Ez a hét a norvég-magyar pótselejtezőről szól, de ne feledkezzünk meg a futsal BL-jéről, az UEFA Futsal Cupról sem. Már csak azért sem, mert a győri ETO Futsal még versenyben van, sőt csoportkört rendez! Ugyanakkor házigazdaként sincs könnyű helyzetben az ETO, hisz igencsak erős négyesbe került!

Az ún. fő körből 12 csapat jutott tovább. Hozzájuk csatlakozik a négy kiemelt együttes, a Kairat, az Inter, a Tulpar és az Ekonomac Kragujevac. A négy kiemelt értelemszerűen külön csoportba került, hozzájuk csatlakoztak az előző rostán még átcsúszott csapatok, mint az ETO! Az ukrán Lokomotiv és a Yugra nem kerülhetett egy csoportba az épp aktuális helyzet miatt, de jobb a békesség alapon ez talán érthető. Az Elit körből a Final Fourba négy együttes jut be (nem meglepő módon), így nem túlzás azt állítani, hogy itt már valóban minden meccsnek van tétje!

A csoport

 • Inter Movistar
 • LSM Lida
 • Kremlin-Bicêtre United
 • KMN Dobovec

Ez az a négyes, ahol előre meg lehet mondani, hogy melyik csapat nyeri a kvartettet. Mert nem elég, hogy az Inter a négyes kiemelt csapata, még házigazdája is a spanyol együttes ennek a négyesnek. Az Inter Movistar együttese listavezető a spanyol élvonalban, a világ legerősebb bajnokságában. Ricardinhóék az első 8 bajnokijukat simán nyerték, aztán a 9. körben jött a hiba, az újonc Antequera elleni remi. Belefért. Hétvégén a Ribera Navarra elleni bajnokin takarékon égtek, de a meccset behúzták. Igazából ez fesztivál lesz az Inter-szurkolók számára.

A fehérorosz Liedselmasht ismerhetjük közelebbről, hisz a Main Roundban a Győr csoportjában szerepelt, és előzte meg az ETO-t. Igen ám, de az inkább volt köszönhető az ETO gyengeségének. A szlovén Dobovec gyengült, az előző körben pl. a Benfica ellen nagyon simán kapott ki 6-1-re, kb az Inter is bármikor közétesz ötöt. A francia Kremlin pedig a Yugra mögött jutott tovább az előző körben. Az orosz együttes ellen egy félidőig igen jól védekezett, csak 1-0-ra mentek Éderék, aztán elfáradt a Kremlin és végül 5-0 lett a vége. Egy dolog biztos, az Inter három meccsből hármat fog nyerni, nagyjából a 6-1-es, 7-1-es standard eredmény az, amelyből ki lehet indulni az Inter Movistar találkozóin. De tényleg örömfocit várhatunk Ricardinhóéktól, hazai közönség előtt vélhetően akkor sem állnak le, amikor már rég meg van nyerve a meccs!

futsal-010

A portugál Ricardinho (jobbra) most az Interben varázsolhat. Fotó: Tumar/Shutterstock.com

B csoport

 • Tulpar Karagandy
 • ASD Pescara
 • FP Halle-Gooik
 • KMF Zelezarec Skopje

Az olasz ASD Pescara rendezi a meccseket ebben a csoportban. Egész fasza kis csapat a pescarai, de nincs kirobbanó formában. A Serie A-ban is botladozik, elég sok gólt kap, de legalább sokat is lő. Hiába olasz csapat, lehet majd csipegetni az overekből. A macedón Zelezarec igazi örömfutsalt játszik, kicsit olyan, mint amikor a grundon az egyik csapatkapitány csak olyanokat választ a csapatába, akik elöl szeretnek játszani. A Halle-Gooik együttesét sem szabad lebecsülni, de a belga együttes és a Zelezarec maximum a harmadik helyben reménykedhet. Itt minden bizonnyal a hazai csapat, a rendező Pescara, és a kiemelt együttes, a kazah Tuplar között dőlt majd el a továbbjutás. Én a Pescara felé hajlok, aztán majd meglátjuk.

