Szerdán a fő futam megint egy Group1 lesz, két nagyágyú párharcával. A fő kérdések, hogy vajon javít-e a múltkori bukója után Churchill, illetve megszerzi-e zsinórban a harmadik Gr1 trófeáját Ribchester?

Goodwood 14:50 Goodwood Handicap

Egy érdekesség még a két Class1 előtt. Class2-es hendikepes futam, igen komoly, több, mint 2,5 mérföldes távval. Hároméves vagy öregebb lovak nevezhettek, garantált nyereményalapja 50.000 font.

Indulók

Annak ellenére, hogy a táv elrettentő, 18-an vannak jelenleg a mezőnyben, ahol mindössze egy lóra adnak 10-es odds alatt. Hawkerland négyéves, aki három gyengécske maiden kísérlet után idén juniúsban jött rá, hogyan kell nyerni. Előbb egy 11,5 furlongos, majd egy két mérföldes futamon győzött. Őt követően a mezőny rettentően kiegyenlített. Akavit szintén nyert az elmúlt két versenyén, mindkettő hendikep volt. Neki már gáton is vannak győzelmei. Jó formában van Denmead is. AW borításon nyert idén Kemptonban és Wolverhamptonban, füvön harmadik volt ezen a pályán májusban.

Elemzés és tippek

Ha ilyen futamokra kezdünk el fogadni, akkor azért készüljünk fel komolyabb varianciára, cserébe viszont esélyünk van magasabb ROI-t összehozni. A táv lehet a döntő, flat versenyzők ritkán indulnak 2,5 mérföldön, lévén, hogy ezekből a futamokból eleve kevés van. Suegioo Ascotban ezen a távon egy ötödik helyet hozott el, és azóta egy fonttal könnyítve van a dolga. Star Rider ugyanott lett hatodik, és szintén enyhítést kapott, ráadásul ő csak ötéves, szemben a nyolcéves Suegiooval. Taws gáton nyert két hete, szóval formában van, hatévesen ideális korban, és van már flat futamon ilyen távról egy kondíciós második helye is. Star Riderre (10.00) és rá, Tawsra (11.00) teszem a voksomat.

Ribchester a Queen Anne Stakesen

Goodwood 16:00 Molecomb Stakes – Group3

Kétéveseknek kiírt 75.000 fontos garantált nyereményalapú futam, a legrövidebb, öt furlongos távval.

Indulók

Az amerikai Wesley Ward bebizonyította, hogy tud a britekhez brutálisan erős kétéveseket hozni, elég csak Lady Aureliara gondolni. Happy Like A Fool az USA-ban kezdte a karrierjét, négy hosszal nyert maident, ő a favorit. Nem a mostani lesz az első külföldi versenye, mert Ascotban már indították, ahol a 23 fős mezőnyben bejött másodiknak egy Gr2-n. Havana Grey kétszeres Listed nyerő, de magasabb szinten Ascotban nem volt olyan erős futása, 17-ből 10. lett. Invincible Army öt hete könnyen nyert novice futamon, ami után jöhetett számára is a komolyabb erőpróba. Newmarketban Gr2-n lett negyedik két hete.

Elemzés és tippek

Eredmények alapján a favoritok között dőlhet el, de 13 kétévesről van szó, szóval gyanítom, hogy a dolog nem lesz ilyen egyszerű, és akár olyan nyerő lovak, mint a 17-es oddson adott Battle Of Jericho is simán beleszólhatnak az első hely sorsába. Az esélyesek közül Happy Like A Foolnak jó sansza van, ezúttal a mezőny majdnem a fele annak, mint ami Ascotban volt, de Havana Greyben (5.00) több értéket érzek, ha választanom kell, rá szavazok.

A 2000 Guineas Churchill győzelmével

Goodwood 16:35 Sussex Stakes – Group1

Nagyon komoly, kereken egymillió fontos pénzdíjazású futam a legfelsőbb kategóriából, hároméves vagy öregebb lovaknak kiírva. A British Champions Series része, távja egy mérföldes.

Indulók

Az előzetesben és az előszóban is ellőttem, hogy itt bizony komoly verseny várható. A két favorit összesen hét Gr1 győzelem birtokosa, és még csak három, valamint négyévesek. Az öregebb Ribchester Richard Fahey istállójában készült fel, és a Godolphin tulajdonában van. Egyik személyes kedvencem, pazar eredményességgel, 12-ből 5-ször nyert és 11-szer volt helyezett. Egyedüli ötödik helyét még tavaly áprilisban szerezte egy francia kirándulás alkalmával. Idén harmadik a Dubai Turfön, de megnyerte a Lockinge Stakest és a Queen Anne Stakest is. A fiatalabb az O Brien sztár Churchill, aki egy tavalyi maiden harmadik hely után 7 Class1-esen volt verhetetlen, tavaly két Gr1-en nyert, idén pedig mindkét 2000 Guineast behúzta. Nyolcadik alkalommal a Godolphinnak sikerült méltó ellenfeleket találnia és a nagy favorit Churchill csak a negyedik lett, élete leggyengébb futását produkálva, szóval ezúttal lesz mit javítania.

Elemzés és tippek

Nem igazán lehet dönteni. Mondanám, hogy Ribchester (2.00), egyértelműen felé húzok, de ez az odds kevés. Ha EW-ben gondolkodunk, akkor is inkább a Godolphin lova lenne a javaslatom, aki rettentően stabil eredményeket produkál, de helyezésre egy 2-es oddson adott lovat teljesen felesleges rakni, legjobb esetben is kapnánk rá 1.25-ös szorzót. Érdekes, hogy Lancaster Bomberra (29.00), akinek Ascotban egyértelműen az volt a szerepe, hogy a tempót diktálja, ezúttal is igen magas oddsot adnak, pedig mindössze egy hosszra volt a St Jamesen Barney Roytól, Churchillnek meg több, mint hármat adott. A nagyon gyors talajt láthatóan jobban szereti, mint a mostanit, de értéket még így is egyedül benne látok.

Borítókép: Mustajeeb. Fotó: Florian Christoph/Flickr

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org