„Dicsőséges” öt napra van kilátás, augusztus elsején ugyanis elkezdődik a goodwoodi Glorious Festival, a Royal Ascot kistestvére.

Fontosabb versenyek

Nincs királyi felvonulás, nincs annyi Group1 sem, de azért ez a fesztivál is tömve van Class1-esekkel, hármat a 32 brit legfelsőbb kategóriás futamból a héten ezen a chichesteri, a La Manche csatornától pár mérföldre lévő versenypályán rendeznek. Lássuk a programot, a teljesség igénye nélkül:

Kedd: Vingate Stakes (Gr2), Lennox Stakes (Gr2), Goodwood Cup (Gr1)

Szerda: Molecomb Stakes (Gr3), Sussex Stakes (Gr1)

Csütörtök: Richmond Stakes (Gr2), Nassau Stakes (Gr1)

Péntek: Glorious Stakes (Gr3), King George Stakes (Gr2)

Szombat: Gordon Stakes (Gr3), Stewards Cup (Heritage Handicap)

Glorious-Goodwood-001

Glorious Goodwood. Fotó: Nigel Freeman/Wikipédia

Glorious Goodwood 2017

Van élet a a lóversenypályákon a nyári döglesztő melegben is, erre bizonyíték volt az idei King George VI és Queen Anne Stakes, ahol parádés társaság jött össze. Hiába voltak azonban többszörös Gr1 nyerők, formában lévő lovak a mezőnyben, Enablevel, John Gosden hároméves kancájával ők sem tudtak mit kezdeni. Pár nappal ez után a remek sportélmény után is lesz minek örülni, a top istállók bőven hoznak a nagy nevekből. Mindjárt az első napon a Goodwood Cupra jönnek a hosszútávfutók, élükön azzal a Big Orange-al, aki tavaly és tavalyelőtt sem talált legyőzőre ezen a versenyen. Négy Gr2 győzelem után idén ért fel a csúcsra Michael Bell hatévese, miután új zsokéval, James Doyle-al a nyergében Ascotban (Gold Cup Stakes) őrült csatában, célfotóval megverte a nagy favorit Order Of St George-ot, megszerezve ezzel élete első Gr1 trófeáját. Ezúttal belőle csináltak komoly esélyest, meglátjuk őt meg fogják-e izzasztani. Kedden olyan nevekkel találkozhatunk még, mint például a kétszeres Gr1 nyerő Limato, aki idén még ugyan nem nyert, de két igen erős Gr1 helyezést rakott le az asztalra, vagy a friss Gr2 győztes O Brien ló Spirit Of Valor.

Glorious-Goodwood-005

Glorious Goodwood. Fotó: Andrew Campbell/Flickr

Ribchester harmadszor?

Szerdán a Sussex Stakesen is erős lesz a mezőny. A Godolphintól a Richard Fahey által felkészített négyéves Ribchester az egyik favorit. Fantasztikus szériában van már tavaly április vége óta. Azóta nyolc futamon indult, köztük hét Gr1-en és harmadiknál rosszabbja nem volt. Egy éve nyert a franciáknál, idén pedig duplázott, előbb a Lockinge Stakesen (Gr1) győzött, majd Ascotban a Queen Anne Stakesen (Gr1), így már háromszoros Gr1 nyerő. Ha Barney Royt, a 2000 Guineas és az Eclipse második helyezettjét, valamint a St James Palace Stakes (Gr1) nyerőjét elindítják, akkor istállón belül is komoly ellenfele lesz, de mellette úgy tűnik a mezőny tagja lesz az O Brien hároméves Churchill is. Sorozatban hét futamon nyert - az utolsó négy már Gr1 volt - mindkét 2000 Guineast behúzta, de a széria Ascotban megszakadt, csak negyedik lett, szóval van mit javítania.

Legnagyobb sajnálatomra Minding karrierjének a szezon elején véget vetett egy sérülés, de Aidan O Brien nem maradt „csodakanca“ nélkül. A hétszeres Gr1 nyerő méltó utódjának tűnik Winter, aki az 1000 Guineas-vel kezdte meg a Gr1 trófeák gyűjtögetését. Azóta nem talált legyőzőre sem az Irish 1000 Guineas-n, sem Ascotban a Coronation Stakesen. Érdekes párosítás lenne ő Enablevel, mondjuk tíz furlongon. Oddsok még nincsenek, de erős a gyanúm, hogy ő lesz a Nassau Stakes favoritja, annak ellenére is, hogy Roger Varian négyévese, a Pretty Polly Stakest több, mint három hosszal nyerő Nezwaah is ott lehet a mezőnyben.

Borítókép: Fotó: Cheryl Ann Quigley/Shutterstock.com

Fogadj nyereménynövelővel e-sportra

Fogadj kötésben az Unibetnél az következő hetek e-sport rendezvényeire és akár 30%-s nyereménynövelőben részesülhetsz.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org