C csoport

 • Kairat Almaty
 • Ugra-Yugorsk
 • ETO Futsal Győr
 • Era-Pack Chrudim

A jó hír, hogy a győri Magvassy Mihály sportcsarnokban rendezik a C csoport találkozóit. Szintén jó hír, hogy a Sport TV élőben közvetít minden találkozóról. Ami rossz hír, hogy az ETO továbbjutási esélyei konvergálnak a nullához. Az előző körben sikerült kikapni a Liedselmashtól rögtön a nyitómeccsen, aztán óriási küzdelemben sikerült csak fölülmúlni a horvát Zagrebet (5-4). Az ETO nem volt meggyőző, a védekezés igencsak döcögött. Négy gólt kapni a Lidától és a Zagrebtől, az nagyon nem nézett ki jól. Többen mélyen tudásuk alatt játszottak, egyénileg és csapat szinten sem volt jó az ETO! Ne szépítsük, nem nézett ki jól a győri együttes a Main Roundban, és ha ott döcögött a gépezett, akkor mi lesz Ugra ellen, meg a címvédő Kairat ellen? A kazah Kairat 11 brazillal érkezik Győrbe. Az orosz Ugra csapatában 'csak' hat brazil születésű játékost találunk, Éder Lima és Robinho ezer éve orosz állampolgár és orosz válogatott. De a Ugra esetében az orosz játékosok is egytől-egyig minőséget képviselnek, nem csak azért vannak ott, hogy ne érje szó a ház elejét.. A Yugorsk egyébként a Main Roundban is pályára lépett, és igazi erődemonstrációt tartott. Eder Limáék 28 gólt szereztek a három meccs alatt.

futsal 2

Felvételünk illusztráció. (Fotó: Szirtesi Lászlo)

Nem szabad kihagyni a Kairat meccseit

A Kairatról említettük, hogy címvédője a sorozatnak, ami nem meglepő, ilyen minőségű kerettel. Elképesztően jó csapat, erejüket pedig jelzi, hogy nagyon gyakran alkalmazzák az 5 a 4 elleni játékot akkor is, amikor más csapatnak eszébe sem jutna a kapust lehozni. Ugye jéghokinál, vagy egyre több alkalommal kézilabdában is akkor húzzák meg az edzők a kapuslehozatalt, amikor már úszni látszik a meccs. Itt a futsalban is csak akkor szokott kapus helyett mezőnyjátékos jönni, amikor hátrány van. Nos, a Kairat simán megcsinálja 0-0-nál is, de akár 1-2 gólos vezetésnél is, hogy lehozza a kapust! Ez nem kis magabiztosságról árulkodik. Egyébként ennek az 5 a 4 elleni játéknak nem csak az lehet a célja, hogy gólt lőjön egy csapat. Mivel egy ember mindig üres, ha olyan magas szinten gurigáznak a srácok, mint a Kairat, akkor az ellenfél képtelen labdához jutni. A labda itt is gömbölyű, de a Győrnek esélye sem lesz a Kairat ellen, de a Ugra ellen sem, amely csapat legalább annyira gólra törően játszik. Az egyetlen fogható ellenfél a Chrudim lenne, de ez is egy nagyon masszív együttes. Kb. hasonlóan stabilak, mint az előző körben a Lida, csak jobb játékosokkal. Resetárék arra fognak ügyelni, hogy gólt ne kapjanak, aztán ha a Győr labdát veszít, akkor megkontrázzák, és rendezetlen védelem ellen gólokat lőjenek.

D csoport

 • Ekonomac-Kragujevac
 • Benfica
 • Lok. Kharkiv
 • Slov-Matic

Igaz, hogy az előző csoportot tartják halálcsoportnak, de itt sem lehet előre megmondani semmit. A Benfica a legvirtuózabb csapat, de az Ekonomac Kragujevac rendezőként és kiemelt csapatként simán továbbléphet, és én az ukrán Lokomotivot sem írnám le teljesen. Sőt azt kell mondjam, még a Slov-Matic is megcsíphet egy meccset, bár erre azért nagy pénzt nem tennék. Rögtön az első játéknapon összecsap a Benfica és az Ekonomac Kragujevac, könnyen lehet, hogy amelyik csapat itt nyerni tud, az nyeri a négyest.

*Tippek később várhatóak, a fogadóirodák most sem törik össze magukat,hogy kitegyék a kínálatba a meccseket

Borítókép: A portugál Ricardinho (jobbra) Belgiumban is elkápráztat minket. Fotó: Tumar/Shutterstock.com

Európai kosárlabda bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • UEFA Futsal Cup Tipp

  Kairat-Yugra (6.5 gól felett)
  2.00 Bet365