Duty gameplay a Youtube-ra, melynek hátterében a Darude: Sandstorm szólt (itt megnézheted), a kommentelők pedig elkezdtek érdeklődni a zene címe iránt. Azóta már közel 4 ezer hozzászólás összegyűlt a videó alatt, többségében ugyanazzal a kérdéssel: mi a zene címe? 2010-ben aztán jött egy újabb videó, amin egy játéktrombitával játsszák el a számot (itt megnézheted), ez pedig redditen futott nagyot, növelve a Sandstorm hírnevét.

A teljes pokol viszont egy játékstream közben szabadult el, amikor a TheOddOne nevű felhasználó épp a League of Legends nevű játékban aprította az ellenfelet, és a háttérben szólt a finn DJ zenéje. A stream nézők elkezdték kérdezgetni, mi a szám címe, a játékos pedig nem győzött válaszolni: "Kib*szott Darude Sandstorm" (itt megnézheted). Ezt követően minden videós platformon ha felmerült a kérdés, hogy milyen zene szól a videó hátterében, a válasz Darude - Sandstorm volt. Nyilván akkor is, ha épp nem az ment a videó alatt, ez volt a "poénja" a mémhullámnak.

Fogadj az Eurovíziós Dalfesztiválra!

Borítókép: Fotó: railway fx / Shutterstock.com

Európai kosárlabda bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org