Négy mérkőzés van hátra a 2016-os Futsal Eb csoportmeccseit tekintve. Szombaton összecsap a házigazda szerb válogatott a portugálokkal, valamint a spanyolok az ukránokkal. Vasárnap pedig Horvátország-Oroszország és Csehország-Olaszország mérkőzéseket rendeznek.

Ukrajna - Spanyolország

A 'B' jelű hármasból Magyarország válogatottja már nem juthat tovább. Ez már szomorú tény. Egyúttal azt is jelenti, hogy a spanyol és ukrán válogatott már továbblépett, a mai meccsnek csak a csoportelsőség a tétje. Ennek a találkozónak a győztese a B csoport másodikjával játszik, azaz Portugáliával vagy Szerbiával.

Mivel a spanyol-ukrán meccset rendezik korábban, így nem nagyon lehet taktikázni. Elvileg Portugália jobb, mint Szerbia, de ismerjük a luzitánokat... Szóval ennek a spanyol-ukrán meccsnek olyan kegyetlen nagy tétje nincs. Jó lenne nyerni, vélhetően győzelemre is fognak játszani a srácok mindkét oldalon, de én azt hiszem, inkább óvatos, mint nyílt játékot láthatunk majd. Más-más stílusban játszik a két együttes, de ellenünk bizonyították, hogy mindkettő eredményes tud lenni. A spanyol együttes a találkozó esélyese, ami nem meglepő, a világ legerősebb bajnokságában edződnek ezek a srácok. Ugyanakkor azt tudni kell, hogy ez a hispán együttes elég tartalékos, sokan hagyták abba a játékot, és sokan sérültek. Ezzel szemben az ukránok a legjobbjaikkal vannak itt, ráadásul a 14 fős keretből 9-en a Lokomotívban játszanak, szóval ezek a srácok becsukott szemmel is tudják, mikor milyen szituációban hová mozdul a társ, a figurák pedig működnek, ezt láthattuk a magyarok elleni mérkőzésen is. Rögzített szituációkból mindig veszélyt tudnak teremteni, és valódi csapat az ukrán, itt a csapat az első! Az ukrán mester is ezt az elvet vallja, aki nem igazi csapatjátékos, az otthon maradt. Sorokinék ellen nálunk egyedül Dróth Zoli tudott veszélyesen játszani, két gólt lőtt, Trencsényi gólja előtt is ő zúdított kapura egy lövést. Hosszú kapufája előtt is ő készített elő, szóval kulcsfigura volt. A spanyoloknál most nincs ilyen minőségi tankszerű center, aki labdaügyes is.

futsal-013

Illusztráció. Fotó: photofriday/Shutterstock.com

Mi sem vallottunk szégyent a spanyolok ellen, de azt tudjuk/láttuk, hogy ez az ukrán csapat jobb, mint a magyar. Én azt hiszem, hogy a bukik az oddsok megállapításánál nagyban figyelembe vették a két együttes múltját. De azt látni kell, hogy ez a spanyol csapat fogható. Fura, hogy ellenünk pl. az a záró rúgott két gólt, akiről a torna előtt azt írták, hogy rossz formában érkezik az Eb-re. Tény, volt egy-két rossz meccse a bajnokságban klubcsapatával, de Miguelin ettől még világklasszis. Más kérdés, hogy Tóthnak nem kellett volna gólt kapni a rövidbe, és a másik gólja előtt is hiányzott a blokk. Hátul megzavarható a spanyol együttes, és Paco Sedano sem volt a toppon. Az lehet, hogy nem a legszínesebb csapat a tornán az ukrán, de stabil, és ez sokat számíthat.

A bet365-ön az ukrán siker 12.00-es szorzóval fizet, az iksz 7.00-es oddsal bír. Simán játszható mindkettő, de aki nem akar nagyobb rizikót vállalni az optimálisnál, annak ott a köztes megoldás, az Ukrajna +2.5 gól hendi. Ez a tipp 1.83-as szorzóval játszható, simán jó lesz. Eleve kevés gólos találkozó lesz véleményem szerint, egyik csapat sem fog kinyílni, amíg nem indokolja az eredmény. Ez az ukrán védekezés simán ellenszere lesz a spanyolok játékának, sőt egy-két kontrával komoly gondot okoznak majd a hispánoknak. Az iksz az ukránoknak jó a csoportelsőséghez, így ők valóban nem fognak kockáztatni, de Andrasitóéktól sem kell azt várni, hogy azonnal nekiugranak az ellenfélnek. Én komolyan csalódott lennék, ha az Ukrajna +2.5 gól hendi nem tartana ki, sőt megmondom őszintén, én meglepetést várok ezen a meccsen!

