Csütörtökön Winter szerezheti meg zsinórban a negyedik Gr1 trófeáját, de a Nassau Stakesen nem biztos, hogy könnyű dolga lesz, hiába tisztán övé a legalacsonyabb odds.

Goodwood 15:25 Markel Insurance Fillies Stakes – Group3

Lillie Langtry Stakes néven van bejegyezve. Hosszútávú, egy mérföld és hat furlongos futam, hároméves vagy öregebb lovaknak, 100.000 fontos garantált nyereményalappal.

Indulók

Charlie Appleby istállójából az ötéves Endless Time a favorit. Tizenháromból hatszor nyert, köztük Listedet és Gr2-t is, de utoljára több, mint egy éve örülhetett. Tavaly ősszel még két Gr1-en is bejött másodiknak, de idén eddig nincs jobb eredménye, bár Yorkban csak fél hosszal lett negyedik Gr2-n. Melodic Motion tőle egy évvel fiatalabb. Három maidenen nem nyert, három hendikepen viszont nem tudták megverni, így sikeresen feltornázta az értékelését, hogy itt már esélyesként számoljanak vele. Dubkanak idén Gr3 második helye van, míg Natural Scenery egy 20 fős Heritage hendikepen lett második legutóbb.

Elemzés és tippek

Endless Time (3.75) ugyan nem futott Ascotban semmi kiemelkedőt, hogy finoman fejezzem ki magamat az után a 10. hely után, de ez megbocsátható neki. Gr1 futam volt extrém hosszú, 20 furlongos távval és eleve magas oddson adták. Két mérföld alatt viszont bőven van jó eredménye, idén ezen a távon Yorkban Gr2-n már sokkal jobbat ment. Az esőzések miatt Goodwoodban nagyon lassú lett a pálya, ami megint csak neki kedvez, nyert ő már soft talajon, méghozzá Gr2-t. Többiek elsősorban a táv miatt kiszámíthatatlanok. Tippem: Endless Time – EW (3.75 Bet365 3 1/4).

Glorious-Goodwood-003

Glorious Goodwood. Fotó: Zoe Shuttleworth/Flickr

Goodwood 16:00 Qatar Richmond Stakes – Group2

Egy újabb kétéveseknek kiírt Gr2 a fesztiválon, de ezúttal csak a mének és heréltek nevezhettek. Garantált nyereményalapja 200.000 font, távja pedig hat furlongos.

Indulók

A Mark Johnston ló, Cardsharp már meglehetősen tapasztalt. Májusban kezdte karrierjét, de azóta hat futamon is rajthoz állt, nem is rossz eredményekkel. Megnyert egy novice versenyt, egy kondíciós futamgyőzelmet követően Ascotban lett harmadik Gr2-n, Newmarketban pedig szintén Gr2 már nyerni is tudott. Headway szintén Ascotban ért el helyezést, nem kis meglepetésre, mert a Coventry Stakesen (Gr2) 60-as oddson adták. Nebo Newmarketban hét furlongon lett második, a Superlative Stakesen (Gr2) csak nyakkal maradt le a győzelemről. Esélyes még U S Navy Flag is, aki ilyen névvel csak O Brien ló lehet. Ascotban leszerepelt, de egy maiden győzelmet követően Newmarketban bejött Cardsharp mögött másodikként.

Elemzés és tippek

Három lovat is visszaléptettek, hétre csökkent az indulók száma. Maradt Cardsharp (3.75) a favorit, de minimális előnnyel, sőt a hagyományos bukiknál gyakorlatilag azonos oddson van Neboval. Értéknek nem érzem, elsősorban a büntetése miatt, merthogy a Gr2 győzelemért ez jár neki. Jobb vétel az egyre erősödő Nebo (3.75), aki soft talajon nyerte élete első versenyét, és ha Headwaynek (5.00) nem lesz gondja a talajjal, akkor tőle is azt várom, hogy Cardsharp előtt végezzen.

Winter legutóbbi győzelme Ascotban

Goodwood 16:35 Qatar Nassau Stakes – Group1

Kizárólag hároméves vagy öregebb kancáknak kiírt legfelsőbb kategóriás futam, komoly, 600.000 fontos pénzdíjazással és közel tíz furlongos távval. A British Champions Series része.

Indulók

Az O Brien hároméves Winter lassan már hozzászokhat a favorit szerepkörre. Hétből négyszer nyert eddig, és háromszor volt helyezett, szóval igencsak megbízható négylábúról van szó. Maidenen harmadik nekifutásra örülhetett, amit egy közeli Gr3 második hely követett, és onnantól kezdve nem tudták megállítani. Megnyerte mindkét 1000 Guineast, és Ascotban a Coronation Stakesen is nyert. Nagy esélyes volt, de nem voltak olyan kaliberű ellenfelei, mint most. Queens Trust a Breeders Cupon nyert tavaly ősszel. So Mi Dar tavaly négy futamon volt veretlen, aztán Chantillyben Gr1-en is csak fél hosszal volt lemaradva. Ő idén először fut. Shutter Speed Gr3 nyerő, és a franciáknál volt közeli negyedik Gr1-en, másfél hónapja. Míg Sobetsu az Oakson ugyan csak nyolcadik lett, de korábban nyert Franciaországban Gr1-t.

Elemzés és tippek

Az O Brien lovak általában a gyors pályákat szeretik, de a kancákra ez annyira nem érvényes, így aztán nem csodálkozom, hogy Wintert nem léptették vissza, mint tették azt tegnap Churchillel. Érdekes, hogy So Mi Darral papíron a Racingposton azonos erőt képviselnek, de a forma egyértelműen az 1000 Guineas nyerő mellett szól. Queens Trustnek ez a lassú pálya szokatlan lesz, a Breeders Cupon extrém gyors körülmények között nyert. A favorittal vagyok, legnagyobb veszélynek pedig Sobetsut érzem. Tippem: Winter – EW (2.50 Bet365 2 1/4).

Borítókép: Fotó: Stefan Holm/Shutterstock.com

Tenisz gyűjtő bónusz

Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org