Forma1 Lewis Hamilton Mercedes

Forma-1: Spóroltak a festék súlyával a Mercedesnél

Kevesebb festék lesz a német istálló autóin, amiért állítólag 3 tizeddel gyorsabbak lesznek. Mindeközben Toto Wolff szavai alapján nincs minden rendben a csapatnál, várat magára még Lewis Hamilton szerződése is!

Nincsenek még kézzel fogható eredmények, ezért aztán csak a sajtóhírek maradnak így a szezon előtt. Ha minden igaz, akkor gyorsabb lesz a Ferrari, mert sokat fejlődött a motor, 30 lóerővel lett erősebb. Fejlesztések terén irányt tévesztett a McLaren, szóval mindenhol zajlik az élet. Eközben a Mercedes bemutatta az alábbi videón is látható W14-et, amelyen a fekete szín dominál. A száguldó cirkuszban minden apróság számít, minden kis mozzanatra figyelnek, így a festék súlyára is!

Korábban is volt fekete már a Mercedes, például 2020-ban és 2021-ben is. Toto Wolff azzal magyarázta a színre vonatkozó döntést, hogy a kocsi súlyát kellett figyelniük. A tavalyi szabályváltoztatások miatt szinte minden csapat megküzdött az előírt súly elérésével. Folytatták a tavaly elkezdett trendet a németek, miszerint kevesebb festéket használnak a kocsin, hogy ezzel teljesítményt nyerjenek a pályán. Egy olasz lap szerint 3 tizedet nyernek ezzel, ami azért kicsi túlzásnak tűnik.

Toto Wolff szerint nincs minden rendben

Zajlanak az autóbemutatók a Forma-1-ben, jön az idei téli tesztidőszak is, melyet február 23-25. között tartanak majd a szahíri pályán, mindössze egy héttel a szezonnyitó futam előtt. A hivatalos teszt mellett a csapatoknak kettő 100 km-es filmforgatási nap, illetve szintén kettő 15 km-es demonstrációs nap áll rendelkezésére. Egy ilyen forgatás akad meg a Mercedesnél egy műszaki hiba miatt. A beszámolók alapján csak egy kisebb gyújtási gond volt, de mindenképp rossz előjel az ilyesmi.

A bemutatón arról kérdezték Toto Wolffot, hogy versenyképes lesz-e a Mercedes, amire a következőt válaszolta. "Idővel versenyképesek lehetünk. Amikor egyeztettünk a sajtóközleményről, negyedóráig gondolkodtam az idővel kifejezésen. Egyrészt nyilván azt akarom mondani, hogy igen, ott leszünk az élen, másrészt viszont realistának kell maradnom. Ezért aztán a kettő között van az igazság, tehát versenyben leszünk, csak nem tudjuk mikor” - mondta az istálló főnöke.

Lewis Hamilton szerződése idén lejár

Nem csak az új autó volt téma a Mercedes bemutatón, hanem Lewis Hamilton idén lejáró szerződése. Tavaly kapott egy új csapattársat, George Russell személyében, idén pedig egy új tesztpilóta, Mick Schumacher csatlakozott a Mercedeshez. Zajlanak tehát személyi téren is folyamatok, valószínűleg győzködik Hamiltont a hosszabbításról. A sajtó szerint rekordösszegű fizetése lehet, két évig szólna a kontraktus, 90 millió eurót kapna plusz 20 millió eurót esetleges világbajnoki címekért.

Toto Wolff nem aggódik, szerinte csak a média fújja fel a dolgot. "Beszélgettünk már a szerződéséről, de nem fogok kijelölni határidőket, pontos dátumokat, mert jelenleg ez nem fontos. Sem nekünk, sem neki. Van még egy teljes évünk, hogy megtaláljuk a megfelelő időpontot. Nem ez az elsődleges jelenleg, de nem kérdés, hogy folytatjuk ezt a közös kalandot" - mondta a csapatfőnök.

Borítókép: Fotó: cristiano barni/Shutterstock


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?