Portugália - Szerbia

Szombat este a szerb és a portugál együttes a csoportelsőségért játszik. Abban a hármasban a szlovének már nem juthatnak tovább, két meccs után nulla ponttal nem is lehetséges ez. A tét tehát a csoportgyőzelem, de én azt javaslom, mielőtt bármire is fogadunk, várjuk meg a spanyol-ukrán találkozó végeredményét. Ha netán ott a spanyolok nem tudnak nyerni, nem biztos, hogy itt olyan kemény meccset játszanak majd a csoportelsőségért a csapatok!

Csehország - Olaszország

futsal-011

Fotó: mooinblack/Shutterstock.com

A D csoportban még minden nyílt, senki sem esett még ki, senki sem jutott tovább. Az azeriek három pontja fix, pénteken a torna eddigi legjobb, leggólgazdagabb meccsén 6-5-re verték Csehországot. Az azeriek 5-5-nél 5 mezőnyjátékossal rohamoztak, és az utolsó percben sikerült megszerezni a győzelmet ennek köszönhetően. Így a csehekkel jól kibabráltak, hisz Resetáréknak a továbbjutáshoz meg kell verni Olaszországot. Ha egy aprócska góllal nyernek a csehek, már jó! Ez mondjuk az olaszoknak is belefér még, de azért aligha szeretnék neccesre venni.

Csehország nem a cizellált játék híve. Ha egy lövést két passz előz meg, már kombinatív támadásról beszélünk az esetükben. Ez a cseh együttes vallja, hogy lövésből lesz a gól, és tüzelnek is becsülettel. Az azeriek ellen is lőttek 5 gólt, -meg rengeteg kapufát-, tényleg nem szórakoztak, ha esély volt lőni, akkor lőttek. Azért volt egy sakk-mattra lejátszott tiki-taka utáni cseh-gól is, de nem ez a jellemző. A védekezés viszont sebezhető. Én azt hiszem, a csehek mindent egy lapra tesznek majd fel, és ha nem is az első perctől, de ahogy haladunk előre, letámadják majd az olaszokat. Itt nem lesz alibi futsal, -talán az első pár percet leszámítva- vagy labdát szereznek a csehek, és zúdítják kapura a bogyót, vagy kinyílnak, és az olaszok lőnek gólt. A cseheknek ugyanakkor nem nagyon kéne hátrányba kerülni, mert azt láthattuk az olasz-azeri meccsen, hogy hiába tolták 20 percig az 5 a 4 elleni játékot Boriszovék, egy nyamvadt gólt sem tudtak szerezni az olaszok ellen. Elnézve ezt a cseh játékot, még az olaszok sem tudják elrontani majd az 5.5 gól felett tippet, ami 1.75-ös oddsal fizet. Jó meccs lesz!

Horvátország - Oroszország

A C csoportban eldőlt, hogy Kazahsztán továbblép, a horvát és orosz válogatott pedig a továbbjutásért játszik vasárnap. Ha az oroszok nyernek, vagy iksz lesz a vége, Oroszország csoportelső. Robinhóéknak még az egy gólos zakó is belefér, más kérdés, hogy erre gondolni sem mernek. Ha Horvátország két góllal nyer, a gólkülönbségük 0 lesz, az oroszoké pedig -1, szóval a horvátoknak minimum két góllal kell győzni, és továbblépnek.

Tét tehát van mindkét együttes számára, nem is kicsi. De leginkább elméleti esélyük van Marinovicéknak, nem kicsit lepne meg, ha nyerni tudnának. Oroszország nem pörgött úgy a kazahok ellen, ahogy azt elvártuk volna, de ezen a kemény téttel bíró találkozón odateszik majd magukat, és kihasználják a horvát hibákat. Az orosz győzelem 1.34-es oddsal fizet, többet nem is ér. Kevesebbet sem, de ez még pont az az odds, ami akár egy nagyobb tétes kombiban is helyet kaphat.

Borítókép: Fotó: mooinblack/Shutterstock.com

Európai labdarúgás bónusz

Akár 70% bónusz válogatott ligákra tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Ukrajna-Spanyolország (Ukrajna +2.5 gól)
    1.83 Bet365
  • Csehország-Olaszország (5.5 gól felett)
    1.75 Bet365