Jelentős trófeákat nem szereznek, papíron mindig esélyesek mindenre, aztán sorra buknak az edzők. Olyan szakember sem tudnak mit kezdeni a Tottenhammel, akik máshol mindig nyernek bajnoki címeket vagy épp kupákat. Antonio Conte őszinte volt, ezért menesztették. Továbbra is lúzer marad a Tottenham?

Conte szerint a játékosok önzők

Többször fejtegettük a Tottenham hullámzó teljesítményét, a Chelsea elleni meccs előtt is arra jutottunk, hogy a győzelmi mentalitás hiányzik a Spurs csapatából. Pedig a jelenlegi edzők közül a világ egyik legjobbját szerezték meg az olasz szakember személyében. Antonio Conte a nemzeti bajnokságok specialistája, az utóbbi időkben szinte mindig nyert bajnokságot aktuális csapataival. Legyen szó az Interről vagy épp a Juventusról, de még a Chelsea élén is sikeres volt, meghódítva a Premier League-t. Nem mondhatjuk, hogy az angol foci kifogott volna rajta, ezért is tanulságos, hogy a Tottenhammel semmi nem jött össze neki.

A végső pont, amit már az olasz edző gyomra nem tudott bevenni, a Southampton elleni 3:3-as döntetlen volt. "Legyünk őszinték a problémát illetően. Nem egy csapatot látok, hanem 11 önző játékost. Nem akarnak nyomás alatt játszani, nem akar semmi fontosat. Ez a Tottenham története. 20 éve van a mostani tulajdonos, és nem nyernek semmit, soha. De vajon miért? A menedzsereket lehet cserélgetni a kispadon, de ez nem változtat a helyzeten, higgyék el nekem" - mondta kissé ingerülten, a mostanra menesztett Conte.

Antonio Conte Tottenham 001
Conte elbukott a Tottenham élén. Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock

Minden sikeres edző nyeretlen a Spursnél

Meglehetősen régen alapították a Tottenhamet, egészen 1882-ig kell visszamenni, ha az indulás évét keressük. Azóta voltak szép eredményeik, sőt címeik, de valahogy nem jött össze az áttörés. Bajnoki címet például csak kétszer nyertek, 1951-ben és 1961-ben. Angol kupát 11-szer hódítottak el, utolsó alkalommal 1991-ben. Nemzetközi szinten UEFA-kupagyőzelem a legnagyobb eredmény, 1972-ben és 1984-ben. Ezzel nagyjából el is mondtuk minden jelentősebb sikerüket, pedig folyton ott vannak élmezőnyben.

Ha csak a 2000 utáni időszakot nézzük, megbukott szinte minden szakember, aki a kispadjukra ült. Nem ért el jelentős sikereket Glenn Hoddle, Harry Redknapp vagy épp José Mourinho sem. Ebbe a sorba most már Antonio Conte neve is bekerült, tehát valahol megalapozottnak tűnnek az olasz mester kifakadásai során tett állítások. Hiába menesztenek akármennyi edzőt, valami más gond van ezzel a klubbal.

Rossz igazolások vagy mentalitás?

Gondolkodtam idén többször is, miért nem jön össze ez a Tottenham-projekt. Voltak például annyira jók, hogy meglepetésre legyőzzék hazai pályán a Manchester City együttesét. De közben képesek voltak kikapni a Wolves otthonában. Ha úgy is vesszük, hogy ez a Conte regnálásának köszönhető, akkor is ott van az a híres 2015-2016-os idény. Gyengélkedtek a nagyobb klubok, tényleg semmi és senki nem akadályozta a Tottenhamet a bajnoki cím elhódításában. Mégis egy kisebb csapat, a Leicester City lett a bajnok.

Kisebb kerettel, kisebb költségvetéssel, de talán nagyobb szívvel és akarással küzdött akkoriban Claudio Ranieri alakulata. Egy idénnyel később 86 egység sem volt elég a Chelsea ellen, mely a következő bajnoka lett a Premier League-nek. Mi lehet a gond? Rosszul igazolnak, és a megszerzett játékosok nem megfelelőek? Eszünkbe juthat Richarlison rögtön, meredek nyilatkozataival, időnként lusta jelenlétével a pályán. Vagy a klub mentalitása alapjaiban inkább húz a balsorshoz? Mit gondolsz?

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: ph.FAB/Shutterstock