Erős kezdéssel indul útjára a fesztivál, két Group2 futam mellett az idén már Group1 szintre emelt Goodwood Cup is helyet kapott a programban.

Goodwood 15:25 Vintage Stakes – Group2

Kétévesek igen komoly pénzdíjazású futama, ahol 200.000 fontot fognak majd szétosztani. Távja hét furlong.

Indulók

Az esélyeseknél azért közrejátszik az is, hogy top istállók lovai, mert túl sok tapasztalatuk még nincs. Sir Michael Stoute Expert Eyet indítja, aki Khalid Abdullah színeiben versenyez majd. Mérlege egyből egy, némi meglepetésre (10-es oddson adták) nyert Newburyben egy novice stakesen. Legfőbb riválisa a Scat Daddy mén Seahenge. Az ő trénere Aidan O Brien, lovasa pedig Ryan Moore lesz, aki váltja az első, és vele eddigi egyetlen versenyén elsőként célba érő Donnacha O Brient. Mildenberger annyiszor indult már, mint ők ketten együttvéve, vagyis kétszer, és két novice futamon sem tudták megverni.

Elemzés és tippek

A favoritok még csak ígéretek, fogadni rájuk nem a legjobb ötlet, hiszen vannak sokkal jobb értékek is a futamban. Mildenberger már érdekesebb, főleg az a második futása, ahol annak ellenére nyert öt hosszal, hogy a mezőnyben egyedüliként büntetve volt. Aztán ott van a francia Cold Stare, aki, ha nem is sokkal, de Listedet nyert, vagy éppen Zaman, akit már Gr2-n is kipróbáltak. Egy 13. helyet követően két hete már közeli negyedik volt, szóval ilyen fejlődéssel okozhat meglepetést. A voksom a Johnston lóra megy, Mildenbergerre (6.50).

Glorious-Goodwood-002

Glorious Goodwood. Fotó: RacingKel/Flickr

Goodwood 16:00 Lennox Stakes – Group2

Természetesen az öregebb korosztályok sem maradhatnak ki a „buliból“. A nevezés ezen a versenyen a hároméves vagy idősebb lovaknak volt nyitott, távja ennek is hét furlongos, garantált nyereményalapja pedig 300.000 font.

Indulók

Komoly erőt képvisel a Godolphin kvartett. Jungle Catnek ugyan sok esélyt nem adnak, de azért neki is van már egy-két érdekesebb eredménye. Azért nem annyi, mint az idén gyengélkedő, de tavaly Gr2-t nyerő Dutch Connectionnek, vagy a Frankel ivadék Dream Castlenek, és főleg nem annyi, mint az idén még veretlen, Listeden és Gr3 futamon nyerő Home Of The Bravenek. Spirit Of Valor Curraghban nyert a Minstrel Stakesen (Gr2), Librisa Breeze a Challenge Cup (Her Hcap) nyerője, idén pedig Ascotban volt negyedik, a favorit Limato pedig kétszeres Gr1 nyerő. Tavaly októberig mindössze egyszer volt negyedik, ami 13 futamból nem is rossz teljesítmény. Kipróbálták külföldön is, de nem a várakozásoknak megfelelően futott, visszatérve a britekhez aztán újra megmutatta, hogy számolni kell vele, előbb Ascotban, majd Newmarketban lett helyezett, mindkétszer Gr1-en.

Elemzés és tippek

Limato egyelőre más ligát képvisel, mint a többiek. 2015 októbere óta kizárólag Gr1 versenyeken indították, és leszámítva az amerikai és az arab kitérőket, mindig megbízhatóan teljesített. Egy szinttel lejjebb, büntetlenül, egyértelműen azt várom tőle, hogy újra ott legyen az elején, főleg, hogy olyan távon fut, ahol mérlege eddig háromból két győzelem és egy második hely. Tippem: Limato – EW (3.75 Bet365 3 1/5).

A Gold Cup Stakes szoros befutója

Goodwood 16:35 Goodwood Cup – Group1

A British Champion Series része. Kupáról van szó, így hosszútávú, két mérföldes futam, hároméves vagy öregebb lovaknak, 523.000 fontos garantált nyereményalappal, és idén először Gr1 ranggal.

Indulók

Jamie Spencer tavaly és tavalyelőtt is megnyerte ezt a futamot a hatéves Big Orange nyergében, akivel ezúttal Frankie Dettori fog majd nekivágni a címvédésnek. Valószínűleg a zsokén nem fog múlni a dolog, és amilyen formában idén a „Nagy Narancs“ versenyez, úgy tűnik rajta sem, ugyanis a Gold Cup Stakes győzelmét követően hozták ide, ami élete eddigi legkomolyabb trófeája. Tízes odds alatt más lóra nem is adnak a bukik, olyan lovak is ennél magasabb szorzót kaptak, mint a Gr2 nyerő Stradivarius, a tavalyi Derby második helyezettje U S Army Ranger, vagy a rutinos nyolcéves, egyszeres Gr1 és háromszoros Gr2 nyerő Sheikhzayedroad.

Elemzés és tippek

Big Orange (1.90) gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a Gold Cup Stakesen, ahol a végén egyedül az az Order Of St George tudta megközelíteni, akinek a neve mellett olyan győzelmek vannak, mint a 11 hosszal megnyert Irish St Leger, vagy éppen az egy éve három hosszal behúzott Gold Cup Ascotban. Erősen várós, hogy meglesz a triplázása, főleg, hogy Order kaliberű ellenfele nincs most, és főleg látva azt, hogy milyen megbízhatóan versenyzett a briteknél az elmúlt egy évben. Ez idő alatt a mérlege négyből négy győzelem. Nem tennék ellene, rá viszont nem túl erős ez az odds.

Borítókép: Fotó: Cheryl Ann Quigley/Shutterstock.com

Nézzen sportot élőben

Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org