Pénteken öt furlongos Gr2-n jön a tavalyi King Stand Stakes nyerője Profitable, aki többek között a 2016-os Prix De L Abbaye első helyezettjével, Marshaval csaphat össze.

Goodwood 14:50 Glorious Stakes – Group3

Négyéves vagy öregebb lovak nevezhettek erre a másfél mérföldes futamra, amelynek garantált nyereményalapja 100.000 font.

Indulók

A Godolphinnak erre a futamra is sikerült egy komoly esélyes lovat elhozniuk. A négyéves Frontiersman Class1-et még nem nyert, de idén egy komolyabb hendikep győzelem után volt Gr2-n és Gr1-en is második. A vele egykorú Poets World hasonló pályafutást tudhat magáénak. Hendikep győzelem után egy Class1 (Gr3) második hely jött nála ebben a szezonban. Lord Yeats Listed győzelem után jön ide, míg a két éve Németországban még Gr1-en is nyerő, a briteknél Gr2 helyig és Listed győzelemig jutó Second Step zárja az esélyesebbek táborát.

Elemzés és tippek

Kérdéses, hogy Frontiersman és Poets Word (4.00) mihez kezdenek ezzel a lassú pályával. Tény, hogy ők ketten eléggé kilógnak ebből a mezőnyből, elsősorban Frontiersman futott nagyon erőseket az elmúlt három futamán. Egyszer indították eddig soft talajon, tavaly hatodik lett, túl sok esélye nem volt. Mentségére az volt élete első Class1-ese, és az előtte lévő hendikepes győzelmével összehasonlítva, annyira rosszat nem is ment. Feléje húzok, valahogy jobban szimpatizálok vele, mint a legutóbb Listeden egymással csatázó Lord Yeatsel és Second Steppel, vagy az idén csak nagyon gyors pályákon futó Poets Wordel. Tegnap bejött a Godolphin választásom, tippem: Frontiersman – EW (4.00 Bet365 3 1/4).

Glorious-Goodwood-001

Glorious Goodwood. Fotó: Nigel Freeman/Wikipédia

Goodwood 15:25 Thoroughbred Stakes – Group3

Szintén 100.000 fontot osztanak majd szét az első hat között ezen az ugyancsak Gr3 futamon, de ezúttal kizárólag a háromévesek nevezhettek. A táv kereken egy mérföldes.

Indulók

A szép nevű Andrew Balding mén Beat The Bank az egyik favorit. Szeret nyerni, ez négyből eddig háromszor jött neki össze, maiden, kondíciós, illetve Listed futamokon, de Ascotban Gr3 versenyen csak a középmezőnyre volt jó, 20-ból a 10. lett. Make Time szintén négyszer indult eddig. Maidenen második nekifutásra nyert, amit áprilisban egy Gr3 hetedik hely követett, de két hete sokat javított, Sandownban Listeden hat hosszt adott a többieknek. Zainhom kétszeres Gr3 helyezett, Utoljára májusban láthattuk Listeden, de ott nagy favoritként elbukott és a hat fős mezőnyben csak harmadik lett.

Elemzés és tippek

Zainhom nem tűnik megbízhatónak. Escobar és Bless Him elmúlt öt versenye gyors pályákon volt. Forest Ranger legutóbb bejött másodiknak tisztes távolságban Beat The Bank mögött, és ezúttal a soft talajon ez a táv akár csökkenhet is, de az eddig csak kondíciós futamon nyerő Richard Fahey háromévest nem érzem akkora veszélynek. Make Time és Beat The Bank között dőlhet el. Érdekes, hogy legutóbb mindkettővel Jim Crowley nyert, és most mindketten új zsokét kaptak. Előbbit az az Andrea Atzeni viszi majd, aki az első napon négy futamon is nyert, míg utóbbit a világ egyik legjobbjának (ha nem a legjobbjának) tartott Ryan Moore. Make Time Class1-en eddig nem bizonyított, így a tippem: Beat The Bank – EW (4.00 Bet365 2 1/4).

Az idei Kings Stand Stakes, Profitable 2. és Marsha 3. helyével

Goodwood 16:35 King George Stakes – Group2

Lesz még egy komoly hendikep is, de a fő verseny ez a Gr2 lesz a maga 312.000 fontos garantált nyereményalapjával. Hároméves vagy öregebb lovak nevezhettek, távja a legrövidebb, öt furlongos.

Indulók

Az ötéves Profitable a Godolphin kékjében fut majd. Egyszeres Gr1 nyerő, tavaly Ascotban a Kings Stand Stakesen nyert. Ez mellett minden Class1 kategóriából van egy-egy trófeája és néhány érdekesebb helyezése. Idén még nem tudott nyerni, a franciáknál Gr3 második helye volt, a Kings Standen pedig a dupla nem jött össze, de Lady Aurelia mögött elhozta a második helyet. Marsha sem sokkal kisebb név, sőt. Az Arc napján nyert Chantillyben tavaly ősszel Group1-et, ami mellé idén hozzátett egy Gr3 trófeát is. A Kings Standen harmadik lett, Curraghban pedig centikkel volt második Gr2-n. Battaasht nyomják még nagyon a bukik, aki ebben a szezonban kétszer nyert Sandownban. Második nekifutásra Gr3-n egy nagyon sima elsőséget produkált.

Elemzés és tippek

Nagyon nyomják a Godolphin lovat, de ennyire azért nem egyértelmű a dolog. Tipikusan olyan futamnak tűnik a számomra, ahol simán nyerhet egy magasabb, 10 fölötti oddson adott ló. Profitable (3.25) nem találta a nyerő patkóit, jó eredményeket produkált, de az elmúlt öt versenyén két hossznál közelebb nem volt és favoritként is megbízhatatlan, kivétel nélkül második helyeket szállít. Marsha (7.00) és Battaash (4.50) méltó ellenfele lehet, de velük meg az a bajom, hogy gyors pályákon edződtek, ezért is számítok valami meglepetésre, de, hogy azt ki szállíthatja, meg nem mondom.

Borítókép: Fotó: Cheryl Ann Quigley/Shutterstock.com

0:0 - pénzvisszafizetés

Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Glorious Goodwood Tipp

    Frontiersman - EW
    4.00 Bet365
  • Glorious Goodwood Tipp

    Beat The Bank - EW
    4.00 Bet365