A Bologna hibázott azzal, hogy bebiztosíthatták volna a bronzérmet, de mégsem tették? A lehetőség megvolt, de összeomlottak a Juventus ellenében, így pedig kár még az ötödik helyre is visszacsúszhatnak, ha nem figyelnek, de egyáltalán érdekli ez őket? A keret ugyanis nyáron szétesik, utolsó meccsük így együtt, hiába indulhatnak jövőre a BL-főtáblán. A Genoa eközben stabil középcsapat lett úgy, hogy újoncok voltak.

máj 24. 20:45 Közvetítés: Unibet
Tipp: Genoa 1,5 gól alatt + Bologna 0,5 gól felett
Unibet
1.64

Genoa: Jó lesz az egy pont is

Amennyire rosszul kezdték a szezont, végül Alberto Gilardino decemberre megtalálta a csapatát. A 3-5-2-es rendszerre való átállás kifizetődött, lett egy stabil középpálya és a védelem sem volt már annyira ingatag. A bajnoki hajrát megnyomták, immáron olyan jó eredményeket produkáltak, hogy utóbbi 5 meccs alapján top5-ben lennének, de legutóbbi 15 meccs alapján is top8-ban. 

Genoa - Bologna statisztika: Genoa hazai mérkőzéseken átlagban 1.4 gólt szerzett, Bologna pedig vendégként átlagosan 1.2 gólt. Genoa hazai mérkőzéseken átlagban 1.22 gólt kapott, Bologna pedig vendégként átlagosan 1.00 gólt. Genoa a találkozók 22 %-án nem kapott gólt, Bologna pedig a 46 %-án.

Gilardino egyik elve az volt, inkább egy döntetlen, mint vereség, így nem szabad meglepődni rajta, hogy az utóbbi 3-5 hónapban sok volt a Genoa iksz a bajnokságban. Nem meglepő módon, eddig 13 döntetlennél járnak, ami 37 meccsre vetítve 35%-os teljesítmény. Hazai pályán Mottáék ellen minden bizonnyal az lesz a fő cél, hogy elkerüljék a gyors bekapott gólt (vagy gólokat), utána pedig esetleg egy-két kontrát vezessenek, hátha gólt tudnak belőle elérni. 

Bologna: Elszórakozott bronzmeccs?

Minden az EL-döntős Atalanta kezére játszik, hogy megszerezzék a dobogót az olasz bajnokságban. A Bologna - Juventus mérkőzés ugyanis kedvezően alakult számukra, annak ellenére, hogy a hazaiak nagyon bekezdtek. Thiago Motta csapata az erőteljes presszingnek köszönhetően nem hagyta, hogy a Juventus kihozza a labdát, Calafiori találatával pedig már a 2. percben vezetést szereztek a hazaiak. 

A nyomás megmaradt, Juventus nem tudott mit kezdeni a helyzettel, oldalról beívelt labda után Castro fejelt a hálóba, így 11 perc elteltével 2-0-ra vezetett a Bologna. A vendégek képtelenek voltak érdemi helyzetet kialakítani, mindössze egyetlen kapura lövésük volt és ez 0.01-es xG-mutatót jelentett. Ez utóbbi mutatja meg, milyen fölényben volt a Bologna, akik 65% felett birtokolták az első játékrészben a labdát, sok-sok helyzetet dolgoztak ki. 

Bologna Serie A

A második félidő elején sem lassítottak, megint a presszing, megint egy eladott labda a Juventustól, amiből újfent Calafiori volt eredményes. Valószínűleg, ha nem kezd el cserélni a Juventus ideiglenes edzője, Paolo Montero, akkor nem történik változás, de az utolsó 20 percre már Adrien Rabiot is lekerült a pályáról, megélénkült a Juventus, kellett ugyan három hiba a Bologna részéről, de 10 perc alatt egyenlített a Juventus. 

Két eladott labda, teljesen meg volt zavarodva a hazaiak hátsó alakzata, oda a magabiztosság, jól mutatja a helyzetet, hogy a harmadik gól előtt szinte odapasszolta a Juventus támadójának a Bologna védője a labdát, Yildiz pedig élt a lehetőséggel és nagy gólt szerzett. Lehetséges, hogy Thiago Mottának jót tesz majd a váltás, mert sokkal több ebben a Bolognában már nincsen, minden bizonnyal Motta - és a kulcsjátékosok - távozásával jövőre szétesik ez a csapat. 

Genoa - Bologna mérkőzés tipp

A vendégeknek lehet leginkább fontos ez a találkozó, hogy az Atalantával szemben tartani tudják a harmadik helyet, de mivel a bergamóiaknak két meccsük van hátra, innentől nem a Bologna kezében a döntés. A másik tény, hogy egy esetleges Juventus győzelemmel - illetve Bologna pontvesztéssel -, Mottáék még a top4-ből is kicsúszhatnak. Ezért a vendégektől minimum egy, míg a hazaiaktól maximum egy találatot várunk!

Genoa - Bologna élő közvetítés

Hol nézhető a Genoa - Bologna mérkőzés? Magyar kommentárral a Sport 2 felületén, illetve az Unibet oldalán péntek 20:45-től. 

  • Genoa - Bologna tipp

    Genoa 1,5 gól alatt + Bologna 0,5 gól felett
    Unibet
    1.64

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés