Stephen Hawking, Agatha Christie vagy épp Charlie Chaplin is a kínálatban.

Folyamatosan cseréli le, és ezzel egyetemben modernizálja a különböző angol bankjegyeket a Bank of England. A megújítással több céljuk is van, egyrészt nehezebben hamisítható pénzeket akarnak, másrészt jobb állóképességet szeretnének elérni, például hogy egy mosás után se sérüljenek a bankjegyek. 2020-ban kerül forgalomba az új 20 fontos, ami után az 50 fontos kerül majd sorra. Az Unibetnél fogadhatunk rá, hogy kinek az arcképe jelenik meg az új 50 fontos bankjegyen, nézzük is az opciókat!

Alan Turing - 9.00

A kínálat élén egy zseniális brit matematikus található, aki a modern számítógép-tudomány egyik atyja. Számos olyan dolog van az életútjában, ami hatással volt a világ fejlődésére, de még a második világháborúnak is aktív résztvevőjének tekinthető, hiszen feltörte a németek által használt Enigma-kódot. Homoszexualitása akkoriban bűnnek számított, ezért vád alá helyezték, és hormonkezelésre ítélték. Később az angol kormány bocsánatot kért, de a fogadásnál azért érdemes ezen is elgondolkodni. Ez lenne a sajnálat végső kifejezése, hogy Alan Turing rákerül az 50 fontosra?

Mary Seacole - 9.00

Merész választás lenne! A történelemkönyvek is alig említik meg Mary Seacole nevét, aki a krími háború brit katonáit ápolta. Születése alapján nem feltétlenül favorit a pénzre kerülésre, hiszen skót apától és jamaikai anyától született 1805-ben, a jamaikai Kingstonban. Panamában élt, amikor értesült a krimi háborúról, és a rengeteg brit katonáról, akik elkapták a kolerát. Ennek a területnek volt a szakértője, emellett kisebb műtétek, például golyó eltávolítás terén is otthonosan mozgott. A háború hírére Angliába utazott, de a brit kormány nem kért a segítségéből, ezért egyedül utazott Oroszországba, ahol a hadsereg továbbra is elutasította. Üzletet nyitott, az étel és ital árusításból befolyó összegből pedig kórházat épített a frontvonal közelébe, de sokszor a csatatérre is kiment ápolni a sebesülteket.

Mary Seacole szobra Londonban. Fotó: Pajor Pawel / Shutterstock.com

Noor Inayat Khan - 9.00

Újabb hölgy a kínálatban, aki ráadásul nem is brit. Oroszországban született, indiai apa és amerikai anya gyermeke. A család Franciaországba, majd Angliába költözött a német veszély elől menekülve, ami Noor Inayat Khanra is nagy hatással volt, a britek oldalán akart harcolni a németek ellen. A légierő női osztagában kezdett, aztán kémnő lett belőle. Anglia és a helyi ellenállók között tartotta a kapcsolatot Észak-Franciaországban, de végül lebukott és egy német táborba került. Ellenállt az SS tisztek folytonos kihallgatásának, többször is sikeresen megszökött a fogságból, de mindig elkapták. Utolsó hónapját lekötözve töltötte, végül lelőtték. Utolsó szava a szabadság volt.

Margaret Thatcher - 11.00

Brit konzervatív politikus, 1979 és 1990 között az Egyesült Királyság miniszterelnöke volt. Vegyésznek tanult, de gyorsan a politika felé fordult. A gazdasági recesszió elleni küzdelme nem aratott osztatlan sikert Európában, de az érzés kölcsönös volt, hiszen Margaret Thatcher EU-ellenes nézeteket vallott. "A politikában, ha azt akarod, hogy valamiről beszéljenek, szólj egy férfinak, ha azt, hogy valamit elvégezzenek, egy nőnek" - mondta a Vaslady, aki becenevét büszkén viselte. Kritikusai sosem zavarták, úgy tartotta, hogy ha képes lenne a Temzén járni, akkor azt mondanák, nem tud úszni, ezért jár a vízen. Nem a kínálat favoritja, de 11.00-es szorzójával az élmezőny tagja.

További lehetőségek

A kínálat hosszú, a listában szerepel matematikus és írónő, Ada Lovelace személyében (15.00), de tehetünk fel pénzt a brit egészségügyi szolgálat megszervezőjére, Aneurin Bevanre is (21.00).  Vannak populárisabb lehetőségek is, például Stephen Hawking, vagy épp Agatha Christie. A közgazdászok, tudósok és politikusok között feltűnik egy focista is. Az angol nemzeti csapat egykori kapitánya, a 108-szoros válogatott Bobby Moore 51-szeres pénzt hozna, ha az új bankjegyre felkerülne. Az Unibetnél az Egyéb - Nem sport kategórián belül, az Egyesült Királyság menüpont alatt találhatod a teljes kínálatot!

Fogadj egyedi dolgokra az Unibetnél!

Unibet Bingó: Nyerj extra készpénzt a minijátékokkal

Játssz bármilyen minijátékot péntektől hétfőig és ha tiéd a legjobb 20 súlyozott pörgetés, akkor 100 ezer Ft fődíjat vághatsz zsebre.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org