A száguldó cirkusz kapcsán nem csak futamokra fogadhatunk, hanem long term lehetőségekre is, tehát a hosszútávon eldöntésre kerülő eredményekre is. Ilyen a konstruktőri cím, melyre ezúttal is a Red Bull tűnik a legesélyesebbnek, nyomában a Mercedessel és Ferrarival.

Tovább uralkodhat a Red Bull

Amennyiben a Forma-1-es csapatok versenyét nézzük, az elmúlt évtizedekben azt láthatjuk, hogy a konstruktőrök világbajnoki címeinél hosszú, egybefüggő időszakok vannak. Még a 2000-es évek elején a Ferraris uralmat követően, jöttek a Red Bull évei, amit aztán a Mercedes győzelmei váltottak fel. Ezek ilyen konstans, nem megtörhető időszakok voltak.

Például 2014-től kezdődően egészen 2021-ig, minden egyes idényben a Mercedes volt a világbajnok. A tündöklés végét egész jól jelezte, hogy 2021-ben aztán az idén is favoritnak számító Max Verstappen bajnok lett, tehát a Red Bull pilótája húzta be az egyénit. Ritkán fordul elő egyébként, hogy az egyéni és csapat cím nem egy istállónál landol az év végén.

Erre következett a 2021-es esztendő, és a Red Bull feltámadása. Ami akkor még nem volt elegendő konstruktőri szinten a sikerhez, de aztán 2022-ben jöhetett a tarolás. A szakértők és a Forma-1 dinamikája mellett, a szorzók is ezt mutatják.

A bet365-nél a csapat vb-címeknél 1.90-ért szerepel a Red Bull, majd következik a Mercedes 2.37-es szorzóval. A legnagyobb meglepetést a Williams sikere jelentené, amire 2000-es oddsot kínálnak!

Max Verstappen Red Bull 001
Max Verstappen sokat tehet a Red Bull csapatsikeréért. Fotó: Ev. Safronov/Shutterstock.com

Lenyomhatja a Mercedes a bakizó Ferrarit?

Vannak olyan fogadási lehetőségek is, melyek párbajról szólnak. A párosításokban szereplő csapatok közül, melyik szerepel jobban majd az idény végi elszámolásnál. Ilyen összevetésben szerepel egymással szemben a Mercedes és Ferrari, ami egy igazán érdekes párharc lehet.

Amennyiben a Red Bullt kimondjuk bajnoknak, akkor a második helyért folyhat a küzdelem köztük.

Az előző idényben talán sokak meglepetésére, a Ferrari annyira feljött, hogy a végén megelőzte pontszámban a Mercedest. Egy ideig harcban volt a Red Bullal is, de az idény hosszú, és azért eldőlt egy ponton, hogy az energiaitalosok más szinten vannak. Ezért is várhatjuk talán, hogy ebben az esztendőben megismétlődik a forgatókönyv.

Az viszont már érdekes, hogy a két istálló harcából szorzók alapján a bukik inkább a Mercedesre voksolnak. A fogadási kínálatban 1.53-ért szerepel, hogy a németek több pontot gyűjtenek, mint az olaszok. Pedig ugye tavaly jobban ment a Ferrari, szóval ez egy érdekes kérdése lehet, az előttünk álló idénynek.

Az írásban közölt szorzók a bet365-től származnak és 2023. január 12-én voltak érvényben 17:40-kor.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Fotó: Ljupco Smokovski/Shutterstock, Adam Vilimek/Shutterstock