A Frankfurt könnyed győzelmet aratott a Schalke ellen, míg a Freiburg egy komoly vereségbe szaladt bele. Képesek innen Streich fiai négy nap leforgása alatt felállni és nyerni a jó formában lévő Glasner legénység ellen?

A Freiburg bennmaradt az öltözőben

Sallai Roland sérülés miatt nem léphetett pályára a Wolfsburg otthonában a hétvégi bajnokin, de lehet jobban is járt. A Freiburg ugyanis hamar gólt kapott, utána pedig teljesen megzavarodott a csapat és pillanatok alatt a félidőre háromgólos hátrányba kerültek. Mindezt úgy, hogy nem játszottak alárendelt szerepet, szimplán jobb volt a Wolfsburg helyzetkihasználása, koncentráltak az ellenfél kapuja előtt is. 

Ha lehet így fogalmazni, akkor ez már ilyen hagyomány a Freiburgnál, hiszen minden évre akad egy-két kiütéses vereségük. Mondhatnánk azt is, hogy a tizenkét éve a csapatot irányító Christian Streich "sajátossága" ez, általában szezononként két ilyen találkozójuk van, idén ez volt a második (első a Bayern elleni 5-0):

 • 2021/22: Union Berlin (1:4) és Dortmund (1:5)
 • 2020/21: Dortmund (0:4) és Hertha (0:3)
 • 2019/20: Köln (0:4) és Mönchengladbach (2:4)
 • 2018/19: Mainz (0:5) és Dortmund (0:4)
 • 2017/18: Bayern München (0:5) és Leverkusen (0:4)
 • 2016/17: Leipzig (0:4) és Werder Bremen (2:5)

Tényleg mindig akad egy kiütés, mehetnénk még vissza az időben, de felesleges, ez is eléggé érzékelteti a helyzetet. Az is igaz viszont, hogy egy-egy komolyabb zakó után általában összekapják magukat, jobbára megnyerik a rákövetkező mérkőzést. Ez a mostani helyzet azonban más, hiszen hétközi forduló következik, ráadásul az ellenfél is nagyon jó passzban van. 

Tudatosan játszik a Frankfurt

Az, ahogyan a Schalke elleni meccsen taktikázott Oliver Glasner, megint kiváló húzás volt. Az EL-győztes szakvezető újból felépített egy olyan gárdát, amire muszáj lesz figyelni. Az Európa-liga győzelmükre még lehetett legyinteni - bár nem érdemes -, de idén ott vannak a BL-nyolcaddöntőjében, amely kiváló erőfelmérő lehet a leendő olasz bajnok, a Napoli ellenében. Addig viszont még vannak kötelező győzelmek. 

Ilyen volt az is, ahogyan a gelsenkirchenieket is "átverte", hiszen hagyta, hogy a Schalke birtokolja a labdát, mondhatni irányítsa a találkozót, miközben a Frankfurt szerezte a gólokat. Tisztában volt vele Glasner, hogy nem áll olyan erőkből a jelenlegi Schalke, hogy komoly veszélyt jelentsen, viszont, ha elhiteti velük, hogy kontrollálhatják a találkozót, akkor kontrából legyőzheti őket. 

Így is történt, pontosan ezért lesz izgalmas taktikai csata a Streich - Glasner ütközet, amely nem is a csapatokról szól, hanem az edzőkről. A tavalyi egymás elleni meccseiket is az a gárda nyerte, amely átadta a területet az ellenfélnek, így a másik vígan tudott kontrázni. Egyelőre nem tudni, hogy Streich is Glasner "áldozata" lesz-e, mindenesetre nehezen engedjük el a vendég pontszerzést és a kevés gólt, ez utóbbi sajátossága a Streich - Glasner meccseknek. 

Kapcsolódó mérkőzések:

 • SC Freiburg - Eintracht Frankfurt Tipp

  3,5 gól alatt + Frankfurt vagy döntetlen
  Unibet
  2.15

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Fotó: alongzo/Shutterstock