Négy csapat maradt állva a szerbiai futsal Európa-bajnokságon. A hatszoros Eb-győztes spanyolok az újonc Kazahsztán ellen játszanak, a másik elődöntőben pedig a házigazda Szerbia találkozik az egyre jobb formát mutató Oroszországgal.

Szerbia - Oroszország

Szerbia menetel, és eddig három mérkőzéséből hármat megnyert. A szerencsét sem nélkülözi a szerb együttes, az ukránok elleni ki-ki meccsen pl. az utolsó percben szerezték a győzelmet jelentő gólt. A szerbek előnye a hazai pálya, amikor már fogy az erő, a nézőtérről jön a bíztatás, és mindenki 100%-ot nyújt. Hogy ebbe a játékba hiba csúszik, az benne van, de hazai pályán minden szerb tudása legjavát nyújtja. Ami még előny lehet, hogy a szerbek nyomás nélkül játszanak. Ez jön le a nyilatkozatokból, ezt próbálják a játékosok és a vezetők is sugallni. Nem várták ezt a csapatot az elődöntőbe, és valljuk be, ha a csoportból sem jutnak tovább, senki sem lepődik meg rajta. A szerbek csak játszanak, és ez eddig működik!

Mladen-Kocic-futsal-001

Mladen Kocic. Fotó: mooinblack/Shutterstock.com

Az oroszok esetében mindenki a gyengébb formát emlegeti. Hát ja, volt már a történelemben ennél jobb, színesebben játszó orosz együttes, de azért ez a mostani sem rossz. Robinho kezd ébredezni, Eder Limának is voltak bíztató megmozdulásai. Ha két nevet kellett volna említeni a torna előtt, hogy kikre figyeljünk, akkor Eder Lima és Robinho lett volna. Ezzel szemben egyikük sem lőtt gólt a csoportmeccseken, aztán az azeriek ellen már mindkét spíler odatette magát. Robinhótól a gól elmaradt, de voltak veszélyes villanásai, lövései. Olyan szempontból pechje volt, hogy kétszer is jobb lábbal kellett volna lőnie elég jó helyzetből, de Robinho jobb lába csak támaszkodásra való... Gólpassz azért fűződik a vékonydongájú játékmester nevéhez, Eder Lima pedig lőtt három gólt, aligha tett rosszat amúgy sem kicsi önbizalmának. Az elődöntőben egyik oldalon sincs eltiltott, mindkét mester minden  játékosára számíthat. A meccs esélyese az orosz csapat, ezen a találkozón a rutin dönthet. A két válogatott 11 alkalommal találkozott, ebből a 11-ből 10 meccset az orosz csapat tudott megnyerni. Az oroszok továbbjutása 1.24-es oddsal fizet az unibeten, ami nem egy bika odds, de jönnie kell!

Spanyolország - Kazahsztán

Akárhány cikket, elemzést olvasunk a spanyol-kazah meccsről, mind azzal kezdődik, hogy Higuita nem léphet pályára az elődöntőben. A kazah válogatott kapusa két sárgája miatt kihagyja az elődöntőt, nélküle Kazahsztán félkarú óriás. Ne menjünk messzire, elég csak az olaszok elleni negyeddöntőre visszagondolni. Már 0-0-nál átálltak a kazahok 5 a 4 elleni játékra, az eddig két meccsen gólt sem kapó taljánok védekezésre kényszerültek, de Yesenamanovék rést találtak a pajzson. Bejött, hogy Higuita kijött, és mezőnyjátékosként tevékenykedett. A kazahok ráadásul olyan szempontból is szerencsések voltak, hogy Mammarella, az olaszok kapusa ritka gyenge napot fogott ki. Minimum két kazah gólt lehet a számlájára írni, az utolsó kazah-dugó pedig a teljes összeomlás eredménye. Igen ám, de Higuita nélkül Kazahsztánt el sem lehet képzelni. A back up hálóőr nemzetközi porondon ismeretlen Grigori Shamro. Az Inzhu játékosa, ő talán az egyetlen, aki nem Kairat vagy Tulpar alkalmazott, mondjuk egy kapusnál talán mindegy is, lényeg, hogy mindent fogjon. Nem fog... Higuita mellett egy mezőnyjátékos is kihagyja a meccset, Yesenamanov sérülés miatt nem léphet pályára. Ő is fontos embere a kazah csapatnak, nélkülük nem lesz könnyű Kazahsztán dolga.

futsal-019

Illusztráció. Fotó: mooinblack/Shutterstock.com

José Venancia, a spanyolok mestere a kazah edzőt, Cacaut méltatja, szép szavakkal körbenyalogatja, és arra számít, hogy a brazil mester valami váratlant húz. Persze lehetőségei korlátozottak, fura ezt leírni is, de a kazah csapat playmakere alapvetően egy kapus, aki ma nem léphet pályára. A spanyolok nyomást fognak helyezni a kazahokra, már a kazah térfélen letámadják majd a labdást, gondot fog okozni már a labdafelhozatal is. Gólt, gólokat várok már az első 20 percben a hispánoktól, aztán jöhet az 5 a 4 elleni játék a kazahoktól, de Higuita nélkül. Én bevallom, nem tudom, kin lesz majd a megkülönböztető mez, de abban biztos vagyok, hogy érezni lehet majd a zavart a kazah játékban. A spanyol-továbbjutás 1.02-es oddsal fizet, még nevetni sincs kedvünk rajta. Az 5.5 gól felett opció viszont Higuita nélkül is jöhet (1.64), simán el tudom képzelni, hogy Miguelinék maguk megrúgják a hat gólt.

(Az orosz továbbjutás és a spanyol-kazah meccs overe kombiban 1.98-as oddssal fizet az unibeten.)

Borítókép: Illusztráció. Fotó: mooinblack/Shutterstock.com

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Szerbia-Oroszország (Oroszország jut tovább)
    1.24 Unibet
  • Spanyolország - Kazahsztán
    1.60 Unibet