Vasárnap a 3. mérkőzéseket rendezik a Világliga 2. hétvégéjének franciaországi állomásán, ahol a házigazda franciák csapnak össze a hozzájuk hasonlóan mindkét összecsapásukat megnyerő amerikaiakkal. Nálam a találkozó esélyese a házigazda, megpróbálom néhány sorban megindokolni, hogy miért. A francia válogatott nem tartozik a legkiegyensúlyozottabb csapatok közé, nem tudnak zsinórban 3 szettet lejátszani ugyanolyan magas fokon, ezért nem képesek komolyabb eredmények elérésére, pedig időnként nagyszerű dolgokra képesek. Sikerült már azért ebben előrelépniük, ez szoros összefüggésben van azzal, hogy egyre inkább összeérik a csapat, mára már megfelelő egyveleget alkotnak a fiatal klasszisok, és a rutinos, sok nagy csatát megélt rutinos rókák. 1-1 szettet vesztettek Korea és Olaszország B csapata ellen is, de a többi szettet abszolút uralták. Idei egyetlen vereségüket még 1. fordulóban szenvedték el a hazai pályán játszó, legjobb összeállításában szereplő olaszok ellen. Ez a legjobbakkal is megesik, de ott is helytálltak. Az amcsikkal is találkoztak az olaszországi tornán és egy magabiztos 3-1-es győzelemmel jelezték, hogy itt bizony ők is komolyan gondolják a csoport 1. helyének megszerzését. Ezen a téren nagy lépést tehetnek a mostani Lyonban rendezett tornán, ha most is megverik az amcsikat, akkor 2.-nál rosszabbak már nem nagyon lehetnek, bár könnyen lehet, hogy csak az 1. tud majd bejutni a bulgáriai 6-os döntőbe. Ez a cél az olaszoknál vagy az amerikaiaknál könnyen lehet, hogy csak másodlagos, mert jól láthatóan ők ezt a szereplést csak egy felkészülési állomásnak fogják fel az olimpiára. A franciáknak viszont ez a nyár legfontosabb versenye mivel az olimpiára nem tudták magukat kvalifikálni. Így maradt a Világliga nagy döntője, amire szerintem reális esélyük is lehet, ha az olaszok továbbra is ilyen brutális mértékben rotálják a csapatukat.

 

Az amerikaiakat nem tartom képesnek arra, hogy megcsípjék az 1. helyet. Sőt a játékuk sem tetszik, egyáltalán nem meggyőzőek. Lassúak, nincs igazi ritmusa a játékuknak és semmilyen motivációt nem látni rajtuk. Az olasz B-t ugyan 3-0-ra verték, de bármelyik szettet elvihették volna az olaszok is, főleg az első kettőt, ott ők domináltak szinte végig. Aztán Korea ellen sem győztek meg az amcsik, itt is sikerült a végjátékokat behúzniuk egy jóval rutintalanabb ellenfél ellen. Az 1. fordulóban pedig csak nagy csatában verték az ázsiaiakat, a franciáktól viszonylag simán, az olaszoktól pedig nagyon simán kaptak ki. Náluk is megfigyelhető egy kisebbfajta rotáció, hiszen Lyonba nem hozták el az egyik nagy öreget Priddyt, valamint egy másik klasszis Lee sincs itt. Azonban újra a csapatban van Rooney, aki pótolja Lee-t, sőt talán jobban is jártak vele. Viszont Priddy azért hiányzik nekik ezen a hétvégén. A franciáknál éppen fordított a helyzet, ott egy klasszissal erősödött a keret, ugyanis visszatérhetett Hardy-Dessources. A nagyszerű atletikus képességekkel megáldott, ponterős játékossal csak tovább erősödött a válogatottjuk. Bár ahol olyan játékosok vannak a keretben, mint a világ egyik legjobb liberója Exiga, a már 21 évesen világklasszisnak számító Ngapeth (mindketten a világválogatottnak is beillő Cuneo kulcsemberei), Samica, Rouzier vagy Pujol, ott azért nem kell aggódni, ha 1-1 emberük kiesik egy időre.

 

Szerintem jóval meggyőzőbb volt eddig a francia válogatott, ráadásul most ott lesz a közönségük is, aki átsegíti majd őket a nehezebb pillanatokon, bár úgy gondolom ezt a motiválatlan, talán már túlságosan is öreg (a kulcsemberek átlagéletkora jóval 30 felett van) amerikai válogatottat semleges pályán is verniük kell. Ezt már az 1. fordulóban is megtették, most hazai pályán is hasonló arányú gall sikert tippelek.

 

 

Tipp: Franciaország

Odds: 1,60

Iroda: Bet365

0:0 - pénzvisszafizetés

Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org