A hazaiak számára mondhatni lényegtelen lesz ez a hétközi mérkőzés, mondván a középmezőnyben végeznek, sokkal előrébb már nem kerülhetnek, míg az Atlético Madrid szeretne felállni a szezon végén a dobogóra, ehhez pedig kellenek az ilyen kötelező győzelmek.

máj 15. 22:00 Közvetítés: Unibet
Tipp: Atlético Madrid 4,5 kaput eltaláló lövés felett
Unibet
1.94

Getafe: A minimum teljesítve

Amikor Pepe Bordalás visszatért egykori klubjához, akkor a vezetőség maximálisan tisztában volt vele, hogy mit várhatnak tőle. Amikor a 2020/21-es szezon után úgy érezte a vezetőség, kell egy kis változás, mert Bordalásszal a csapat elkezdett vészesen közelíteni a kiesőzóna felé, akkor bizony a váltás ráébresztette őket: nem az edzővel volt a gond, hanem a kerettel. Amikor visszatért, megmentette a csapatot a kieséstől, idén pedig hozzák, azt amit ebből a keretből ki lehet préselni. 

Getafe - Atlético Madrid statisztika: Getafe hazai mérkőzéseken átlagban 1.1 gólt szerzett, Atletico Madrid pedig vendégként átlagosan 1.4 gólt. Getafe hazai pályán átlagban 1 gólt kapott, Atletico Madrid pedig vendégként átlagosan 1.24 gólt. Getafe a találkozók 29 %-án nem kapott gólt, Atletico Madrid pedig a 31 %-án.

Ez a durva játék, sok-sok szabálytalanság, ezek folyománya pedig a kiemelkedő mértékű büntető lapok. A topligákat tekintve messze a legsikeresebb a Getafe ilyen téren, amire nem biztos, hogy annyira büszkék lesznek, de nekik a Bordalás-éra alatt ez a stílusuk. Mondhatjuk azt, hogy a 4-4-2-es felállás mellett, ez az ellenfélt a terrorban tartó stratégia teljesen jól működik, nem szívesen játszanak ellenük. Mielőtt azt gondolnánk, hogy a Getafe nem tud focizni, ez tévedés, hatékonyan vezetnek kontrákat, pontatlan passzjátékkal, kevés helyzetből is sok gólt szereznek, ha ilyen szemszögből nézzük, kifejezetten hatékony ez a gárda. 

 • Büntető lapok: 117 sárga és 9 piros lap (1. hely)
 • Szabálytalanságok meccsenként: 16,9 (1. hely)
 • Kapura lövés meccsenként 12 (14. hely)
 • Hatékonyság: 28%-ban váltják gólra a kaput eltaláló lövéseiket

Atlético Madrid: Simeone nem változtat a taktikán

Annak ellenére, hogy a Borussia Dortmunddal szemben nagy meglepetésre kiestek a Bajnokok Ligájából, illetve az Athletic Bilbao pedig a Spanyol Kupából ejtette ki a Matracosokat, Diego Simeone nem változtatott semmit a felálláson. Összességében a 2022-es katari világbajnokság óta, jelentős probléma nem volt ezzel a felállással, meglepően sok gólt szerzett ennek köszönhetően a madridi gárda, szép sikereket értek el, csak kritikus helyzetben összeomlottak. 

Atletico Madrid LaLiga

Idén egyértelmű volt, hogy az idegenbeli találkozók az Achilles-sarka a csapatnak, veszítettek Milánóban, Dortmundban és Bilbaóban is komoly pofont kaptak, de a Sevilla, Girona és a Barcelona sem kímélte őket. Simeone makacs ember, hiába a fentebb felsorolt mérkőzések, mégsem lépett, mert a 3-5-2-es rendszerrel és szinte minimális változtatásokkal a kezdőben küldi pályára övéit a bajnoki hajrában, ami jelenleg egy három mérkőzésből álló győzelmi sorozatot eredményezett.

Getafe - Atlético Madrid mérkőzés tipp

A formákat és a játékerőt tekintve, favorit a vendégcsapat, viszont akkora érték nincsen a győzelmükben az 1.79-es szorzó miatt. A sok találat lehetne egy jó opció, de a legutóbbi két találkozóján megint jól védekezett az Atlético Madrid, míg a Getafe hazai környezetben elvétve overezik. A biztonsági tipp egy kombinált fogadás lehet, melyben az Atlético Madrid pontszerzés mellé a kevés találatot rendeljük (X2 + 3,5 gól alatt: 1.48), de ez sem az, amit mi keresünk. 

Pepe Bordalás - Diego Simeone: A két szakember eddig 11 alkalommal találkozott egymással, Diego Simeone 8 mérkőzést nyer meg, illetve 3 döntetlen született. Pepe Bordalás eddig nem tudta legyőzni argentin kollégáját, viszont legalább megszakadt egy pocsék sorozata, ugyanis az első 8 egymás elleni meccsükön, Bordalás csapatai gólt sem tudtak szerezni. A legutóbbi három találkozón viszont megélénkült a gólok piaca, rendre jött a 4,5 gól feletti opció (nem elírás!). 

A két edző összehasonlítása kapcsán amellett sem szabad elmenni, hogy korábban kifejezetten durva mérkőzéseket játszottak a csapataikkal, ami nem meglepő, hiszen a 2010-es évek Atlético Madridjától féltek a kontinensen. Keményen játszottak, ezt a stílust pedig előhozhatja Bordalás belőlük újfent, mert Simeone fiai sem mennek a szomszédba egy kis keménységért. A decemberi bajnoki mérkőzésükön például 5 sárga és 1 piros lap villant.

Mi az, ami egy soklapos tippet nehezít? A bíró, aki eléggé konszolidált a spanyol játékvezetőkhöz képest, mondhatni alig ad sárga vagy piros lapot, lehet nem véletlenül jelölték erre a mérkőzésre? Mire fogadjunk? Mondanánk a szabálytalanságokat, de lehet nagyobb érték van a kaput eltaláló lövésekben. Az Atlético Madrid sokat próbálkozik, de pontatlanok, minket pedig csak az érdekel, jussanak el minimum 5 kaput eltaláló lövésig.

 • Mario Melero López (játékvezető): 13 mérkőzés / 50 sárga lap / 1 piros lap / 3,9 büntető lap mérkőzésenként

Getafe - Atlético Madrid élő közvetítés

Hol nézhető a Getafe - Atlético Madrid mérkőzés? Az Unibet oldalán szerdán 22:00-től. 

 • Getafe - Atlético Madrid tipp

  Atlético Madrid 4,5 kaput eltaláló lövés felett
  Unibet
  1.94

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés