Fölényes győzelem után érkezik a Leverkusen Budapestre

Foci ferencvárosi tc Európa Liga Bayer 04 Leverkusen

Az előző évekhez hasonlóan decemberben véget ér a magyar csapatok nemzetközi kupa szezonja. Pár évvel ezelőtt még annak is rendkívül örültünk, ha egy magyar csapat megélte az őszt, most azonban könnyen lehet, hogy keserű szájízzel búcsúzik a Fradi egy kifejezetten nehéz csoportból. Erről és az utolsó találkozóról is beszélgettünk egy podcast keretében.

Ez a realitás a magyar bajnok csapattól?

Az elmúlt évek után titkon bíztunk egy harmadik hely elcsípésében, amely ebben az évben már tavaszi folytatást is jelentett volna. Ezzel szemben az utolsó fordulóban úgy lép pályára a Ferencváros (4.25), hogy szeretné elkerülni a pont nélküli kiesést. Ehhez minden feltétel adott a hatodik körben, miután hazai pályán történik az esemény és az ellenfélnek teljesen tét nélküli lesz ez a találkozó, miután biztosan a csoportja élén végez a Leverkusen. Nagy kérdés viszont, hogy ennek tudatában van-e érték a Ferencváros pontszerzésében (2.02), esetleg máshol keresgéljük a value tippet.

Hiba lenne azt mondani, hogy mostanában a Fradi jól játszik. A hétvégén hazai pályán csak 1-1-re futotta a Felcsúttal szemben, illetve az előző EL körben is igencsak motiválatlanul mozogtak a Real Betis ellen. A másik oldalra viszont felírhatjuk, hogy hazai pályán mindkét eddig nemzetközi meccsén közel állt a pontszerzéshez a zöld-fehér alakulat - bár végül vesztettek mind a Real Betis (1-3), mind a Celtic ellen (2-3). Leírhatnánk azt is, hogy a Fradi számára is ez egy tét nélküli meccs, miután biztos az utolsó helyük. Azonban ennél a helyzet egy picit összetettebb. A magyar csapatnak egyáltalán nem lehet(ne) könnyen venni az utolsó meccset. Kötelező nekik gyűjteni a koefficiens pontokat ahhoz, hogy a jövőben is egyre tovább élvezzék a selejtező során a kiemelést, ami olykor aranyat érhet. Megnézhetjük azért, hogy egy gyengébb bajnokcsapatot igencsak sokáig tud repíteni egy-egy magas pontszám, illetve a tavaszi folytatás sem lenne olyan nehéz, ha esetleg elkerülné bármelyik csoportkör sorsolásakor az utolsó kalapot a magyar bajnok.

1-7 után érkezik a német vendég

A hétvégén igencsak kitömte a Greuther Fürthöt a Leverkusen és ezzel meg volt a magabiztos hangolás a magyar bajnok ellen. Vagy mégsem? Seoane ezt a meccset már elengedheti: nem hiszem, hogy sok játékos szerepelne csütörtökön a szombati kezdőből. Ez most egy olyan meccs, ami a németek számára csak egy le tudni való feladat - sérülés nélkül. Senki nem fog nekik szemrehányást tenni, ha itt adott esetben vesztenek, vagy nem olyan eredményt érnek el, ami az eddig öt fordulóból következne. A tavaszi folytatás idején már senki sem fog erre a meccsre emlékezni a magyar szurkolókon kívül és ezzel kalkulálnunk kell a fogadási opció kiválasztásakor. A Leverkusenre még vár idén három Bundesliga mérkőzés, ráadásul egy héten belül, így most borítékolható a B-csapat!

Moussa Diaby (Fotó: Marco Canoniero / Shutterstock.com)

Azt eddig is észrevettük, hogy a Fradi védelme nem igazán acélos, viszont a németek is sebezhetőnek tűntek az első meccsükön. Két jó opció volt elsősorban a fejemre erre a meccsre: a hazai pontszerzés (2.02), illetve a hazai gólok 1,5 felett (2.75). Igazából azt a kérdést kell feltennünk magunknak jelen esetben, hogy a hazai csapatnak kell-e majd kettő találat a pontszerzéshez. A véleményem szerint igen, és mivel a szorzó sokkal jobb az utóbbi esetben, így a voksomat én is erre teszem le ezúttal.

  • Ferencváros - Bayer Leverkusen Tipp

    FTC góljai száma 1,5 over
    2.75 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.orgHozzászólások 1

mityuka
mityuka
2021 dec 8. 12:37

Nagyon pozitívan szeretnék hozzászólni az FTC oldaláról,de bennem egyenlőre csak a negatív élmények kerülnek előtérbe.Ennek ellenére mégis hajrá FRADI. A remény hal mag utoljára.

Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

  • Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Európa Liga 2021/22

Pozzato hozzászólt
2022 máj 21. 21:01
Idézetet írta: Sound Dátum május 21, 2022, 20:39:56nos ez nekem teljesen új info.
kérdés:
mi lett volna, ha 2:1-re győz a Pisa?
idegenbeli gól alapján Benevento megy tovább? Vagy érvényes a nemzetközi gyakorlat, és akkor is a pisaiaké a győzelem..?

Én is csak azért tudom, mert ugyanígy megszívtam vele. Emlékeim szerint akkor két döntetlen volt a pár
Sound hozzászólt
2022 máj 21. 20:39
nos ez nekem teljesen új info.
kérdés:
mi lett volna, ha 2:1-re győz a Pisa?
idegenbeli gól alapján Benevento megy tovább? Vagy érvényes a nemzetközi gyakorlat, és akkor is a pisaiaké a győzelem..?
Pozzato hozzászólt
2022 máj 21. 20:30
Idézetet írta: Sound Dátum május 21, 2022, 20:13:12Abban nem voltam biztos, hogy nem törölték-e el...
A 4 toppliga 4 fix induló mellé Ekf-el idén volt először.
Elvileg EKF győztes is EL főtáblás?

Szóval így pl egy bajnoki végjáték pl olaszban több kérdést is felvet.

Mai fura szembesülèsem pl.:
olasz B rájátszás első meccs;
Benevento-Pisa1:0
visszav

Még több Foci

2022 máj 22. 11:36
Mourinho rekordra pályázik