A száguldó cirkusz kapcsán nem csak futamokra fogadhatunk, hanem long term lehetőségekre is, tehát a hosszútávon eldöntésre kerülő eredményekre is. Ilyen a konstruktőri cím, melyre ezúttal is a Red Bull tűnik a legesélyesebbnek, nyomában a Mercedessel és Ferrarival.

Tovább uralkodhat a Red Bull

Amennyiben a Forma-1-es csapatok versenyét nézzük, az elmúlt évtizedekben azt láthatjuk, hogy a konstruktőrök világbajnoki címeinél hosszú, egybefüggő időszakok vannak. Még a 2000-es évek elején a Ferraris uralmat követően, jöttek a Red Bull évei, amit aztán a Mercedes győzelmei váltottak fel. Ezek ilyen konstans, nem megtörhető időszakok voltak.

Például 2014-től kezdődően egészen 2021-ig, minden egyes idényben a Mercedes volt a világbajnok. A tündöklés végét egész jól jelezte, hogy 2021-ben aztán az idén is favoritnak számító Max Verstappen bajnok lett, tehát a Red Bull pilótája húzta be az egyénit. Ritkán fordul elő egyébként, hogy az egyéni és csapat cím nem egy istállónál landol az év végén.

Erre következett a 2021-es esztendő, és a Red Bull feltámadása. Ami akkor még nem volt elegendő konstruktőri szinten a sikerhez, de aztán 2022-ben jöhetett a tarolás. A szakértők és a Forma-1 dinamikája mellett, a szorzók is ezt mutatják.

A bet365-nél a csapat vb-címeknél 1.90-ért szerepel a Red Bull, majd következik a Mercedes 2.37-es szorzóval. A legnagyobb meglepetést a Williams sikere jelentené, amire 2000-es oddsot kínálnak!

Max Verstappen Red Bull 001
Max Verstappen sokat tehet a Red Bull csapatsikeréért. Fotó: Ev. Safronov/Shutterstock.com

Lenyomhatja a Mercedes a bakizó Ferrarit?

Vannak olyan fogadási lehetőségek is, melyek párbajról szólnak. A párosításokban szereplő csapatok közül, melyik szerepel jobban majd az idény végi elszámolásnál. Ilyen összevetésben szerepel egymással szemben a Mercedes és Ferrari, ami egy igazán érdekes párharc lehet.

Amennyiben a Red Bullt kimondjuk bajnoknak, akkor a második helyért folyhat a küzdelem köztük.

Az előző idényben talán sokak meglepetésére, a Ferrari annyira feljött, hogy a végén megelőzte pontszámban a Mercedest. Egy ideig harcban volt a Red Bullal is, de az idény hosszú, és azért eldőlt egy ponton, hogy az energiaitalosok más szinten vannak. Ezért is várhatjuk talán, hogy ebben az esztendőben megismétlődik a forgatókönyv.

Az viszont már érdekes, hogy a két istálló harcából szorzók alapján a bukik inkább a Mercedesre voksolnak. A fogadási kínálatban 1.53-ért szerepel, hogy a németek több pontot gyűjtenek, mint az olaszok. Pedig ugye tavaly jobban ment a Ferrari, szóval ez egy érdekes kérdése lehet, az előttünk álló idénynek.

Az írásban közölt szorzók a bet365-től származnak és 2023. január 12-én voltak érvényben 17:40-kor.

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Ljupco Smokovski/Shutterstock, Adam Vilimek/Shutterstock