Izgalmasan alakul az év első háromhetes versenye, a Giro d"Italia. Chris Froome elszállni látszik, Tom Dumoulin hátránya is növekszik az élen álló Yates-Chaves párossal szemben. Mire fogadjunk az olasz körverseny hosszútávú fogadási közül az első hét után?

Bajban Froome

Az elmúlt években hozzászokhattunk, hogy a Sky csapatkapitányainak nem megy a Girón. Richie Porte, de még Mikel Landa sem tudott bekerülni az első háromba a verseny végén. Most az elmúlt évek klasszisán, Chris Froome-on van a sor. Baljósan kezdődött a versenye, hiszen az izraeli egyéni indításos előtt bukott. Aztán látszódott rajta, hogy a felkészülési szintje sem volt optimális, mert szinte folyamatosan hátrányokat gyűjtött a kisebb emelkedőkön és rendre csak szenvedett. Az is mérvadó volt, hogy a szombati esős hegyi szakaszon (8. etap), bukott az emelkedőn felfele. Kicsit emlékeztet a 2014-es Contadorra a mostani Froome a bukások szempontjából. Ennek ellenére az Etna utáni nyilatkozatában még elégedett volt:

"Elégedett vagyok a szakaszommal, hisz komolyabb hullámvölgyek nélkül, ott tudtam maradni az első csoportban. Chaves és Yates nagyon erős volt, nekik jár a gratuláció. Napról napra jobban érzem magam, ami jó jel, hisz hosszú még a verseny. Az első hegy után azt tudom mondani, jó úton járok" - nyilatkozta a Tour de France győztes brit.  

A verseny előtt a legnagyobb favoritnak tekintették az irodák, de talán a dopping botrányának hatására, talán a nem megfelelő felkészülés végett, de sok év után, most sebezhetőnek tűnik. Így már "csak" 10.00-es szorzón fogadhatjuk meg a végső sikerét, ami elsőre nagyon csábítónak tűnik, de jobban belegondolva ez nagyon is reális. A holland címvédővel szemben közel két perc már a hátránya, és erre jön még az időfutam, magyarán három percet kéne minimum ledolgoznia a hegyekben. A legnagyobb baj, hogy a Gran Sassón az utolsó kilométereken nagyon elkészült az erejével. Itt belefért volna 20-30 mp, de nem 1 perc. Ez sok és egyre inkább látszik, hogy valami nincsen rendben vele. 

Holland címvédés?

Eddig is úgy tekintettek Tom Dumoulinre, mint az egyik legnagyobb esélyesre, de az eltelt kilenc szakasz után még kedvezőbb helyzetbe került. A nyitányon hatalmas időt ment, már ott szignifikáns különbségek alakultak ki az összetett esélyesek között, amit a hegyekben eddig okosan menedzselt. Hiába azonban a jó teljesítmény és még a hátralévő 34 km-es időfutam, nem sok érték van a 2.25-ös szorzójában a végső győzelem szempontjából. 

Az látszik, hogy az emelkedőkön ez a csapat kevés lehet, mivel Haga és Oomen nagyon nehezen fogja tartani a hollanddal a lépést a három hét folyamán. Társak nélkül pedig nem lesz egyszerű címet védeni. Érdemes azt is megnézni, hogy rövidebb kaptatókon is hátrány szed össze a többi favorittal szemben, így hiába lesz ott a kronó, lehet az a 1,5-2 perces előny nem fog kitartani a végéig, amit akkor kicsikarhat. Ellentétben a tavalyi versennyel, most elsősorban hegyi befutók lesznek, amik tömkelege nem kedvez a Tomnak.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 

Itt a nagy esély

Három versenyző élete esélyét kapta meg egy háromhetes sikerre: Pozzovivo, Chaves és Pinot. És hol van Simon Yates a rózsaszín trikós? Eddig nagyon meggyőző a brit, de talán túl korán van csúcsformában. A másik probléma, amit a Mitchelton-Scottnál is kiemeltek, hogy Yates bajban lehet az igazán meredek és hosszú emelkedőkön (és a szintkülönbségek sem kedveznek neki). Csapaton belül Chavest jobb opciónak tartják a következő két hétre. Ha ezt mondja egy csapatfőnök, azért az mérvadó. Érdemesebb tehát Chavesre koncentrálni az ausztrálok nyolcfős kereténél. Neki az Achilles-sarka az időfutam, így tőle sok támadásban várható a hegyekben. Számításaim szerint a dobogójára 3-4-es szorzón fogadhatunk, amiben már bőven lehet fantázia. 

Domenico Pozzovivo utolsó nagy esélyét kapta, egyelőre jól is megy, de vajon ez meddig tart ki? Olyan érzése van az embernek, hogy ő nem képes egymaga végigvinni egy komolyabb támadást. Neki ezek az utolsó 1 km körül megindított támadások fekszenek, amik hasznosak ugyan, de nagy előnyt nem lehet vele kicsikarni. Emiatt pedig még a dobogója is veszélybe kerülhet, mert hiába javult sokat az időfutamokon, azért még így is 3-4 ember jobb nála ebben a szakágban. 

Thibaut Pinot számára tehát minden adott, hogy élete legnagyobb eredményét érje el (Giro győzelem 6.00). Elsőre őrültségnek tűnhet, de ahogyan már a beharangozóban is írtuk, kicsit olyan, mintha neki tervezték volna a versenyt. Nem is okozott csalódást eddig, szépen támadott a meredekeken, de igazán komoly megindulást még nem láthattunk tőle. Időfutamon sem ment annyira rosszul és ami a szerencséje, hogy nem lesznek nagyon veszélyes lejtmenetek. Ha Yates tényleg elszáll a harmadik hétre, akkor a francia jobb kronós, mint Chaves (1-2 perccel) és "csak" Dumoulinnel kell küzdenie az első helyért, akinél jobb hegyimenő. Egy cash out opcióra jó lehet ez a hatos szorzó. 

A cikkben közölt oddsok a bet365 irodától származnak és ebben az időpontban voltak érvényesek: Május 13., 21:10 CET

Borítókép: Tom Dumoulin (Fotó: Bob Cullinan / Shutterstock.com)

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -3.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

peshark hozzászólt
2019 júl 16. 11:03
Egy kicsit hazai vizekre evezve...
Szombaton és vasárnap is Vásárosnaményból indul a V4 series két eseménye, szombaton egy Namény - Nyíregyháza etap van betervezve, amely egy beregi körrel indul, majd Kisvárda, Kemecse, Sóstó felől támadják be Nyíregyet a bringások, így 163,8 km-re növelve a szombati tekerést.. Még szimuláció is készült az etaphoz, hogy merre mennek, én biztos
Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 10:33
Pletyka(?):
- Ilnur Zakarin > CCC, ez most már biztosnak tűnik. Annak ellenére, hogy a Katusha megkezdte a tárgyalásokat az Israel Cycling Academy csapatával.
- Az Alpecin biztosan kiszáll az oroszok mögül, míg az említett két csapat egyesülését elsősorban az Israel erőlteti. Sylvan Adams feltett szándéka, hogy WT csapatot faragjon belőlük, nem hiába ölte bele a pénzt
firgabácsi hozzászólt
2019 júl 8. 17:11
Alaphillippe előtt le a kalappal, gyönyörűen csinálta ma.
Az viszont, hogy Bernal adott egy kis időt az összes többi összetett menőnek nekem jelzésértékű kicsit, mármint hogy egy ilyen rövid emelkedőn is adott 5 sec-et mindenkinek.

Kapcsolódó cikkek