Úgy indult Adama Traoré karrierje, hogy egy kisebb focisuliból bekerült a Barcelona akadémiára 8 évesen, és eljutott egészen a felnőtt csapatig, ahol be is mutatkozott 18 esztendősen. Ezt követően Angliába igazolt, és teljesen ráment a klisére, ami szerint a brit focihoz kell erő, izom. Vékony srácból teljesen kipattintott futballista lett!

Aston Villa, Middlesbrough és Wolverhampton volt az útja Angliában, ahol nyilván nem elég szimplán az erő, emellett azért technikai tudás is kell, az meg maradt valamennyi a Barcelonás időkből. Ebből a furcsa egyvelegből aztán összejött neki egy jobb szezon, és rögtön sorba állt érte a bulvársajtó, egy nagy álom lett volna a celebvilágnak, ha egy ilyen instakompatibilis test a világ legjobb klubjaiban játszik. Aztán persze nem igazolt sehova, hiába imádja a sportsajtó a sorban állásos kamu híreket, nem vitte el sem a Barcelona, sem a Liverpool, sem Bayern, pedig nagyon akart menni Traoré, amiből végül csak egy magasabb fizetésért való harc maradt a Wolverhamptonnal.

Hiába sok izom, nagyon gyorsan tud futni Traoré, és ezt használta ki a Wolves korábbi edzője, Nuno Espirito Santo. A széleken nyargalászó spanyol játékos aztán a sebességéből fakadóan sérüléseket szenvedett, például gyorsan elfutott a védő mellett, aki visszarántott, ezt pedig Traoré válla bánta. A sérülések, illetve a Wolves taktikai átalakulása, portugálosodása oda vezetett, hogy a formája visszaesett és kiszorult a kezdőből. Ha pedig lehetőséget kap, nem igazán tud úgy teljesíteni, mint akik kiszorították a csapatból. Szóval rövid időn belül zuhant nagyot, egyik pillanatban még sorban álltak érte a bulvárban, mostanra pedig a magasabb fizetést sem tudja kiharcolni magának, mert nincs mire.

Marad az átigazolás lehetősége, amihez most már a klubnak is van kedve, valószínűleg már bánják, hogy nem adták el korábban, a magasabb összeggel kecsegtető, jól sikerült szezon közben vagy épp végén. Bulvárhírek és oddsok alapján is úgy tűnik, hogy fej-fej mellett van a maradás lehetősége, és a Tottenhambe való igazolás. Meg lehet pénzt tenni még a mindenki kapcsán felhozható, végtelen pénzmaggal és végtelen balszerencsével megáldott Newcastle, meg persze a korábbi hírekből fennmaradó nagyok, mint a Barcelona vagy épp a Liverpool. Szerintem maradni fog, és egy-két múlva meg eladják vagy ingyen igazol a Championshipbe.

Adama Traoré klubja 2022. január végén?

Tottenham - 1.85 Wolves - 1.85 Newcastle - 10.00

Az írásban közölt szorzók az Unibettől származnak a teljes kínálatot ott találod a Labdarúgás - Átigazolások menüpont alatt, az oddsok ekkor voltak érvényben: 2022. január 10. - 15:25

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org